Oglasno mesto

Igralka? Fotomodel? Pevka? Didžejka? Je pomembno?

Že dolgo tega sem njeno ime vtipkala v Google, ta pa jo je označil za socialite. Slovenski prevod mi je ponudil praznino, a če bi se že morali potruditi, bi rekli, da je socialite oseba, ki je dobro poznana v modnih krogih in se pojavlja na vseh pomembnih dogodkih. Je povsod, čeprav nihče ne ve točno, zakaj. Poštena definicija. Paris Hilton je bilo možno najti v klubih, resničnostnih šovih, na rdečih preprogah in modnih brveh. Skratka tam, kjer so bodisi svetile luči disko krogel ali pa gorele luči kamer.

Ko so se potem naši možgani vendarle privadili na dejstvo, da če si influencer, pomeni, da ne smeš razen svojega stila imeti niti atoma lastne substance, nam je končno uspelo varno pospraviti Paris v zvezdniški eter. Torej v tisti lebdeči svet, v katerem vladajo neslutene dimenzije nečimrnosti in napihljivega ega.

Dokumentarec o drugačni Paris - This is Paris

Dokumentarni film, dolg uro in 45 minut, je nastal v produkcijskem sklopu YouTube Originals in je na voljo brezplačno. Do trenutka te objave ima že preko 15 milijonov ogledov:

S takšno mentalno intonacijo smo se tudi ob ležernem hrustanju toplih sendvičev lotili gledanja njenega težko pričakovanega in močno opevanega dokumentarnega filma. Po prve pol ure smo postali prijetno presenečeni in že hiteli iskati razloge, zakaj se mora ta dokumentarni film nujno znajti na vašem seznamu YouTube posnetkov, ki jih boste pogledali neironično:

#1 Dobra zgodba, neverjetna ironija

Kot vse močne zgodbe tudi ta vsebuje elemente travme. In ta ni prizanesla niti princesi največje hotelske verige na svetu. Predstavljajte si, da imate imperij, ki obsega 972.000 postelj po vsem svetu, pa ne morete spati. V tem mora biti vsaj en kakovosten antropološki nauk, mar ne?

#2 Pametno uporabljeno število sledilcev

Kar nekako genialno se zdi, da dolga leta nabiraš število sledilcev na družabnih omrežjih, zato da jih naposled vendarle ozavestiš z dobro temo, ki seže malce globlje od ugreza Louboutineve petke. Ne bomo šli v podrobnosti, da vam ne pokvarimo ogleda, zdaj pač razumemo, zakaj nenadoma velika podjetja spet hočejo imeti tudi vsebino.

This Is Paris
Dokumentarec za nov začetek ali hiter dobiček? Poglejte, presodite.
Oglasno mesto

#3 Boljši vpogled v zakon persone

Če si znan po tem, da nikoli nisi fotografiran v isti obleki, potem se slej ko prej ponoči zalotiš sredi postelje, oblečen v hotelsko haljo in z resnim eksistenčnim vprašanjem: Kdo pravzaprav sem, če nisem nič in obenem vse? Imidž zna biti hudo nevarna stvar. Kar pa je lahko zelo pomembna lekcija za vse novodobne Instagram princeske, ki celotno svojo identiteto stavijo na 2D-sličice.

#4 Bogati bi morali imeti višje davke

Ko dosežem milijardo, se umirim,” Paris večkrat ponovi v dokumentarnem filmu in tako visoko zastavljenemu cilju bi se klanjal celo sam Anthony Robbins. Nauk je skrit nekje med visoko letečimi cilji in iracionalnostjo porazdeljenosti kapitala. In potem se spomnimo, da imajo milijonarji verjetno drugačne cilje kot mi. Pa vseeno: vzemite od vsega tega obilja tretjino za davke, pa stavimo, da bančni račun imperija Hilton ne bodo niti malo zatrepetal – medtem ko bi s takšnim davčnim odtegljajem celotna podsaharska Afrika končno prišla do pitne vode. #Ugibamo.

Fotografije: Profimedia