Oglasno mesto

Bio Piramida, Egipt

Skoraj 400 metrov visoka piramida, ki jo bo napajala podzemna voda, bo služila pridelavi hrane. Struktura bo v bistvu nekonvencionalni nebotičnik z vertikalnimi vrtovi in lastno mikroklimo, celoten kompleks pa bo v bistvu 'živa mašina'. So pa v njej predvideni tudi raziskovalni laboratoriji, univerza, muzej, turistične atrakcije in tržnica. Orjaška struktura naj bi bila tudi kandidatka za Čudesa sveta. Aja, višina vas zanima? 390 metrov!

Ecorium, Južna Koreja

Zamislite si 33.000 hektarov toplih gred. Ampak ne tistih, kjer v zemljo zabijemo štiri kole in jih pokrijemo s polivinilom, da bi tistim petim glavam endivije podaljšali življenje za nekaj tednov, ampak je govora o ovalnih, klinasto oblikovanih super strukturah, ki se bohotijo po južnokorejskih prostranstvih, znotraj njih pa se odvijajo najaktualnejše raziskave s področja ekologije. Kar se nas tiče, smo ravnokar dobili razlog, da obiščemo Južno Korejo, ki smo jo točno do tega trenutka asociirali izključno s K-popom in objestno dobrimi igralci video iger.

Dawang Mountain Resort, Kitajska

170 metrov visoka futuristična stavba, ki bo v bistvu svet v malem. V njej bodo viseči vrtovi, smučarsko letovišče, drsališče, vodni park ter seveda kopica restavracij in nakupovalnih središč. Če ste boječi ali revni, boste notranjost stavbe lahko preverili tudi od zunaj, saj bo fasada transparentna.

Aequorea, Rio de Janeiro, Brazilija

Obalne vode skoraj 7-milijonskega mesta naj bi bile v bližnji prihodnosti posejane s trajnostnimi strukturami, specializiranimi za učinkovito izkoriščanje oceanskih virov. Rezidenčni deli meduzasto oblikovanih objektov bodo seveda ponujali enega najbolj spektakularnih sončnih zahodov na tem planetu. Takoj ko bodo apartmaji dostopni prek platforme AirBnb, vam sporočimo, vi pa medtem le posodobite svojo opremo za tropske počitnice.

Oglasno mesto

Naslovna fotografija: Profimedia