Chris Pratt

Chris Pratt

Danes veliki zvezdnik fantazijskih Varuhov galaksije (Guardians of the Galaxy) pa abonirani šepetalec dinozavrom v novih Jurskih svetovih in seveda esencialni košček humorističnega mozaika serije Parks and Recreation. Njegova zgodba se je začela, ko je bil star rosnih 19 let. Živel je v kombiju, parkiranem na plaži havajskega otoka Maui, kruh pa si je služil z delom natakarja v bližnji restavraciji. In prav v tej restavraciji ga je opazila igralka in režiserka Rae Dawn Chong, ga povabila k snemanju svojega režiserskega prvenca Cursed Part 3, in to je bilo dovolj, da se je Pratt preselil s Havajev v Los Angeles in začel svojo zvezdniško pot.

Donald Glover

Donald Glover

Med študijem na univerzi v New Yorku je Donald Glover s svojo igralsko skupino Derrick Comedy posnel humoristični skeč in ga objavil na YouTubu. Posnetek je pritegnil pozornost Davida Milnerja, izvršnega producenta serije 30 Rock. Tina Fey, sijoča zvezdnica te serije, je Gloverja povabila na pogovor in mu hitro ponudila mesto med pisci scenarija za 30 Rock.

Rosario Dawson

Rosario Dawson

Nekega dne se je scenaristka Harmony Korine sprehajala po rezidenčnem delu New Yorka in s kotičkom očesa opazila Rosario Dawson, ki je brezdelno sedela na stopnišču pred svojim družinskim domom. Kaj točno jo je v tistem trenutku prepričalo, da jo je nemudoma videla kot del prihajajočega filma Kids, ne vemo. Vemo le, da je bil izbor na mestu.

Charlize Theron

Charlize Theron

Selitev nikoli ni enostavna. Vedno gre kaj narobe. Ko se je Charlize Theron iz New Yorka preselila v Los Angeles, je na težavo naletela v banki, kjer niso hoteli sprejeti plačilnega čeka njene zadnje službe, ki jo je imela v New Yorku. Charlize se ni dala. Iz prijazne blondinke je preklopila v besnečo podobo, kot smo jo potem videli v Pobesnelem Maxu. Sceno je med drugim opazoval tudi zvezdniški agent John Crosby, ki ji je po koncu izbruha ponudil vizitko in se javil, da postane njen menedžer.

Danny Trejo

Danny Trejo

Nevarni Danny Trejo je bil pred leti povabljen k sodelovanju pri filmu Runaway Train – a ne kot igralec, temveč kot svetovalec. Njegova naloga je bila, da glavnega igralca poduči o uporabi in učinkih drog, da bo znal prepričljivo odigrati odvisnika. Ko pa so scenaristi videli Dannyjeve zaporniške tatuje, so ga brezpogojno želeli imeti tudi pred kamero. Dobil je spremljevalno vlogo kar ob vodilnem zvezdniku Ericu Robertsu.

Norman Reedus

Norman Reedus

Zombijske apokalipse si brez Normana Reedusa niti ne znamo več predstavljati, je pa zanimivo vedeti, da si je frajer svojo odskočno desko v svet šov biznisa pridobil med popivanjem na neki zabavi v Hollywoodu. Naš najljubši lokostrelec se ga je na tej zabavi najprej ubijalsko napil, nato naključni gostji ukradel očala, potem pa še kričal na ljudi. Kar bi običajno ljudi odvrnilo od vsakršnega pomisleka o poslovnem sodelovanju, pa je očitno navdušilo producenta, ki je Normana raje povabil k nastopu v gledališki igri.

Matt Dillon

Matt Dillon

Pred snemanjem filma Over the Edge so se skavti za talente razpasli po šolah New Yorka v iskanju popolnoma povprečnih mulcev, ki bi bili spodobno videti tudi pred kamero. Eden teh skavtov je nekega dne po koncu odmora, ko so se vsi mladiči razbežali po učilnicah, opazil Dillona, kako postopa po hodnikih in brez kančka slabe vesti šprica pouk. Pristopil je, z njim malce poklepetal in mu ponudil vlogo v njegovem prvem filmu.

Haley Joel Osment

Haley Joel Osment

Začelo se je v trgovini IKEA. Saj tam se začnejo številne sanje, kajne? Dva igralska agenta sta iskala otroka, ki bi nastopil v oglasu za verigo restavracij Pizza Hut. Haley Joel Osment je s starši ravno tisti dan obiskal skandinavskega pohištvenega velikana, agenta sta ga opazila, bila navdušena in oglas se je zgodil. Oglas, ki ga je potem opazil tudi vodja kastinga za film Forrest Gump, in to je bilo dovolj, da je mali Haley postal velika zvezda.

Jason Statham

Jason Statham

Ko je Guy Ritchie slišal, da Jason Statham, takrat zgolj eden od amaterskih igralcev, ki se je ponujal v modeling agenciji French Connection, za popoldansko obrt na črno prodaja nakit in parfume, ga je seveda takoj želel spoznati. Točno to je bil lik, ki ga je Guy Ritchie moral imeti v odštekani gangsteriadi Morilci, tatovi in dve nabriti šibrovki (Lock, Stock and Two Smoking Barrels).

Natalie Portman

Natalie Portman

Kaj se vam lahko zgodi, medtem ko v neki restavraciji glodate pico? Najbrž ne kaj dosti. Razen če ste v pravi piceriji. Ob pravem času. In vas, tako kot Natalie Portman, opazi skavt za talente. Za Natalie se je tako pica z mamo spremenila v začetek zavidljive kariere, saj jo je opazil agent, ki je delal za znamko Revlon, in jo povabil v svet modelinga. Natalie je skomignila in rekla, da bi raje bila igralka. Kako malo je včasih potrebno.