Gremo po vrsti. Za koga je sploh tale A1 Ultra? Za vse, ki imate prepočasen internet. Za tiste, ki nimate optike ali imate slabo TV-izkušnjo. Zdaj je tukaj nova A1 Ultra tehnologija, ki prek mobilnega omrežja 5G v vaš dom prinaša velike hitrosti prenosa. Na voljo je takoj, saj jo lahko priklopite v 48 urah kar sami, brez vrtanja in zahtevnih inštalacij. Kliknite tule in se rešite vseh internetnih zagat še danes.

#1 Kaj sploh je A1 Ultra?

Sedite? Dobro. Ker zdajle bomo malce tehnični, ampak na enostaven način. Seveda vas zanima, kaj je ta A1 Ultra, ki jo Ultraheroj bliska po stanovanjih in z njo turobne večere spreminja v destilirano veselje. Osnova je kompaktni 5G usmerjevalnik (router) ZTE MC801A (druga generacija), ki omogoča vašim napravam brezžično ali žično povezovanje na internet s hitrostjo vse tja do 300 Mb/s, in to popolnoma brez vrtanja ali čakanja na priklop.

A1 Ultra je v bistvu hiter internet na komando. Če ste v območju pokritosti s tehnologijo 5G, imate lahko ultra hiter internet že danes. Mali, lični usmerjevalnik izkoristi prednosti izjemno hitre mreže 5G  in bogat nabor storitev 5G, da vam ponudi internetno povezavo, kot si jo v 2022 zaslužite – za neovirano gledanje IP-televizije, pretočnih zabavnih vsebin, konsistentno povezanost in igranje  spletnih iger. Mi smo brez težav gnali World of Warcraft in New World in se imeli prav fino.

Oglasno mesto

#2 Kako je A1 Ultra videti?

Usmerjevalnik ZTE MC801A, ki je srce Ultre, je krasen. Majhen, ovalen stolpič, ki v višino meri 182 mm, že na dotik daje vtis premijske naprave. Na prednji strani ima niz modrih indikatorskih lučk, ki subtilno sporočajo delovanje in povezanost usmerjevalnika z omrežjem. Ko ga spravite v pogon, je lični ZTE videti kot delček modernega dekorja. Z zadnje strani se vije le en kabel – električni, v paketu pa je dodan še UTP-kabel, če bi katero od domačih naprav želeli povezati s kablom.

Ultra
Usmerjevalnik ZTE, ki je del paketa A1 Ultra, je prav lušten dodatek za vaš dom

A1 Ultra se tako elegantno umesti v vsako stanovanjsko estetiko, seveda pa boste usmerjevalniku želeli najti mesto, kjer se bo lahko najbolj bogato zakopal v signal 5G. Pri iskanju njegovega počivališča se  zato splača vzeti kakšno minuto več, saj boste tako dodobra izkoristili vse prednosti hitrega 5G-interneta. Pri testiranju lokacij smo opazili, da je naprava zelo občutljiva (v dobrem pomenu besede) na vibracije 5G in se je v omrežje povezala tudi v kotičkih, kjer se mobilnemu telefonu ni uspelo. Tako lahko računate, da bo ZTE resnično srkal kar največ 5G, kot ga le lahko – kjerkoli že bo.

Ultraheroj
Ultraheroj ima ultra hitro rešitev za počasen internet

#3 Kako komplicirana je namestitev?

Knjižica z navodili je tako tanka, da je najprej sploh nismo opazili. Preprosto zato, ker je namestitev neverjetno enostavna in tako intuitivna, da navodil praktično ne potrebujete. Na spodnji strani usmerjevalnika ZTE je reža, kamor vstavimo priloženo nano SIM-kartico, usmerjevalnik nato priklopimo v električno omrežje in se z računalnikom povežemo na njegovo mrežo, da 'uštimamo' še njegove interne nastavitve in osebne preference.

Povezovanje naprav je potem identično kot pri običajnih usmerjevalnikih (routerjih) – najdemo mrežo, ki smo jo v osnovnih nastavitvah poimenovali, in uživamo v hitrem internetu in televiziji brez kockaste slike. Popoln nadzor nad delovanjem in nastavitvami usmerjevalnika je mogoč tudi prek ZTElink aplikacije.