Kako biti len na pameten način

Tudi tu je potrebne nekaj vaje in predvsem mentalnega urjenja. Preračunavanje bližnjic vam bo prihranilo odvečno letanje, in če ste že kdaj načrtovali vikend lenarjenja, veste, o čem govorimo. Trik je v temeljitih pripravah, saj nihče ne more resnično uživati v lenuharjenju, če ima prazen hladilnik ali osušeno baterijo na telefonu.

Telefon mora delovati
To nedvomno ni izraz čustev, ki bi lahko vodila do uživanja v lenobi

Pri vsem tem pa je še pomembneje, da uredite tisto, kar je za večino nas danes skorajda nemogoče – izpraznite svoj urnik. To pomeni, da vsaj nekaj dni prej namensko ne načrtujete ničesar na dan, ko boste lenarili. Navsezadnje želite to (ne)aktivnost opraviti profesionalno, v popolnem miru, in brez pritiska zloveščih opomnikov. Vidite, Mark Kennedy je imel prav. Indolenca in pamet vendarle gresta z roko v roki.

4 praktični nasveti za učinkovito lenuharjenje

Večina ljudi resnično naklada, ko pravi, da lenari. V resnici delajo vse tisto, kar bi morali narediti že pred tedni in meseci, a niso utegnili, ker so bili zaposleni z drugimi stvarmi. Kot vse dobro domišljene (ne)aktivnosti, tudi za profesionalnim lenuharjenjem stoji strategija. Poglejmo si nekaj enostavnih, a temeljih pravil, ki jih je dobro upoštevati na ta lep ležerni dan:

Popoln dan
Pižama, kava, najljubša digitalna igrača ... in čisto nič skrbi
Odgovorite na klic s sporočilom

In to samodejnim, ki sporoča, da ste trenutno zasedeni in boste klic vrnili ob prvi priložnosti (naslednjega dne).

Naj telefon namesto vas upihne svečo

Če lenarite tako, da poleg uživate še v šampanjcu in torti, potem obvezno okronajte dogodek s telefonom – pa ne zato, da se izstrelite na Instagram. Uporabite le simpatično aplikacijo Blower in uživajte v briljantnosti futurističnega dejstva, da živite v svetu, kjer vam lahko telefon z nizkimi vibracijami upihne svečo na torti. 

Naj se telefon odloči namesto vas

Bi šli jutri v službo s kolesom ali avtobusom? Bi zdajle naročili kitajsko hrano ali bi raje poslali dekle po topel sirov burek? Bi dremali ali obrnili epizodo Kaliforniciranja na Netflixu? Odločanje je lahko utrujajoče. Naj to namesto vas naredi Decider. Samo zavrtite virtualni kolešček in algoritem se bo odločil namesto vas.

Se je zunaj že stemnilo?

Preboj v ležernosti se uteleša v aplikaciji Is it dark outside?. Če se vam kdaj zgodi, da ne veste, kateri del dneva je, nikar ne vstanite, da bi pokukali skozi okno! Namesto svojih čutov se raje zanesite na aplikacijo, ki vam bo podala natančno informacijo o tem, ali je zunaj noč ali dan. Če to ni destilat čistega lenuharjenja!

Uživajte v lenobi
In če ste kdaj v dvomih, poiščite navdih pri vaši mački

Fotografije: Profimedia