Ste ga videli?! Ultraheroj je blisknil čez nočno nebo in nenadoma slika na televiziji ni bila več kockasta, naš WeTransfer pa se je posrkal z interneta še preden se je jajce skuhalo do trdega stanja. Zato nas je seveda zanimalo, kdo je ta superherojski frajer, ki Slovenijo rešuje pred slabo multimedijsko izkušnjo. Ujeli smo na hiter klepet, vi pa lahko njegove super moči podrobneje spoznate tule.

Kako ste izvedeli, da imate super moči?

Hja, v bistvu po nesreči. Enkrat je bil pri meni prijatelj, ki me je vprašal, kje imam hladilnik. Pa sem mu pokazal s prstom, kje je. In kar naenkrat je priletel Ultra modem. No, od takrat jih streljam vsepovsod, včasih tudi po nesreči.

Kaj je najbolj ultra stvar, ki ste jo naredili, vaš najbolj nepozaben superherojski trenutek?

Enkrat sem v enem dnevu pred slabo TV-izkušnjo rešil kar tisoč ljudi in enega psa, ki je želel gledati dokumentarec o živalih. Še zdaj se spomnim, kako me je hvaležno gledal s svojimi velikimi očmi. Hmm, ali pa je v bistvu gledal televizijo, ne pa mene.

Ultraman
Ultraman vskoči z unikatnim Ultra modemom in reši vse TV in internet zagate

Vas je kdaj zamikalo, da bi te super moči uporabili v bolj … zlobne namene?

Priznam, včasih jih. V sosednjem stanovanju živi skupina študentov, ki seveda radi po študentsko razgrajajo in predvajajo glasbo prek interneta. Pa jim včasih pred spanjem zaprem pipico, da je malo bolj tiho. Vem, nič kaj herojsko, ampak tudi jaz potrebujem lepotni spanec.

Oglasno mesto

Kdo vam je oblikoval ta impresivni kostum?

Osnovo za dizajn sem pripravil kar sam. Pri izdelavi in detajlih pa mi je pomagal moj dobri prijatelj in vrhunski modni oblikovalec Alex Strelovitti. Poiščite ga na Instagramu, res je dober. Še malo promocije. (smeh)

Kostum vzdržujete sami ali doma skrivate ultra izbranko?

Žal je davek superherojstva tudi ta, da si veliko zdoma, tako da izbranke za zdaj nimam. Najbližje izbranki je moja mačka Nevihta, ki pa bolj slabo skrbi za moj kostum, k večjemu ga kje popraska in pogrize. 

Ultraman
Superheroj, kot ga še ni bilo - hvala, Ultraman, za ultra rešitve!

Kako se sproščate po superherojskem dnevu?

Nič kaj superzvezdniško. Malo pobožam Nevihto, to me najbolj sprosti.

Prej ali slej bodo želeli po vas posneti film z gigantskim proračunom. Koga si želite, da bi vas igral v tem filmu?

Vem, da zdaj pričakujete, da bom ustrelil kakšno zvezdniško ime iz Hollywooda, ampak jaz mislim, da bi me težko kdo verodostojno odigral. Mislim, da bi to vlogo najbolje odigral kar sam. Če pa bi že moral izbrati koga, bi rekel, da bi se v mojih čevljih najbolje znašel Jurij Zrnec.

Kakšen nasvet imate za nadobudne mlade superheroje, ki še iščejo svoje mesto v sferi reševanja človeštva?

Izberite udoben kostum! Ker če vas bo v kostumu ribalo, boste težko veliko postorili. Nekateri celo uporabljajo mazila in praške, da se jim vse ne vname. Skratka, udobje je na prvem mestu.