Razredni blagajnik

Nikoli ni fino začeti z otroškimi spomini, razen če ste Oprah in pišete svojo biografijo. Če bi radi nakazali, da ste že od nekdaj znali dobro upravljati tako javna kot zasebna sredstva, potem se raje osredotočite na zadnje dosežke. Prostovoljno preštevanje gotovine v najljubšem društvu prav tako lahko izpustite.

Oglasno mesto

Dolg seznam športnih aktivnosti

Skoraj ga ni človeka, ki ne bi imel vsaj nekaj najljubših športov. Hoja, kolo, plavanje - vidite, res ni treba biti profesionalni športnik, da se udejstvujete v teh aktivnostih. So kar nekako samoumevne. Potem pa imamo še druge omembe, v katerih želijo kandidati nakazati, da so res posebni in vsestranski. Motokros, umetniško drsanje, vaterpolo in taekwondo, recimo. Vlagate kandidaturo za profesorja športa? Če je vaš odgovor ne, potem izberite samo eno kategorijo, po možnosti tisto, v kateri ste res dobri. Morda je v lokalni ekipi vaterpola tudi vaš šef, zato se nima smisla preveč hvaliti.

Lizika1996@gmail.com

Infantilni ali kako drugače poenostavljeni elektronski naslovi so enako moteči kot službeni naslov, s katerega med delovnim časom na skrivaj pošiljate CV. Nimate elektronskega naslova z imenom in priimkom, kot ju izkazuje vaš potni list? Potem urejanje življenjepisa za nekaj minut opustite in se posvetite ustvarjanju računa za elektronsko pošto, ki bo odražal vašo realno identiteto.

Generične izjave

"Iskanje zaposlitvenih priložnosti, ki mi bodo omogočale osebno rast," je stavek tisočerih konotacij. Osebno rast lahko doživite tako pri delu v domu za ostarele (če ne verjamete, si poglejte odlično serijo Derek) kot tudi na inštitutu za nuklearno fiziko. Bodite specifični. Če želite biti najboljši frizer pod Alpami, to tudi artikulirajte. Enako storite, če želite postati vodilni strokovnjak za kriptovalute. Bolje, da poveste vi, kot da nekdo drug to ugotavlja namesto vas.

Foto: Profimedia