Zima prihaja. Tako – in drugače. Če navijate za Starke ali Lannisterje, za Khaleesi ali Cersei, ali pa le radi stavite, kdo bo naslednji potegnil ta kratko slamico v HBO seriji Igra prestolov (dobro si se držal, Mezinček), potem vsekakor ne smete zamuditi edinstvene priložnosti, da si prvo sezono Igre prestolov – tisto, ki nas je vse povezala v fanatične ljubitelje vsega, kar ponuja fantazijski Westeros – ogledate na najbolj odštekan način, kar je možno – na gradu Rajhenburg v Brestanici.

Tam bo 23. novembra Ekstremni binge izziv, kjer si bo izbrana šesterica najbolj trpežnih ogledala celotno prvo sezono v enem maratonskem gledanju. Med gledanjem bodo opravljali nenavadne, tematsko primerne izzive, ki bodo na koncu razkrili zmagovalca – mojstra binginga.

Kaj je binging/bingeing?

Angleški pravopis pravi, da je vseeno, kako to besedo zapišete, slovenski besednjak pa na svojo ustrezno različico še čaka. Beseda binging (izg. bindžing) označuje serijsko, skorajda neprekinjeno gledanje izbrane serije, vse dokler ne omagamo. Ali – kot bi temu rekla večina ljubiteljev HBO Go ali Netflixa – tipičen petkov večer.

Binging
Vse bom pogledal!

Binging je moderni izraz, ki smo ga v praksi sicer poznali že odkar obstajajo serije, razpasel pa se je ob razvoju streaming televizije, ko imamo nenadoma na dosegu tipk neskončen arhiv serij, ki si jih lahko pogledamo v enem maratonskem gledanju. Za številne je to najbolj uživaški način doživljanja nove (ali že videne) serije, saj omogoča, da se v zgodbo potopimo za ure in ure.

V primeru Ekstremnega binge izziva bo ta čas približno deset ur, saj si bodo tekmovalci v enem kosu pogledali celotno prvo sezono Igre prestolov, ki vključuje deset 55-minutnih epizod.

Kaj je Ekstremni binge izziv?

1 serija. 1 sezona. 10 epizod. 10 izzivov. Ko v Westeros prihaja zima, bo 6 tekmovalcev Igro prestolov izkusilo precej bolj doživeto. Z le dvema načrtovanima predahoma bodo preverili svojo binging kondicijo in med gledanjem opravljali še zabavne izzive, zmagovalec pa bo sedel na železni binging prestol in se, namesto z vladarstvom nad Westerosom, okitil s čudovitimi nagradami.

Igra prestolov
Le kdo ne bi želel preživeti cel dan v takšni družbi?

Nagrade za tekmovalce:

  • 1x glavna nagrada: Brezplačna naročnina A1 GO! in A1 Play za 2 leti + HBO GoT paket (GOT Risk namizna igra + GOT jopica s kapuco + GOT majica + GOT skodelica + GOT pečat) + hišni kino Sony HTXF9000.CEL
  • 5x tolažilna nagrada: Brezplačna naročnina A1 GO! in A1 Play za 1 leto + Mini HBO GoT paket (GOT majica + GOT skodelica + GOT pečat)

Ekstremni binge izziv bo 23. novembra na gradu Rajhenburg v Brestanici in bo v živo predvajan na Twitch kanalu Mozaik_A1, redne vklope s predstavitvijo novih izzivov pa boste lahko spremljali tudi na Facebook strani A1