Superman

Clark Kent – Superman, ko je Superman v civilu – je ukradel videz zvezdnika Harolda Lloyda. Lloyd je bil veliki zvezdnik nemih filmov v dvajsetih letih prejšnjega stoletja, poznan po skrbno polizani pričeski in naočnikih, ki bi jih oboževal vsak novodobni hipster.

Harold Lloyd
Harold Lloyd med generalko za 50 odtenkov sive nekje proti koncu dvajsetih ...
Clark Kent
... in Clark Kent, Superman v civilu, na zasluženem dopustu od reševanja sveta.

Sopranovi

Mafijska družina DiMeo – preden je postala družina Soprano iz HBO-serije Sopranovi – je ustvarjena po vzorcu prave mafijske družine DeCavalcante iz New Jerseyja.

Sopranovi
"Ni pašte? Ma ..."

Walter White

Walter White, glavni lik iz serije Kriva pota (Breaking Bad), je presenetljivo podoben pravemu prodajalcu drog Walterju Eddiju Whitu iz Alabame. Tudi pravi Walter je bil svoje vrste zvezdnik - vsaj v vrstah policije in FBI, kjer so njegov avtogram dodajali k najboljšim metamfetaminom.

Walter White
Učitelj kemije na srednji šoli ali vodja mamilarskega imperija?

Gospod Burns

Gospod Burns, brutalni lastnik nuklearke v mestu Springfield in ključni negativec risane serije Simpsonovi, je nastal kot mešanica Barryja Dillerja (glavnega direktorja mreže Fox) in ene zelo nesramne bogomolke.

Barry Diller
Barry Diller ...
Gospod Burns
... in gospod Burns.

Gospodična Piggy

Miss Piggy iz Mupetkov se vede in je tudi videti točno tako kot džez pevka in igralka Peggy Lee. Miss Piggy je bila tudi sicer najprej znana kot Miss Piggy Lee. Pozneje so ime malce spremenili, da ne bi bili tako neposredni in koga preveč užalili.

Peggy Lee
Brez Žabca ...
Miss Piggy
... in z Žabcem.

Zaphod Beeblebrox

Igralec Sam Rockwell, ki je v filmu, posnetem po kultnem znanstvenofantastičnem romanu Štoparski vodnik po galaksiji (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy), nastopil v vlogi  Zaphoda Beeblebroxa, je povedal, da je njegova podoba v bistvu mešanica Freddieja Mercuryja, Elvisa Presleyja in kančka Brada Pitta.

Zaphod
Hm, nam bolj deluje kot, da sta Jon Snow in Jennifer Aniston imela otroka

Eames

Tom Hardy se je potrudil, da je njegov lik Eames v filmu Izvor (Inception) čim bolj podoben režiserju tega filma Christopherju Nolanu. Mu je uspelo?

Tom Hardy
Tom Hardy, ki se trudi biti kot Christopher Nolan
Christopher Nolan
Režiser Christopher Nolan, ki se trudi biti kot Tom Hardy

Ali G

Sascha Baron Cohen je za vlogo odštekanega gangsterskega raperja Ali G-ja v resnici samo oponašal angleškega didžeja in radijskega voditelja Tima Westwooda.

Tim Westwood
Westwood kot Ali G? Eh ... nismo čisto prepričani.

Negan

Manipulativni, brutalni, sarkastični in nadvse poznani Negan, vrhunski zlobnež iz stripovske in televizijske zombiade Živi mrtveci (The Walking Dead), je bil v originalni stripovski podobi narisan po videzu ameriškega glasbenika, igralca in komika Henryja Rollinsa. Henry je pozneje celo šel na avdicijo za vlogo Negana v seriji, a je ta na koncu pripadla Jeffreyju Deanu Morganu.

Henry Rollins
Henry Rollins ni postal Negan v TV-seriji Živi mrtveci, je pa zato sejal nemalo strahu v seriji Sons of Anarchy

Lucious Lyon

Življenje protagonista Luciousa Lyona v seriji Imperij (Empire) je povzeto po življenju glasbenega imperialista Jay-Zja.

Lucious Lyon
Terrence Howard kot Lucious Lyon ... ali kot Jay-Z? Prestol je enako velik.

Han Solo

Vesoljski tihotapec iz Vojne zvezd Han Solo je svojo pobalinsko osebnost dobil po režiserju Francisu Fordu Coppoli. Avtor originalne ZF-sage George Lucas in prebrisani Coppola sta bila namreč dobra prijatelja in Lucas je vedno občudoval, kako je Coppola s sladkimi in spretno skovanimi besedami dobil denar za svoje filme. Te lastnosti je Lucas potem prenesel na vesoljskega zmikavta Hana Sola.

Han Solo
Da ne bo pomote - osebnost Hana Sola iz originalne trilogije je tvorjena po osebnosti Francisa Forda Coppole, osebnost mladega Hana Sola pa je tvorjena po naključnem uporabniku TikToka.

Fotografije: Profimedia