Ulla - da ne pozabimo na osnovne potrebe

Kot je recimo ta, da moramo piti. Če vam je preveč nerodno, da bi si sneli aplikacijo, ki vas opozarja in beleži vaš dnevni vnos tekočin, potem poskusite z Ullo – razmeroma lepo dizajniranim senzorjem, ki ga namestite na katerikoli bidon. Ulla vam pomežikne, ko je treba narediti požirek ali dva, in sicer tako, da sledi optimalnim intervalom hidracije. Predvsem je fino, da je diskretna, saj si ne želite imeti na steklenici senzorja, ki vas z glasnim piskom opozarja, da se zanemarjate pri tako osnovni zadevi, kot je voda.

Neck Hammock – ko želite razrahljati vratna vretenca

Napravo, ki vaši glavi in vratu omogoča, da nekaj minut lebdita v zraku. Pri tem ste pričakovano videti nekoliko trapasto, a učinek je zelo sproščujoč. Izumitelj stvaritve Neck Hammock trdi, da za namestitev potrebujete zgolj trdna vrata, ograjo ali neko drugo oporo, na katero pritrdite to visečo mrežo za glavo. Pri tem se sprašujemo samo, kaj se zgodi, če med 10-minutno lebdečo seanso prileti vaš z adrenalinom našopan nečak in s sunkom odpre vrata, s katerih visite? Mimogrede, v paketu dejansko dobite opozorilni kartonček, ki ga obesite na kljuko vrat, s katerih nameravate obesiti Neck Hammock, da svojo lobanjo zaščitite pred poškodbo, ki bi jo bilo na urgenci nadvse težko razložiti.

Airbolt – za vse, ki se jezite nad izgubljeno prtljago

Ko so mi na ne ravno nizkocenovni letalski družbi nazadnje izgubili dva velika kovčka prtljage, sem teden dni hodila v izposojenem sariju in promocijskih copatah neke leve hotelske verige. Izguba prtljage vedno povzroči manjša do srednje travmatična stresna stanja, zlasti če se vam to zgodi na poti na kakšno konferenco in ste potem obsojeni na cunje, ki jih imate na sebi, in hotelski kopalni plašč. Ker je sledenje izgubljeni prtljagi zamudno, lahko stvar vzamete v svoje roke tako, da si na kovček namestite pametno ključavnico Airbolt s tehnologijo sledenja, vse skupaj pa povežete s pripadajočo aplikacijo. Tako boste svoji prtljagi enostavno sledili prek mobilnika. Če mobilnika seveda niste zapakirali v kovček.

The Photo Stick – fotke na svojem mestu

Verjetno spadam med večino tistih, ki imajo na USB-ju shranjeno že zdavnaj pozabljeno diplomsko nalogo, seminarje, pa razne fotografije s telefona in kup arhiviranih PDF-poročil. Poleg tega vsakič bentim, ko iz telefona prenašam slike, saj so te vedno v nekih čudaško poimenovanih datotekah, ki jih živ vrag ne dešifrira. Končno je tu rešitev: napravica The Photo Stick, ki jo vtaknete v telefon, vam s pomočjo pripadajoče aplikacije elegantno prekopira vse fotke s pametnega telefona, njena lepota pa je v tem, da ima na drugi strani USB-vtič, kar pomeni, da so vaše fotke shranjene v eni potezi. Takisto naredi s fotkami, ki ste jih morebiti nasneli s tablico.

Glow Bowl – toaletno školjka v novi luči

Ste kdaj pomislili, da je lahko toaletna školjka tudi svetilno telo, ki se samodejno vklopi ob nočnem ali večernem obisku kopalnice? In pri tem sveti od znotraj v sedmih barvah in to le, kadar luči niso prižgane. Proizvajalci obljubljajo: “Ko boste enkrat izkusili svetlečo školjko, se boste vprašali, kako ste sploh živeli brez nje.” Da se razumemo, tole je ideja, pri kateri obstaja polovična verjetnost, da boste nekoliko občutljivega obdarovanca spravili v zadrego ali da boste zbrano družbo ob naslednjem druženju nasmejali do solz, ker bo vaša nova luč osvetlila spregledan podpis, ki ga je na strmini školjke pustila vaša prebavna drča. Reakcije bodo seveda odvisne od ravni humorja družbe, s katero boste preživljali tisti večer.