Colin Farrell

Colin Farrell

Na snemanju v Torontu je irski igralec prosil brezdomca za cigareto. Revež mu je seveda brez pomisleka ponudil cigareto, se mu predstavil kot Dave in možakarja sta se zapletla v pogovor. Farrell je po tem srečanju z brezdomcem obdržal stike, mu celo kupil obleke in plačal nekaj najemnin. Dave je zdaj ozdravljen alkoholik in ni več brezdomec. Upamo, da je tudi nehal kaditi.

Joan Jett

Joan je leta 1985 rešila triletnega otroka, ki je že skorajda utopljen lebdel na gladini. Legendarna rokerica je oblečena skočila v vodo, otroka potegnila na obalo in mu nudila prvo pomoč, dokler niso prišli reševalci.

Joan Jett
Clint Eastwood

Clint Eastwood

Na nedavnem golf turnirju je dobitnik oskarja opazil, da se direktor turnirja Steve Johne davi s prigrizkom (bil je košček sira, če želite, da smo specifični). Eastwood mu je priskočil na pomoč in mu s sunkovitim Heimlichom rešil življenje.

Gerard Butler

Gerard Butler

Leta 1997 je škotski igralec prekinil svoj piknik ob reki Tay in se pognal v vodo, da bi rešil utapljajočega 14-letnega Daniela Smitha. Leta pozneje je imel Gerard celo govor na Danielovi poroki, ki je brez njegove pomoči zelo verjetno ne bi bilo.

Tom Hardy

Nekega dne je Tom Hardy opazil, kako sta dva tatova mopeda nesrečno zgrmela z ukradenega motorja. Enega od njiju je prijel in ga zadržal do prihoda policije. A tisti pravi heroizem je prišel pozneje, ko je Hardy poiskal tega 16 let starega delinkventa in mu pomagal, naj se spravi nazaj v red. Njegov povzetek: ''Seveda mora prevzeti odgovornost za to, kar je storil, ampak prav tako ima težko življenje in mu ni lahko. Bi zaradi tega morali obupati nad najstnikom?''

Tom Hardy
Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch

Slavni britanski igralec je nekega večera med vožnio zagledal gručo nič kaj miroljubnih moških, zbranih okoli dostavljavca na kolesu. Izstopil je iz avtomobila in pristopil, kmalu pa ugotovil, da je v bistvu zmotil rop v procesu. S pogovorom in zavlačevanjem je potem poskrbel, da je še več mimoidočih voznikov namenilo pozornost situaciji.

Patrick Dempsey

Patrick Dempsey, najbolj znan kot Dr. Sheppard v seriji Talenti v belem, je v trenutku, ko je zagledal prevrnjen avto, zdrvel na pomoč. Z železno palico je na silo zvil vrata prevrnjenega avtomobila, rešil najstnika v avtomobilu in z njim počakal do prihoda matere.

Patrick Dempsey
Steve Buscemi

Steve Buscemi

Steve Buscemi je bil pred igralsko kariero gasilec v New Yorku. 11. septembra 2001, ob terorističnem napadu na WTC, je ponovno nadel opravo in skupaj z drugimi gasilskimi brigadami po 12 ur na dan pomagal pri iskanju in reševanju preživelih.

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey

Ko je leta 2001 na filmskem festivalu v Torontu obiskovalka doživela epileptični napad in prenehala dihati, ji je McConaughey nemudoma nudil prvovrstno dozo oživljanja. Brez njegove pomoči ne bi preživela, kar pa je McConaughey skromno komentiral: ''Ni bilo nič posebnega, potrebovala je pomoč in jaz sem bil tam''.

John Krasinski

Na počitnicah v Kostariki je glavna faca iz serije Pisarna zagledal dekle, ki jo je od obale odnesel močan tok. Kot naročeno je Krasinski že od malih nog učen plavalec (njegova mama je bila celo reševalka iz vode), zato je brez pomislekov odplaval proti odprtemu morju in dekletu pomagal dovolj blizu obale, da so lahko na pomoč priskočili še drugi.

John Krasinski