#1 Prenosni računalnik za vsak slog

Nekaj prefinjenega je v uporabi Applovega prenosnika MacBook v delovnem ali študentskem okolju. Razen nekaterih izredno dragih različic prenosnikov Windows redkokateri dosega tako dovršeno estetsko raven, da se prefinjeno zliva s prav vsakim okoljem. Če ob tem sopihate, da vam operacijski sistem na mekih ni pogodu, si lahko vedno omislite t. i. dual-boot in mirno šibate Windowse (plus spremljevalni Office) tudi na 'jabolku'.

Nakupovalnica

V tej zgodi se pojavi dilema – MacBook Air ali MacBook Pro. Mi stavimo na Air. Z novimi čipi M1 je ta različica optimalen odgovor za večino uporabnikov. Je lažji, da se ne boste do predavalnice ali pisarne opotekali kot digitalna šerpa, je zelo tih, tako da vas nihče ne more kriviti za neuspešno opravljen kolokvij, ker ga je v knjižnici motilo glasno hlajenje vašega dragocenega procesorja, in je predvsem cenovno ugodnejši. Znamenito dragi MacBooki so prav z različico Air postali dostopnejši kot kadarkoli prej, zlasti če si ga na spodnji povezavi omislite še na simbolične obroke.

Hočem na obroke >>

#2 Mešalnik za vsestranske okuse

Zjutraj marsikaj pokončnega pride prav, med drugim tudi pokončni mešalnik, s katerim se bodo vse vaše zajtrkovalne zagate ekspresno združile v eno nadvse hranljivo kašo. Mešalnik je esencialni del vsake kuhinje, tudi če ta obsega le 40 centimetrov pulta in korito. Ker vedno pride prav. Sadni šejki za zjutraj, proteinski napitki za vmes, kakšna hladna margarita proti popoldanskemu glavobolu – zakaj bi komplicirali, če lahko miksamo.

Nakupovalnica

Mi smo si na domači pult prilepili Tefalovega pokončneža Blendforce Glass, ker se lahko uporablja kot mlinček ali kot sekljalnik – včasih kakšno sadje želimo le narezano, ker takšno fino pade čez grški jogurt ali skyr. Posoda s prostornino 1,75 litra dovoljuje, da se iz nje nahrani (ali napije) še kakšen priložnostni obisk, funkcija Smart Lock pa poskrbi, da v jutranji zmedenosti polovica špinačnega smutija ne konča na stropu.

Hočem na obroke >>

#3 Udobna zvočna kulisa

Danes se za prijetno ceno dobijo že zelo dobre male slušalke. Tiste, ki si jih zagozdite v uhelj, so najbolj primerne za vse okoliščine in modne sloge. Sploh za vpetost v urbano okolje, saj omogočajo nastavitve intenzivnosti izolacije okoliških zvokov, kar je skoraj nujno, če se sredi mestnega trga nočete spojiti s kakšnim kolesarjem, ker niste slišali njegovega ropotajočega plastičnega stolčka za otroka, ko se vam je histerično približeval po tlakovani ulici.

Nakupovalnica

Slušalke Sony WF-XB700B so ugodile vsem našim pričakovanjem. Ker so črne, se spojijo z večino naše garderobe, ko enkrat ždijo v ušesu, so skorajda nevidne, s tehnologijo bluetooth se enostavno povezujejo z naprave na napravo (hiter preklop z mobilnega telefona na prenosnik, recimo), nihče se tudi ni pritoževal, da nas slabo sliši na Zoomu ali prek telefonskega klica, zdržijo kar 18 ur in se čudovito hitro polnijo (10 minut za 60 minut uporabe).

Hočem na obroke>>

#4 Zlikano kot se šika

Nekoč bodo posneli film o novodobni Narniji in poglavitna značilnost bo, da v tem svetu ne bo nikoli treba ničesar zlikati. Žal smo po marsikaterem parametru še zelo daleč od kakršnekoli Narnije, zato nam tudi likanje tu in tam ne uide. Pri likanju je običajno tako kot pri slabem zmenku – treba je odfurati do konca, ampak vsi le želimo, da čim prej mine. Zato smo našli Tefalovo parno likalno postajo Ultimate Care.

