Kaj

Cooler Master Orb X Gamepod, pravo malo gnezdece za popoln užitek v igranju video iger!

Zakaj bi to imel?

Ker le kdo se ne bi rad včasih do popolnosti izoliral od okolice in nekaj ur nemoteno bival v svetovih, kjer poglavitna izkušnja niso plačane položnice ali posesano stanovanje?

Če bivate v garsonjeri, ki ima manj kvadrature, kot imate delovnih let, potem verjetno tole ne bo najboljša rešitev za vas. Vendarle je tale tehnološko dovršeni jajček prostorsko malce bolj zahtevna igrača, a glede na to, kaj vse ponuja, lahko vsaj sanjamo, kajne? Bistvo Orba X je predvsem v tem, da igralcu ponudi popolno potopitev v igre. Kako to naredi? S kombinacijo virtualne resničnosti in serije monitorjev.

Igralec svoje telo odloži na prilagodljiv in prijeten ergonomski sedež v sredini, ga nastavi po svojih potrebah, potem pa se preda impresivni tehnologiji, ki ga obdaja. Na strukturo se lahko priklopi en 49-palčni ali pa do trije 27-palčni monitorji, osebni računalnik ali najljubšo konzolo pa zalučate v predel za stolom, kjer čakajo vse ustrezne povezave. Vgrajen je kakopak tudi 2.1 surround sound sistem, ker morate seveda vedeti, iz katere smeri se vam približujejo nevarni sovražniki.

Cena? Hja, prava zabava ima pravo ceno. Orb X naj bi bil na voljo šele konec leta, zato čisto točna cena še ni znana, ugibajo pa, da se bo gibala okoli 10.000 dolarjev (8.500 evrov). Mimogrede, pravijo, da bo super tudi za delo, ne le igre – če za ustvarjanje potrebujete mir in osredotočenost, se Orb X zdi kar primerna odločitev.