Bern

Nepozabna vozovnica

Povejmo tako, kot je. In sicer, da so vlaki v Švici super zanesljivi, super udobni in super dragi. Vam damo kar primer: za povratno pot od Züricha do Berna smo se olajšali za okoli 110 evrov po osebi.

Bern

To je Bern

Bern je v bistvu prestolnica Švice, ki pa ima skoraj enkrat manj prebivalcev kot Ljubljana. Staro mestno jedro je pod Unescovo zaščito, povsod po mestu pa lahko vidite simbol medveda, po katerem je mesto tudi dobilo ime.

Pazi, medo

Izmed številnih upodobitev medveda je bila nam ta najbolj všeč. Tudi vas malce moti nevarno  stegovanje ali samo mi vidimo, kaj bi sledilo v naslednji sekundi, če bi bil ta kip v resnici film?

Bern
Bern

Sedi!

Ker res pogrešamo pravo nakupovanje 'window shoppinga' (brkljanje po spletu ne šteje!), se podamo na vohljanje po trgovinicah. Nov kavč? Odkljukano.

Konceptualno

Ko ti v glavi zasveti ideja, dobesedno.

Bern
Bern

Veliki zajec

Ko vidiš velikonočnega zajčka v naravni velikosti, ti je malce nelagodno, a hkrati postaneš lačen.

Bern

Na ulicah

Pot nadaljujemo po znamenitem Spitalgasse, ki jo krasi vodnjak Pfeiferbrunnen iz 16. stoletja. Saj bi vam povedali anekdoto, a vas verjetno bolj zanima, ali je voda iz tega vodnjaka pitna. (Odgovora: da). Vsaj nas je zanimalo, ker so bari pač še vedno zaprti.

Riž gre z nami

Ob tem ulovu si kar malce čestitamo. In ko si takole naročimo riževo bovlo s sveže pripravljeno azijsko hrano, nam lice uplahne v hipu, ko ne moremo 'nažicati' mize. Saj veste … koronska pravila. Kosilo si v vrečki odnesemo nazaj v mestno jedro.  

Bern
Bern

Naročilo?

"Nekaj, da lahko nesem v eni roki."

Takšni časi

"Mizo za enega, prosim."

Bern
Bern

Čoko-Švica

Obvezen postanek v čokoladnici. Brez kosila na glavnem trgu še gre, brez švicarske čokolade pa žal ne.

Grižljaj na tirih

Še vedno kosilo z razgledom, le da se kulisa menja s hitrostjo približno 160 km/h.

Bern
Bern

Le mavrica

Kako je že rekel Cezanne? Če želiš mavrico, se moraš soočiti z dežjem?