Oglasno mesto

Jaz sem nevarnost,” je v ključnem preobratu iz Walterja Whita (Walt za tistih nekaj prijateljev, kar jih je ostalo) v Heisenberga siknil nekdaj umirjeni učitelj kemije, ki so ga bolezen, težave z denarjem in skrb za prihodnost družine pahnile na bizarno, divjo in nevarno pot mamilarskih poslov, s katere je stopil kot eden najbolj udarnih in izjemnih igranih likov sodobnih pop kulturnih vsebin.

In čeprav smo leta 2013 s šokantno epizodo Felina dobili celostno zaokrožen zaključek zgodbe, smo vedno želeli, da nam razkrijejo še več. Kaj se zgodi z Waltom, ko pade Heisenbergova maska, smo sicer izvedeli, a njegova zgodba, čeprav je bila glavna, ni bila edina, ki nas je pritegnila. Dinamičen preplet večplastno zastavljenih likov je v zraku pustil mnogo vprašanj o življenjih okoli Walterja Whita in vedno smo želeli vedeti, kako je dramatični zaključek vplival na preostale like, ki smo jih vzljubili.

In zdaj bomo izvedeli. Avtor serije Vince Gilligan je pred dnevi oznanil, da je posneto dve uri dolgo filmsko nadaljevanje zgodbe z naslovom El Camino. Film bomo gledali na Netflixu, kjer je na voljo že prvi napovednik.

Kaj se dogaja v napovedniku?

Precej zdelan Skinny Pete, iz serije znan kot mala riba med prekupčevalci v Albuquerqueju v Novi Mehiki, ki ga preiskovalci sprašujejo o trenutni lokaciji Jesseja Pinkmana, Waltovega nekdanjega učenca in potem njegovega tesnega sodelavca pri vzponu po mamilarski lestvici. S tem se jasno namigne, da bo film osredotočen na simpatičnega Jesseja Pinkmana, ki je po zaključku serije na begu pred roko zakona.

Kdaj se začne?

11. oktober. Upamo, da bo film premierno izdan globalno na vseh Netflixovih platformah, saj je 11. oktober petek in bi tole kot nalašč sedlo v vikend varianto Netflix and chill. Morda lahko prvi del vikenda porabimo kar za ponovni ogled vseh sezon serije Kriva pota, potem pa zaključimo s potopitvijo v El Camino. Drugo predvajanje bo omogočila mreža AMC, tako da bodite jeseni še bolj pozorni na spored njihovega televizijskega programa.

Breaking Bad
Ne, ta dva ne kuhata jote

Koga bomo videli?

V filmu se bodo pokazali v bistvu vsi veterani serije Kriva pota, ki so preživeli (ali vsaj skoraj preživeli) do konca serije. Tu bo seveda Aaron Paul kot Jesse Pinkman pa Krysten Ritter kot Jane Margolis, Jonathan Banks kot Mike Ehrmantraut, Jesse Plemons kot Todd Alquist, Charles Baker kot Skinny Pete, Matt Jones kot Badger, Tess Harper kot gospa Pinkman in Kevin Rankin kot Kenny. Bo pa v filmu nastopil tudi Bryan Cranston kot Walter White, a ne kot dejanski lik – gledalci serije že vedo, zakaj –, saj se bo pojavljal zgolj v spominih drugih likov.

Kriva pota
Jesse Pinkman je na begu - in to bo njegova zgodba

Kaj se bo dogajalo?

Vemo le, da je filmska zgodba nadaljevanje neposredno po koncu serije, ko Jesse Pinkman pobegne iz ujetništva in oddrvi v neznano v El Caminu (aha, pa imamo naslov!). Netflixov spletni opis filma je kratek in jedrnat: “Ubežnik Jesse Pinkman beži pred svojimi ugrabitelji, zakonom in svojo preteklostjo.” Zdaj pa urno začnite osveževati spomin s ponovnim ogledom serije na Netflixu!

Fotografije: Profimedia