Oboževalci tožili skupino Creed

Postgrandžersko zasedbo Creed so leta 2003 tožili kar njeni oboževalci, ker je bil pevec Scott Stapp na enem od koncertov tako pošastno pijan, da mu ni uspelo razločno peti besedila pesmi. Vmes se je na odru še opotekal, na koncu celo omedlel, zato je bil posledično celoten nastop odpovedan.

Creed
Podobno je bilo na koncertu, le da je Scott namesto zavesti bil brez nje
Oglasno mesto

Okoli 15.000 obiskovalcem pa to niti približno ni bilo smešno. V tožbi so zahtevali povrnitev stroškov za vstopnice in parkiranje za vse obiskovalce, kar je zneslo okoli 2 milijona dolarjev.

The Bealtes tožili The Beastie Boys

Bilo je leta 1989, ko so The Beastie Boys prejeli zelo nenavadno tožbo. Pod njo so bili namreč podpisani vsi štirje še živeči člani legendarne skupine The Beatles. Tožba se je nanašala na takratni album The Beastie Boys z naslovom Paul's Boutique, na katerem naj bi bili remiksani deli različnih pesmi skupine The Beatles. Mark D iz skupine The Beastie Boys je takrat imel zelo primeren komentar: "Le kaj je bolj kul kot to, da te tožijo The Beatles?"

Beastie Boys
Približen odgovor The Beastie Boys na večino polemičnih vprašanj

Nekdo iz Oregona tožil Michaela Jordana

Allen Heckard je možakar, ki živi v zvezdni državi Oregon, in nekega dne, ko se je opazoval v ogledalu, se mu je v mislih utrnila izjemna pravna ideja. Tako se je odločil, da bo tožil zvezdniškega košarkarja Michaela Jordana in obenem še blagovno znamko Nike za skupno vsoto 832 milijonov dolarjev. Razlog za tožbo? Ljudje ga ves čas zamenjujejo za slavnega športnika, zato je pogostokrat tarča žaljivk in zmerljivk, kar mu povzroča strašanske čustvene bolečine. "Tudi, ko grem na igrišče, mi govorijo, da igram tako kot on," je leta 2006 tarnal Heckard.

Mama štirih otrok tožila Keanuja Reevesa

Ženska, ki v svojem življenju nikoli ni v živo spoznala zvezdnika sage Matrica, ga je tožila za več milijonov dolarjev težko odškodnino, češ da slavni frajer ne podpira njunih štirih otrok. Ja, ženska je trdila, da so vsi štirje njeni otroci posledica osemenitve velikega igralca. To je vztrajno trdila tudi po tem, ko so ji predložili DNK teste, ki so dokazovali, da Keanu pač ni njihov oče.

Keanu Reeves
"Oprostite ... kaj?"

Starši tožili skupino Judas Priest

23. decembra leta 1985 sta se dva najstnika iz Nevade napila, zadrogirala, odšla na bližnje otroško igrišče in se ustrelila. 18-letni Raymond Belknap je umrl na kraju dogodka, 20-letni James Vance je preživel, a umrl tri leta pozneje. Starši so odkrili, da sta med popivanjem in drogiranjem poslušala glasbo britanskega težkometalskega benda Judas Priest, zato so jih tožili, saj naj bi sublimna sporočila v njihovih pesmih vodila mladeniča v samomor. Sodišče je hitro odločilo, da bend ni odgovoren za smrti.

Judas Priest
Če ima kdo čustvene težave zaradi Judas Priest, je to najbrž njihov frizer

Liga NFL tožila glasbenico M.I.A.

Leta 2012 ameriška nogometna organizacija NFL ni bila navdušena, da je mlada, a vedno precej kontroverzna glasbenica M.I.A. med nastopom v polčasu tekme Super Bowl v kamero pokazala sredinec. Organizacija je zato prejela kar 222 pritožb, v katerih je med drugim pisalo, da je M.I.A. s tem v bistvu pokazala sredinec vsej Ameriki. "In tudi moji družini," je še pisalo v eni od pritožb.

M.I.A.
Neustrašna in vedno malce provokativna - vse kar živcira mega korporacije
Oglasno mesto

Organizacija YMCA tožila skupino The Village People

YMCA (Young Men's Christian Association) je nevladna mladinska organizacija s sedežem v Ženevi. Tega seveda niste vedeli. Ste pa vedeli, da je YMCA legendarni hit skupine The Village People, že zato, ker ga, čeprav je star več kot 40 let, vztrajno vrtijo na čisto vsaki lokalni fešti. Poskočni štiklc tako še danes zabava milijone ljudi, malo manj zabaven pa je bil organizaciji, po kateri je dobil ime.

The Village People
Vsaka reklama je dobra reklama?

Ker naj bi kratico uporabili brez dovoljenja, so jih tožili. In ne glede na to, kaj si mislite, organizacija dejansko ni iskala profita na račun uspešne pesmi, ampak jim je šlo predvsem za princip – zato so se skoraj o vsem pogodili zunaj sodnih dvoran. Na koncu je celo organizacija sama podala izjavo, da podpirajo komad, da je pozitiven za YMCA in da ga predvajajo ljudem po vsem svetu. Skupini so za nadaljnjo promocijo celo dovolili uporabiti uradni logotip organizacije.

Fotografije: Profimedia