Jack Gleeson

Vsi smo ga osovražili kot Joffreyja v Igri prestolov, malokdo pa ve, da se mladi igralec lahko pohvali tudi s tem, da je spoznal Batmana v fantazijski akciji Batman Begins iz leta 2005, kjer se je pojavil v komaj opazni vlogi malega dečka, ki mu nihče ne bo verjel, da je videl Batmana – dokler ne dobi dokaza.

Keanu Reeves

Naš najljubši upokojeni plačani morilec je začel kariero kot hokejski vratar v filmu Youngblood. Še dobro, da je v srednji šoli dejansko igral hokej in se mu vsaj ni bilo treba od začetka učiti drsanja.

Quentin Tarantino

V epizodi Sophia's Wedding serije Golden girls iz leta 1988 se na kameri pojavi vrsta Elvisovih dvojnikov. Eden od njih pozneje postane zelo slaven filmski režiser.

James Whitmore

Prijazni knjižničar iz filma Shawshank Redemption je leta 1968 igral v filmu Planet Opic. Prevzel je vlogo – predsednika opic! Opica v elegantni obleki? Kako veličasten začetek.

Morgan Freeman

Preden je prevzel ekskluzivnost za vlogo Boga v skoraj vsakem filmu, je Morgan Freeman s svojim glasom učil otroke branja in črkovanja na didaktični oddaji The Electric Company.

Leonard Nimoy

Poznate ga kot Spocka iz Zvezdnih stez in očitno je že od nekdaj rad igral vesoljce. V filmu iz leta 1952 je igral marsovca Naraba v spregledani grozljivki Zombies of the Stratosphere.

Ricky Gervais

Pred The Office in Extras je bil komik član pop dueta Seona Dancing. Leta 1983 sta izdala dva albuma, ki ju ni poslušal nihče – razen mladine na Filipinih. Tam je bil komad More to Lose vrhunski hit. Zakaj? Ker … razlogi?

Leslie Nielsen

Ta kultni komik je bil svoj čas zelo resen možakar! V njegovih zgodnjih filmih, kot je na primer The Poseidon Adventure, smo ga namreč morali jemati popolnoma resno. Četudi bi bilo to danes skorajda nemogoče.

Bryan Cranston

Z Aaronom Paulom je kuhal droge v Braking Bad, pred tem pa je igralec vrtal po zobeh Jerryja Seinfelda kot dr. Tim Whatley.

Laurence Fishburne

Preden nam je ponudil rdečo in modro tableto v Matrici, je Laurence igral kavboja v rožnati srajci in z belim klobukom s svetlečimi dodatki v burleskni seriji Pee-wee's Playhouse.

Mila Kunis

Igrala je v igrani simulaciji tekanja po peščenih plažah – Baywatchu! Le da ni bila del ekipe v rdečih enodelnih kopalkah, ker je takrat bila še otrok. Nastopila je v dveh epizodah.

Nick Offerman

Preden smo ga spoznali kot Rona Swansona v fantastični humoristični seriji Parks and Recreation, je Offerman igral osupljivega razbojnika Burta Shlubba v filmu Mesto greha (Sin City).

Jeniffer Lawrence

Lepotici so pred njeno slavo skrivali obraz v seriji Monk, kjer je igrala srednješolsko maskoto. Danes njenega obraza zagotovo ne bi skrivali.

Jack Nicholson

V šestdesetih letih prejšnjega stoletja so vrteli zelo popularno oddajo The Andy Griffith Show, za katero so posneli 249 epizod. Jack je s svojo prisotnostjo blagoslovil dve epizodi in tako pogumno stopil na pot te neverjetne slave.

Aaron Paul

Preden je igral odvisnika in prodajalca drog v impresivni seriji Kriva pota (Breaking Bad), je kot mladenič tekmoval na ameriški oddaji The Price is Right. Zadel je mizo. Hej, nekje je treba začeti graditi svoje multimilijonsko gnezdece.

Naslovna fotografija: Profimedia