Nakupovalnica

Priznamo, da nismo najbolj vešči v likanju. Zato smo hoteli likalnik, ki večino stvari naredi namesto nas. Ki nadomesti našo popolno nevednost in lenobo. Ta parna likalna postaja počne prav to. Intuitivna kontrola plošča Direct Control je edini komunikacijski kanal z napravo, ki ga potrebujemo. Izberemo, kaj likamo, in akcija – likalnik sam prilagodi vse, kar je potrebno. Dvojna zaščita, uravnavanje pare, preprečevanje kapljanja in vse te fine stvari pa potem poskrbijo, da se likanje ne zaključi z madeži, odtisi ali opeklinami tretje stopnje.

Hočem na obroke >>

#5 Mala koleščka, velika mobilnost

Lahko jih preklinjate, lahko jih obožujete, a električni skiroji ostajajo del sodobne urbane džungle. Zdaj, ko so se tudi v Sloveniji vendarle regulirali na kolesarske steze in bodo morda nehali frčati kar vsepovprek, jih bodo lažje sprejeli še zadnji skeptiki. "Saj imam kolo," rečejo, a dejstvo je, da tudi kolo ni vedno odgovor na vsako mobilno zagato.

Električni skiro omogoča, da hitro, elegantno in predvsem brez potnih srag prispete na želeni cilj, ne da bi se med tem ubadali s prometnimi zastoji, neobstoječimi parkirišči ali dejstvom, da so slovenska mesta večino časa le razdrobljena gradbišča z neštetimi obvozi.

Xiaomi Mi 1S je nadgradnja neverjetno popularnega skiroja M365, ki v tej različici ponuja kopico izboljšav. Multifunkcijski zaslon prikazuje hitrost in stanje baterije, na njem lahko izbirate način vožnje, boljše so tudi pnevmatike, ki dodatno blažijo tresljaje in so še odpornejše proti predrtju, močnejša pa je tudi LED-osvetlitev, da boste dobro vidni v dlje trajajočem mraku prihajajoče jesensko-zimske sezone.

Nakupovalnica

Maksimalna hitrost je 25 km/h, a naj to ne bo tudi vaša povprečna hitrost. Tretjina vseh nesreč z električnimi skiroji se zgodi zaradi prehitre vožnje, zato so v Nemčiji maksimalno hitrost pri vožnji z električnim skirojem že omejili na 20 km/h. Čelado na glavo in raje počasi do cilja kot hitro do urgence.

Hočem na obroke >>

#6 Ogromno pameti na zapestju

Ure že nekaj časa niso samo časomeri, zato za trenutek odložite svoj Patek Phillippe Grandmaster Chime in poskusite druženje s pametno uro, ki se zna izkazati za nadvse smotrnega sopotnika med službo ali študijem. Mi smo si dovolili seznaniti se z uro Withings Scan Watch, ker nas je že takoj pritegnil enostaven, eleganten in zelo minimalističen videz.

Nakupovalnica

Na prvi pogled deluje kot tradicionalna ura, a se v resnici hitro spari s pametnim telefonom, da potem skupaj obrekujeta vaše zdravje in spanje. Withings Scan Watch je bila namreč razvita v sodelovanju s kardiologi, zato ves čas spremlja predvsem vašo interno pumpo in opozarja na možne primere atrijske fibrilacije (to ni tisto, ko vam v atrij kaplja dež, ampak nevarna motnja srčnega ritma) ali spalne apneje. Še en bonus: baterija z enim polnjenjem zdrži kar 30 dni!

Hočem na obroke >>

#7 Polnjenje telefona na terenu

Včasih nas malce zanese – navijamo YouTube videe, gledamo televizijo kar na pametnem telefonu, vrtimo glasbo ves dan in nenadoma se zgodi, da se baterija povesi v zadnje odstotke, pred nami pa še polovica delovnega dne (ali štiri hudo dolgočasna predavanja).

Ljudje smo danes že programirani, da nas skoraj prazna baterija na telefonu pahne v rahlo paniko, zato imajo izkušeni digitalni domorodci pri roki nujno prvo pomoč – polnilno baterijo. Za vas smo odkrili takšno, ki lahko polni kar dve napravi naenkrat – reševanje panike s prazno baterijo se nam zdi kot odlična priložnost za spoznavanje novih ljudi.

Baterija SBS 10000 mAH zna polniti tudi brezžično, če vaš aparat podpira tehnologijo Qi, LCD-zaslon pa vas ves čas obvešča, koliko soka je še v napajalniku.

Nakupovalnica

Hočem na obroke >>

Naslovna fotografija: Profimedia