Kim Ung-yong

Leto in kraj rojstva: 1962, Južna Koreja

Posebnosti: Ne, tole ni kateri od severnokorejskih diktatorjev. Gre za južnokorejskega profesorja, ki se je v Guinnessovo knjigo rekordov zapisal z inteligenčnim kvocientom 210. Ko je upihnil četrto svečko, je že tekoče bral korejsko, japonsko, angleško in nemško, obenem pa za popoldansko liziko reševal kompleksne diferenciale in integrale. Tri leta pozneje ga je pod svoje okrilje vzela ameriška NASA. Iz fizike je doktoriral pred svojim 15. rojstnim dnem. Ne, ni bil navdih za serijo Mladi Sheldon. Pa bi lahko bil.

Cleopatra Stratan

Leto in kraj rojstva: 2002, Moldavija

Posebnosti: Pri treh letih je zaslužila po tisoč dolarjev na odpeto pesem in hkrati postala najmlajša pevka, ki je domov odnesla nagrado MTV. Obenem še vedno ohranja rekord najbolje plačane mlade ustvarjalke in najmlajše glasbenice, ki je imela svojo skladbo na prvem mestu državne lestvice. Zadnji komad je na YouTube pognala lansko poletje in seveda ga morate takoj poslušati, ker je … mnja, evrovizijski. In ja, če ste posumili, da je tole romunščina, ste imeli prav. Cleopatra živi v Romuniji.

Aelita Andre

Leto in kraj rojstva: 2007, Melbourne

Posebnosti: Slikati je začela pri devetih mesecih, pri dveh letih pa je imela že prvo samostojno razstavo surrealističnih del. Mala abstraktna slikarka je imela do zdaj že štiri samostojne razstave v New Yorku ter štiri v Hongkongu. Ko te pri štirih letih na tvoji samostojni razstavi primerjajo z Jacksonom Pollockom, potem veš, da si genij ali pa vsaj dosti blizu tega, da to postaneš.

Michael Kevin Kearney

Kevin
Kevin se danes očitno skriva pred fotografi in družbenimi mediji, tako da je na voljo le ta utrinek z YouTuba. (foto: YouTube)

Leto in kraj rojstva: 1984, Honolulu, Havaji

Posebnosti: Prve besede je izgovarjal pri štirih mesecih, pri šestih mesecih je zdravniku že znal podati svojo diagnozo, posledično je diplomiral pri desetih letih, pri štiriindvajsetih pa je pobasal prvi milijon v kvizu Milijonar. Še drobtinica za vse, ki ne marate šole na daljavo: Michael je bil šolan doma.

Gregory R. Smith

Leto in kraj rojstva: 1990, ZDA

Posebnosti: Na faks se je vpisal pri desetih letih in potem hkrati študiral fiziko, francoščino ter matematiko. Ko so se sovrstniki podili za žogo, je Greg nastopal v oddajah, kot so 60 Minutes, Late Show with David Letterman in The Oprah Show. Izpostavljenost v medijih mu je prinesla petkratno nominacijo za Nobelovo nagrado za mir.

Naslovna fotografija: Profimedia