Gametime – prenosna tabla za rezultate, ki predvaja glasbo

Odkar so izumili košarko, se srečavanje s prijatelji na lokalnem košarkarskem igrišču verjetno ni kaj bistveno spreminjalo. Potem pa se je nenadoma pojavil Gametime in ne vemo, kako točno smo lahko doslej brez tega igrali amaterske športe. Gametime je prenosna tabla za rezultate, ki jo povežemo z aplikacijo na pametnem telefonu, postavimo ob igrišče in začnemo tekmo v poljubnem športu. Na tabli se izpisujejo pretečeni čas, rezultat za obe ekipi, tabla pa lahko tudi predvaja glasbo. Če ste se znašli v vlogi velikega organizatorja kakšne lokalne mini lige ali animatorja otroške zabave, pa lahko na tablo kot prava tehno nindža priklopite mikrofon in s svojim odmevnim baritonom spodbujate in vodite celoten dogodek.

DUO Carafe – hladna ali vroča voda v enem nagibu

Takšnih in drugačnih posod za gretje, ohlajevanje ali zgolj shranjevanje vode smo v zadnjem času, ko je človeštvo čez noč kolektivno ugotovilo, da je fino, če namesto sladkih sokov raje pijemo vodo, videli več, kot bi želeli. Kljub temu smo ob demonstraciji grelnika vode DUO Carafe ostali brez besed. Pazite to – če DUO Carafe nagnete v eno stran, priteče ven vroča voda (segreta na temperaturo, ki jo vi določite), če ga nagnete v drugo stran, pa priteče ven hladna voda. Vodo segrevajo grafitne elektrode (in ne kakšen magični urok, ko bi morda pomislili), mi pa zdaj komaj čakamo leto 2020, ko bodo tole končno lansirali na trg, ker smo tako navdušeni, da je priprava čaja lahko dejansko še bolj enostavna!

Stacionarno kolo NordicTrack VR – igrajte in trenirajte

Očitno letos še ne bomo deležni izuma, kjer bomo med gledanjem Netflixa in ležanjem na kavču ekspresno izgubljali odvečne kilograme, zato se bomo raje navdušili nad naslednjo najboljšo stvarjo. Tu je naslednja stopnja izuma, o katerem sanjamo, že odkar rutinsko preklinjamo dolgočasno in moreče poganjanje pedal na tradicionalnih stacionarnih kolesih. NordicTrack VR združuje fitnes in zabavo, saj med poganjanjem sodelujemo v igri, tekmujemo s preostalimi priklopljenimi, opravljamo izzive in si lahko celo nadenemo VR-očala, da pretentamo možgane, da v bistvu kolesarimo zunaj. Vmes nam piha blag vetrc, ki hladi naše razgreto telo, mi pa z nasmehom uživamo v dejstvu, da je igranje videoiger končno dobro za naše zdravje.

iPal Robot – najboljša varuška na tržišču

Družina robotov iPal, ki so navdušili že na lanskem CES sejmu, je na voljo v različnih velikostih, a preden odslovite človeško čistilko, ki si dvakrat na teden lomi hrbtenico, da vam za kavčem ne zraste prašni ekosistem, naj razkrijemo, da so roboti iPal prvenstveno namenjeni varovanju otrok, starejših in pacientov v bolnišnični oskrbi. Robot iPal tako lahko vašega otroka recimo uči tujega jezika ali kakšne druge veščine, ki jo je mogoče vaditi prek mobilnih aplikacij. Obenem vašemu prestolonasledniku spodbuja zanimanje za znanost in tehnologijo. Na drugi strani lahko taisti robot nadzoruje betežne dedke in babice, jim ponuja družbo in skrbi, da ob pravem času pozobajo svoje tablete. V podobni funkciji jih avtorji vidijo tudi v bolnišnicah, vsaj dokler se njihova umetna inteligenca ne razvije prek želenih meja in zasužnjijo človeštvo. S plesom, seveda, kot to demonstrirajo v videoposnetku.

FreshGeoffrey – robot, ki pripelje čips in hladno pivo

Medtem ko Japonci in Američani besno razvijajo robote, ki nam poskušajo ukrasti celo bolj kompleksne službe, kot je sesanje dnevne sobe, Francozi pristopijo z robotom, ki dostavi optimalno ohlajeno pivo in hrustljavi čips. Dali so mu tudi primerno ime – sveži Geoffrey – ker Francozi pač razumejo, da včasih samo potrebujemo najbolj osnovno osvežitev. Sveži Geoffrey nas resda ne bo premagal v šahu in preračunal tisočero poglobljenih integralov v stotinki sekunde, ampak verjamemo, da bo na koncu dneva osrečil precej več ljudi.

Teslasuit – da virtualno realnost začutimo s celim telesom

Čeprav se vam verjetno zdi, da bi bila Teslasuit, obleka, ki v virtualni resničnosti omogoča, da sodelujemo z občutki celega telesa, nadvse zanimiv dodatek k igranju kakšnih divjih streljačin (ali pa simulacije kakšnih bolj … ahem … intimnih aktivnosti), je njena primarna namembnost skrita nekje drugje – v športnih treningih. Obleka namreč beleži srčni utrip, pomaga popravljati položaj telesa med vadbo, na koncu pa še masira in asistira pri raztegovanju. Izumitelji jo vidijo kot nepogrešljivo uniformo za treninge z lastno telesno težo, kolesarjenje, veslanje, plezanje in celo igranje golfa.

Varram – fitnes igračka za pse in mačke

Pri podjetju Varram so prepričani, da redno zanemarjamo domače ljubljenčke, zato so izumili robotizirano igračo, ki se namesto nas igra s psom ali mačko, se lovi, ponudi posladek in posledično bržda omogoči, da naša mačka do nas izgubi še tisto zadnjo trohico spoštovanja. Robotek Varram zna pritegniti pozornost psa ali mačke (imajo tudi takšne z mišjim repom), počaka, če vaš leni zlati prinašalec v igri zaostaja in se, podobno kot robotski sesalnik, spretno izogiba oviram. Šape gor, če bi kdo to imel doma?

Sense Arena – virtualno igrišče za hokej

Tisti pravi hokej ima kar nekaj demotivacijskih elementov, ki lahko marsikateremu zapečkarju delujejo kot odlični izgovori, zakaj nikoli ne bi izkusil tega športa. Prvič, pri hokeju te zebe, na sebi imaš gomilo neke opreme in če si bolj štorast drsalec, boš na koncu dlje v horizontalnem kot pa v vertikalnem položaju. Sense Arena iz hokeja izolira tisto najbolj adrenalinsko in zabavno porcijo – streljanje s ploščkom na gol. Vse, kar potrebujemo, je hokejska palica, Sense Arena pa nas prek VR-očal popelje na igrišče, kjer se nam podajajo virtualni ploščki, ki jih potem v športnem zagonu streljamo proti virtualnemu golu. Odlično kot suhi trening za profesionalne hokejiste, a vsekakor tudi nora zabava za naslednjo žurko.

Naslovna fotografija: Profimedia