#1 Velik zaslon

Dolgo časa smo prisegali na tiste vrste prenosnikov, ki jih lahko mirno odnesemo na letalo ali v posteljo, ne da bi pri tem motili osebo na svoji desni. Sedečo ali ležečo. V zadnjem letu dni smo ugotovili, da je delo lažje, preglednejše, doživetje pa bolj potopljivo, če stvari počnemo na velikem zaslonu.

Poanta je precej enostavna: nima smisla izgubljati dragocenega vida na premajhnih monitorjih. Katerikoli zaslon diagonale več kot 70 cm (27 palcev oz. inčev) bo dobra izbira, če je pa še malo ukrivljen, boste pa nemudoma največji zvezdnik med tehno-prijatelji. Kliknite tule, ker lahko svoj mega monitor pograbite kar na obroke!

#2 Kakovosten ergonomski stol

Sedenje je novo kajenje, pravijo ortopedi, kiropraktiki in fizioterapevti, ki se vsak dan srečujejo z javkajočimi pacienti in njihovimi plačilnimi karticami. Vsi vemo, da dolgotrajno sedenje škoduje, in če niste zagovornik visokih miz, ob katerih se stoji, vam predlagamo nakup dobrega ergonomskega stola.

Stola, ki ni žoga in ki ni lesen. (Bi ga vzeli na obroke? Kliknite tule.) Resda zato verjetno ne bo cenejši od miške, ki jo poganjate z roko, a boste z malce iskanja vsekakor našli dobro pisarniško sedalo, ki vam ne bo odžrlo polovice družinskega proračuna samo zato, ker so ga varili v nekem švicarskem laboratoriju.

#3 Oltar za kavo

Kava je posebno gorivo. Mi jo kupujemo kar na zalogo, saj nikoli ne vemo, kdaj bodo kolumbijske ali etiopske plantaže odstopile svoj prostor neki nori korporaciji za pridelavo palmovega olja (s takšnimi fobijami pač živimo, ker preveč gledamo Netflixove dokumentarce).

Ne glede na to, katere vrste kavo pijete, je krovno vodilo sledeče: investirajte v dober kavni aparat, da ne boste potem več delovnega časa priklopljeni na straniščno školjko ali pa se borili z zakisano zgago.

#4 Podloga za jogo

Kar nekaj fizioterapije je bilo potrebne, preden smo dojeli, da je redno raztegovanje naša rojstna pravica, ki pa je, bodimo iskreni, zaradi splošnega pisarniškega kodeksa pač nikoli nismo izvajali v sejnih sobah ali po pisarniških hodnikih. Če ima delo od doma kakšen res kraljevski privilegij, potem je to vsekakor ta, da se lahko ob domačem delu za računalnikom raztegnemo, kadarkoli se nam zahoče. In če tudi joga ne prime? Potem imejte pri roki še tole učinkovito masažno napravo.

#5 Dišeča sveča

Premalokrat se zavedamo, kako nam lahko kakovostna dišeča sveča hipoma spremeni razpoloženje. Zlasti če je okrašena s kakšnim spodbudnim zapisom in če gori res dolgo.

#6 Primerno ozadje za videoklice

Ni vsak dom opremljen z impresivno zasebno knjižnico ali impozantnim umetniškim delom, ki bi jih lahko izkoristili za vpadljivo kuliso na naslednjem Zoom klicu. Običajno v ozadju večkrat nastopa stojalo s sveže oprano žehto ali pa korito, polno umazane posode. Zato smo hitro dojeli uporabnost virtualnih kulis.

Če bi torej radi zakrili ozadje med video klicem, ker ljudem res ni treba vedeti, kaj imate na nočni omarici, si lahko svojo brezplačno kuliso poiščete v bogatih plačljivih zbirkah, kot sta Shutterstock in Adobe Spark, za brezplačne virtualne tapete pa pobrskajte po foto knjižnici Unsplash.

Da ne potem takole:

Naslovna fotografija: Profimedia. Animirani GIFi via GIPHY.