Oglasno mesto

House of the Dragon

"Ogenj bo vladal," zakliče oznanitev najbolj logične stvaritve, ki bo poskušala loviti rekorde Igre prestolov. Gre namreč za novo serijo iz fantazijskega sveta Pesem ledu in ognja (A Song of Ice and Fire), ki so jo napovedali že leta 2017, ko so začele šelesteti govorice o različnih idejah, katere zgodbe iz knjižnega sveta Georga R. R. Martina bi lahko še prevedli v televizijski format. Ker po Igri prestolov seveda hočem še več Igre prestolov!

Serija House of the Dragon nas bo popeljala 300 let pred dogodke, ki smo jih gledali v Igri prestolov, sledili pa bomo vsem najljubši zmajski familiji Targaryen. Pilota in nekaj dodatnih epizod bo med drugim režiral Miguel Sapochnik, ki je sedel na režiserskem stolčku številnih epizod originalne Igre prestolov. Avtorja serije sta Martin in Ryan Condal, snemanje pa je v pogonu že od lanske jeseni. Morda se nam tole obeta že aprila 2021?

Kdaj: morda že spomladi prihodnje leto

The Nevers

Josh Whedon je car. Televizijski genij. Mojster žanrskih serij. Pa še kakšen naziv bi si lahko izmislili zanj. Je namreč frajer, ki je podpisan pod nekatere najbolj reprezentativne TV-serije znotraj nenavadno specifičnih žanrov. Recimo pod Buffy The Vampire Slayer, legendarno najstniško vampirsko sago z intelektualnim humorjem, ki je mitološke krvosese iz marginalnosti grozljivk ponesla v epicenter popularne kulture. Pa pod serijo Angel, spin-off serijo prej omenjene Buffy, ki je v petih sezonah spet pometla z vso konkurenco v žanru najstniških serij. In ja, Josh Whendon je podpisan tudi pod ZF-serijo Firefly, to nesrečno čudovitost z lahkotnimi vložki komedije, v kateri televizijska mreža ni videla prihodnosti, številnim ljubiteljem znanstvene fantastike pa je to daleč najboljša nefranšizna serija vseh časov.

Josh Whendon je poleg vsega naštetega režiral tudi prva dva filma Marvelovih Maščevalcev, s serijo The Nevers pa se po dolgem času vrača na televizijo. Koncept je nadvse privlačen. The Nevers bo epska znanstvenofantastična serija o skupini viktorijanskih žensk s supermočmi, ki se morajo boriti proti zlobnim nasprotnikom. Nekakšni zgodovinski Maščevalci v časovno zmedenem okolju, torej? Hej, če zna kdo zmešati preteklost, superheroje in znanstveno fantastiko, je to vsekakor Whedon.

Kdaj: enkrat v letu 2021

The Undoing

Intenzivna triler serija, ki morda ne bo podirala rekordov v številu gledalcev, bo pa zagotovo pritegnila vse, ki smo uživali v kriminalni seriji Majhne laži (Big Little Lies). Prvi razlog: privlačna igralska zasedba. V glavni vlogi tudi tokrat Nicole Kidman, ob njej pa kar malce pozabljeni Hugh Grant in celo vedno fantastični Donald Sutherland. Nicole je uspešna pisateljica, ki z možem in sinom živi v New Yorku.

Tik pred izidom njene nove knjige se njeno življenje obrne na glavo – nasilni umor, pogrešani mož in nenadne spremembe pri ljudeh, ki jih je poznala, jo potegnejo v niz strašljivih dogodkov in še bolj strašljivih razkritij. Bi kar takoj začeli gledati, kajne? Serija bo posneta po romanu You Should Have Known ameriške avtorice Jean Hanff Korelitz.

Kdaj: jesen 2020

The Third Day

Tole zna biti zelo zanimiva ali pa zelo zmedena serija. Razdeljena bo na dva dela: poletje in zimo. V sklopu Poletje se bomo z Judom Lawem odpeljali na čudaški otok s še bolj čudaškimi prebivalci, ki si očitno na vse pretege želijo ohraniti svoj otok izoliran od sveta. Pivce v lokalni gostilni, klepet z lokalci in vdih svežega zraka pozneje bi Jude Law rad odšel z otoka, a cesta, po kateri je prišel, se zdaj konča v vodi. Kdor pride na otok, ostane na otoku?

Tu vstopi drugi del serije v sklopu Zima, kjer v ospredje stopi igralka Naomie Harris, ki na taisti otok pride z željo, da bi našla odgovore na vprašanja, kaj za vraga se dogaja. Kar pa, kakopak, sproži več težav, kot jih je zmožna obvladovati.

Napeto, misteriozno, strašljivo in kar malce klavstrofobično, če smo čisto fer. Nas pa vsekakor zanima, kaj hudiča je skrivnost tega bizarnega otoka.

Kdaj: jesen 2020

Tokyo Vice

Vas tale naslov sumljivo spominja na nekaj? Na … Miami Vice, morda? Režiser in scenarist Michael Mann bi se menda rad 'švercal' na znamenitem odmevu serije (in filma, če želite priznati, da obstaja) Miami Vice, zato si je zamislil novo kriminalno dramo, posneto s podporo knjižne predloge avtorja Jaka Adelsteina. In če se je originalni Miami Vice dogajal v osemdesetih, ko je bilo sprejemljivo zavihati rokave na električno modrem suknjiču, se bo Tokyo Vice dogajal v naslednjem modno bizarnem desetletju – v devetdesetih.

Glavni vlogi prevzemata mladi, 26-letni Ansel Elgort, ki je navdušil v filmu Baby Driver, in Ken Watanabe, naš najljubši hollywoodski samuraj. Sinopsis je nadvse preprost – ameriški novinar se odpravi v Tokio, da razkrinka tamkajšnje najmočnejše šefe podzemlja. Odkrije, da to ni najbolj enostavno.

Ken Watanabe
Ken Watanabe nekje drugje na časovni premici

Kdaj: enkrat do konca 2020