Nicolas Cage

Viggo ali Nic?

Vloga Aragorna v Gospodarju prstanov, ki je poustvarila kariero Vigga Mortensena, je skorajda pristala v rokah Nicolasa Cagea.

Oživljanje Jona

Carice van Houten, ki je v Igri prestolov igrala Melisandre, je morala za sceno oživljanja Kita Haringtonovo njegovo golo telo udariti kar 50-krat. Ker avtorji niso hoteli zafrkniti te pomembne scene, so želeli imeti na zalogi kar čim več posnetkov.

Jon Snow
The Big Bang Theory

Višja matematika

Vse enačbe, ki jih v TV-seriji Veliki pokovci (The Big Bang Theory) vidite na belih tablah, so matematično pravilne. Izpisuje jih profesor David Saltzberg z univerze UCLA, ki pri seriji sodeluje kot znanstveni svetovalec.

Mad Max

Klic narave

Futuristična kitara, iz katere so bruhali ognji v Pobesnelem Maxu: Cesta besa, je bila izdelana iz kovinskih nočnih posod. Režiser George Miller je razložil: “V postapokaliptičnem svetu je vse izdelano iz najdenih in na novo uporabljenih predmetov.”

Poškodovan

Hugh Jackman je v vlogi Wolverina fasal kar nekaj resnih poškodb. Utrpel je poškodbe svojih nežnih predelov, pa poškodbe desnega uhlja, zabodel se je v levo stegno, zabodel se je blizu levega očesa, leta 2013 pa si je v ponesrečeno izvedenem kaskaderskem poskusu skoraj zlomil vrat.

Wolverine
Mace Windu

Vijoličasti meč

Svetlobni meč Maca Winduja v drugi epizodi Vojne zvezd je svetlo vijoličaste barve, ker je tako želel igralec Samuel L. Jackson. “Jah, sranje, hočem videti, kjer sem, ko bom gledal tisto gromozansko bojno sceno.” George Lucas mu je rekel, da vijoličastih mečev v Vojni zvezd ni. “Morda, ampak hočem vijoličastega. Sem drugi najmočnejši Jedi poleg Yode.” 

T-1000

Vlogo zlobnega terminatorja T-1000 v Terminatorju 2: Sodni dan, je dobil Robert Patrick, a le zato, ker je imel Billy Idol, sicer prvi izbor režiserja Jamesa Camerona, takrat zaradi nesreče z motorjem zlomljeno nogo.

Terminator 2
Meatballs

Mesne … ?

V Izraelu besedno tvorbo 'mesne kroglice' ne interpretirajo enako kot Američani (in nekateri drugi narodi, ki to nedvoumno asociiramo s tem prehrambnim izdelkom), zato so morali naslov znane animirane trilogije Oblačno z mesnimi kroglicami prilagoditi. Končni naslov v Izraelu: Dežujejo falafli.

Zodiac

Anatomsko

V filmu Zodiac, ki ga je leta 2007 režiral David Fincher, so zloglasnega morilca igrali trije različni igralci, ki so bili izbrani kot anatomsko najbolj ustrezni glede na opise dejanskih prič iz tega primera. Uporaba treh različnih igralcev je poudarila skrivnostnost tega nikoli identificiranega morilca.

Brata

V prvi iteraciji scenarija za Vojno zvezd je George Lucas imel namen razkriti, da sta Darth Vader in Boba Fett v resnici – brata. Pozneje se je odločil, da bi bilo to vseeno malce pretirano.

Boba Fett

Otvoritvena scena komedije Waynov svet se začne s kultno avtomobilsko sceno uživanja na komad Bohemian Rhapsody. A producent Lorne Michaels je sprva želel uporabiti kakšen komad skupine Guns N' Roses, ker so takrat kraljevali na lestvicah. Mike Myers se je uprl, češ da bo odstopil od snemanja, če ne bodo uporabili – kot je sam rekel – inherentno komičnega hita skupine Queen.