Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres
Začelo se je z napitninami, nadaljevalo z milijoni
Oglasno mesto

Stand up komičarka, igralka in predvsem TV-voditeljica, ki vodi svojo oddajo že od leta 2003, je hkrati dobitnica kar 32 emmyjev. Trenutno se sicer drži bolj zase, ker je med pandemijo ustrelila nekaj kozlov na TikToku, zdaj pa čaka, da pozabimo.

Ellen nekoč: Čiščenje ostrig in strežba v lokalih.

Ellen danes: Vredna je malo manj kot 400 milijonov dolarjev, v Južni Kaliforniji ima vsaj 18 nepremičnin, lani pa je v enkratnem znesku odplačala znano posestvo Montecito. Do svojih zaposlenih menda ni najbolj prijazna, ampak menda se je opravičila. Ah, ta čudoviti svet zvezdništva.

Jeff Bezos

Jeff Bezos
Od sestavljanja hamburgerjev do miniaturne spletne knjigarne in nenazadnje vse do orbite

Če niste zadnjih 20 let preživeli na Luni, potem veste, da je Jeff Bezos najbogatejši človek na svetu in do nedavnega prvi mož Amazona. Zdaj je vajeti imperija prepustil drugim, sam pa se raje izstreljuje v orbito in verjetno že razmišlja, kako bi na Marsu postavil prvi kiosk.

Jeff nekoč: Peka pleskavic v prehranjevalni verigi McDonald's.

Jeff danes: Iz ozadja še vedno z levim očesom bdi nad multinacionalko Amazon, ki je vredna 1,56 trilijona dolarjev. Njegovo osebno bogastvo je ocenjeno na 150 milijard dolarjev. In to po ločitvi.

Elon Musk

Elon Musk
"Danes sem si sam izbral majico!"

Produktni arhitekt Tesle, vizionar, ustanovitelj vesoljskega transportnega podjetja SpaceX in soustanovitelj podjetja Neuralink. To slednje je podjetje, ki razvija prvi brezžični vsadljivi vmesnik med možgani in računalnikom. Kar mirno, baje so nameni striktno človekoljubni.

Elon nekoč: Pomoč na kmetiji in čiščenje kotlovnice lesenega mlina.

Elon danes: Z Jeffom Bezosom se ves čas prerivata za prvo mesto na lestvici najbogatejših Zemljanov, njuno obračunavanje, ki je z vnosom raket že prav falične narave, pa se odvija predvsem na Twitterju. Če kdaj kakšen cekin nakažete prek PayPala, vedite, da je nekoč tudi za tem stal Elon Musk.

Warren Buffet

Warren Buffet
"Stopi na gas, Tine, hočem biti nazaj preden se začne Matlock."

Eden najbolj uspešnih vlagateljev na svetu, posledično poslovni velikan in filantrop. Trenutno sedi na čelu mednarodnega konglomerata Berkshire Hathaway, ki si med drugim lasti nič kaj sramežljive deleže blagovnih znamk American Express, Coca-Cola in Apple.

Warren nekoč: Raznašalec časopisa The Washington Post. Je pa svojo prvo malo investicijo izvedel že pri 11 letih.

Warren danes (oz. že zadnjih 40 let): Investicijski guru in najbolj spoštovana osebnost v svetu posla. Pred leti je bil njegov zaslužek ocenjen na 37 milijonov dolarjev na dan, dobro pa je začel služiti šele po 50. letu. Baje Warren ne piše mailov. Ima še kdo na svetu Twitter uporabniški profil z 1,7 milijona sledilcev, ne da bi spisal en sam tvit?

Fotografije: Profimedia