Da doživiš portal v vsem sijaju, Prijavi se
Portal
poganja:

Piškotki

Vsa spletna mesta v vašem brskalniku shranjujejo podatke o vašem obisku, večinoma v obliki piškotkov. Te informacije se lahko navezujejo na vas, vaše nastavitve, vašo napravo ali pa skrbijo, da spletno mesto deluje v skladu z vašimi pričakovanji. Te informacije običajno ne razkrivajo vaše identitete, vendar vam lahko zagotovijo bolj prilagojeno spletno uporabniško izkušnjo.

Ker skrbimo za vašo zasebnost, imate možnost, da se sami odločite, katere piškotke boste sprejeli. Za več informacij lahko kliknete na različne kategorije piškotkov v zavihkih na levi strani in opravite izbiro. Ob blokiranju piškotkov se lahko zgodi, da nekateri deli spletnega mesta ali določene storitve ne bodo delovali pravilno.  

Mozaik svetuje:
Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je zaradi piškotkov hitrejša in preprostejša. Spletno mesto si z njihovo pomočjo zapomni posameznikove preference in izkušnje, s čimer je prihranjen čas, brskanje pa učinkovitejše in prijaznejše!

Namig: Naši piškotki odgovarjajo vsem dietam. Ne vsebujejo alergenov, so brez glutena in umetnih barvil. So certificirane biološke pridelave. 

Nujno potrebni piškotki 
Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov, so pa nujni za delovanje spletnega mesta, zato jih v naših sistemih ni mogoče izklopiti. Običajno so nastavljeni samo kot odziv na vaša dejanja in si zapomnijo vaše nastavitve zasebnosti.

PiškotekTrajanjeOpis
klaro1 letoHrani informacije o nastavitvah piškotkov.
PHPSESSIDdo konca sejePiškotek seje, ki je povezan z vdelano vsebino in se uporavlja za vzpostavitev uporabniške seje in za posredovanje podatkov o sejnih piškotkih.
cookieconsent_status6 mesecevVsebuje podatke o sprejetih piškotkih.
remember1 letoOmogoča prijavljenem uporabniku, da shrani geslo.

Piškotki za učinkovitost delovanja 
Piškotki za učinkovitost delovanja zbirajo anonimizirane podatke o obisku spletnega mesta. Informacije, ki jih pridobimo s temi piškotki, nam pomagajo razumeti kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto. Na podlagi teh statistik se odločamo o splošnih izboljšavah funkcionalnosti in vsebin spletnega mesta.

PiškotekTrajanjeOpis
_ga2 letiSpletna analitika s pomočjo programa Google Universal Analytics. Piškotek, ki se uporablja za sledenje obiskovalcem. Google Analytics identificira uporabnike z edinstvenim identifikatorjem imenovanim “client id”. Ta id je skupaj z drugimi parametri shranjen v _ga piškotku.
_gid1 danSpletna analitika s pomočjo programa Google Universal Analytics. Piškotek, se uporablja za grupiranje obnašanja uporabnikov za vsakega uporabnika.
_gat_gtag_1 minutaIdentifikacijska koda spletnega mesta za Google Universal Analytics.

Piškotki za marketing in analizo brskanja
Te piškotke nastavijo naši oglaševalski partnerji in partnerji, ki nam omogočajo analizo brskanja na izbranih podstraneh spletnega mesta (heat-mapping). Partnerska oglaševalska podjetja s pomočjo teh piškotkov zaznajo, kaj vas zanima, in vam nato na drugih spletnih mestih lahko prikazujejo za vas ustrezne vsebine. Če ne sprejmete teh piškotkov, boste na spletu videli oglase, ki niso prilagojeni vašim interesom.

PiškotekTrajanjeOpis
UID 6 mesecevAnalitični piškotek podjetja iPROM za spremljanje obiska na spletni strani.

Piškotki za družbena omrežja 
Te piškotke so nastavili številni ponudniki družabnih omrežij, ki smo jih dodali na to spletno mesto. Ti piškotki vam omogočajo deljenje vsebine s prijatelji in omrežji. Piškotki sledijo vašemu brskalniku, ko brskate po spletnih mestih, in gradijo profil vaših interesov. S tem vplivajo na vsebino in sporočila, ki se vam prikažejo na obiskanih spletnih mestih. Če uporabo piškotkov zavrnete, vam orodja za deljenje vsebine morda ne bodo na voljo.

PiškotekTrajanjeOpis
_fbp 3 meseceUporabljen za ciljano/targetirano oglaševanje.
spin, fr, xs, presence, dpr, sb, c_user, datr/Več o piškotkih na voljo na spletnem mestu facebook

Piškotki vdelanih vsebin 
Z namenom, da obogatimo naše vsebine, vanje včasih vdelamo videoposnetke in druge vsebine s strani, kot je na primer Youtube. Mozaikove strani, ki vsebujejo tovrstne zunanje vsebine, lahko na vaš računalnik nameščajo piškotke s teh spletnih strani. Prav tako svoje piškotke nameščajo družabna omrežja, ki jih izberete za deljenje kakšne od Mozaikovih vsebin. Mozaik nad nameščanjem omenjenih piškotkov nima nadzora in spreminjanje nastavitev na tej spletni strani na nameščanje teh piškotkov ne more vplivati. Za več informacij o teh piškotkih obiščite spletno stran, ki je posamezen piškotek namestila.

PiškotekTrajanjeOpis
spin, fr, xs, presence, dpr, sb, c_user, datr/Več o piškotkih na voljo na spletnem mestu facebook
__Secure-3PSIDCC, SAPISID, SSID, APISID, SIDCC, HSID, PREF, __Secure-3PAPISID, YSC, VISITOR_INFO1_LIVE/Več o piškotkih na voljo na spletnem mestu google

Spreminjanje nastavitev piškotkov
Strinjanje z uporabo piškotkov izrazite ob prvem obisku spletnega mesta. S klikom na »Sprejmi vse« se strinjate z nastavitvijo nujno potrebnih piškotkov, piškotkov za učinkovitost delovanja, piškotkov za marketing in analizo brskanja , piškotkov za družbena omrežja ter piškotkov vdelanih vsebin. 

Če želite spremeniti nastavitve piškotkov, to storite ob prvem obisku spletnega mesta s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Svoje nastavitve lahko kadar koli s klikom na spodnji gumb.

Nastavitve piškotkov
Če kliknete ob prvem obisku na znak za zaprtje »X«, bomo nastavili nujno potrebne piškotke. Vsi ostali piškotki bodo onemogočeni. 

Če nekaterih piškotkov ne boste sprejeli, se lahko zgodi, da nekateri deli spletnega mesta ali nekatere storitve ne bodo delovale pravilno.
 

Nastavitve piškotkov

Med številnimi delčki Mozaika lahko želene vsebine iščete po ključnih besedah, naslovih, imenih ali izvornih nazivih. Naj vas vodi radovednost, da odkrijete vsak dan nekaj novega.

Oznake
Članki
Zgodbe