Obujan

Najprej do Šibenika

Prespim v Šibeniku, mestu, po katerem so se sprehajali že antični Grki. Obožujem s kamnom grajena mesta, še bolj pa hotelsko namestitev. Moje oči se razpasejo po tejle objestni TV-diagonali, nakar sledi savna.

Obujan

Večerna dieta

Hotel je razkošno umeščen v samo jedro mesta, zato je večerni sprehod obvezen. Pozna večerja bo tokrat brez ogljikovih hidratov, ker bo treba jutri v kopalke. (Koga hecam, res? Prinesite tiste njoke s škampi). Ampak uradno, ja. Tagliata se zdi kot fina alternativa.

Ime bolj znano znanim

Zasebni otoček je od celine ločen le slabe pol ure plovbe oz. 15 minut s hitrim čolnom, če je vas čas prepomemben. Za Obonjan večina ljudi ni slišala iz preprostega razloga – otok se načeloma oddaja samo najbolj petičnim gostom.

Obujan
Obujan

30" do dobre ideje

Preseneti me preprostost, a hkrati neverjetna diskretnost otoka, ki lahko sprejme največ 700 gostov. Premalo za koncert in preveč za poroko? Odvisno od pričakovanj. Jared Leto si recimo najame otok vsako poletje, ko prireja svoj zasebni Island Mars festival. Cena? Okoli 6.000 evrov na osebo, a samo za ženske. Spale boste sicer same, a baje je v ceno všteta tudi večerja z alfa zvezdnikom. Spoiler: na večerji ne boste edine. 

Ljubi Jezus

Točno tako. V negovanem imidžu mesije se Jared ležerno sprehaja po tem otočku po vsakem poletnem solsticiju. Prepoznale ga boste po beli halji ter zagotovljenem bankrotu na vaši bančni kartici. (foto: Profimedia)

Obujan
Obujan

Žepni raj

Platformo za jutranji pozdrav soncu. Plažo, ki bo prizanesljiva do vaše pedikure. In vegetacijo. Obilo bujne vegetacije. Ker vsi vemo, da dalmatinski borovčki dišijo najlepše.

Postanek

Obvezno plačilo otoškega davka, ki se obračunava v poljubih.

Obujan
Obujan

Ravno prav

Sledi prijetna plovba nazaj z obvezno razglednico Šibenika. Pol ure je ravno tista prava mera, ko veš, da se nihče od sopotnikov ne bo ves zelen naslanjal čez ograjo in z napol prebavljenim zajtrkom hranil zmedene sardine.

Obujan

Naslednje jutro

Na hitro se odpravim na še zadnji ogled prebujajočega se mesta, z enim samim namenom: da si naredim nov ohranjevalnik zaslona, za katerega upam, da ga že v naslednjem mesecu nadomestim z novo destinacijo.