Evforija (2. sezona)

Originalni naslov: Euphoria
Kdo: Zendaya, Hunter Schafer, Sydney Sweeney, Jacob Elordi

Divje surova najstniška drama, ki je na igralski zemljevid postavila Zendayo, taisto Zendayo, ki nas je potem navdušila tudi v rimejku znanstvenofantastične štorije Dune, je pripravljena z drugo sezono. Za vlogo Rue je Zendaya celo prejela emmyja za najboljšo glavno žensko vlogo.

Druga sezona serijo nadaljuje tam, na bolj temačni in včasih precej neizprosni strani najstniških življenj, kjer odraščanje zahteva soočanje z drogami, problematiko družbenih omrežij in bolečimi ljubezenskimi sunki.

Vrhunsko dodelanim likom, ki prepričljivo nizajo pikantne zagate mladostniških let, se v drugi sezoni pridružujejo še novi obrazi, med njimi tudi Kelvin Harrison mlajši, o katerem se je dolgo špekuliralo, ali na snemanja hodi iz radovednosti, simpatije ali službenih dolžnosti.

Krepostni Gemstonovi (2. sezona)

Originalni naslov: The Righteous Gemstones
Kdo: Danny McBride, Edi Patterson, John Goodman, Adam Devine

Zvezdniška zasedba, ki je v prvih sezonah te izjemne komične serije prepričala v zgodbi o divje uspešnem televizijskem pridigarju, se v drugi sezoni vrača s sporočilom, da je družinsko ime vedno treba zaščititi. Če je ta družina vpeta v igre pohlepa, zavajanja in vprašljivih razlogov za sodelovanje v dobrodelnih namenih, pa boj za dobro ime zahteva kup zelo unikatnih pristopov.

V drugi sezoni blagoslovljeno familijo Gemstone in njihov sijoči imperij ogrožajo ljudje iz njihove preteklosti in sedanjosti, ki si želijo le, da bi se ta dinastija zrušila sama vase. "To so družinski posli," reče Jesse (igra ga kar avtor serije, vsestransko nadarjeni Danny McBride) v napovedniku za drugo sezono, ki verjame, da kaos ne prihaja le od zunaj, ampak tudi od znotraj. V družini bo vendarle treba poiskati naslednika na osrednjem družinskem prestolu.

Razkrivanje čarovnic (3. sezona)

Originalni naslov: A Discovery of Witches
Kdo: Matthew Goode, Teresa Palmer, Alex Kingston, Owen Teale

Fantazijska drama, posneta po knjižni seriji All Souls, je v bistvu to, kar bi bil Somrak, če bi Somrak bil mišljen za odrasle ljudi. V središču dogajanja je intenzivno razmerje med čarovnico in vampirjem, kar je kombinacija dveh najbolj popularnih fantazijskih bitij. Le kdo ne bi gledal te magične mineštre! Zato ni presenetilo, da je bila prva sezona najbolj popularna TV-drama produkcijske hiše Sky One, kar pa je pomenilo predvsem to, da bodo absolutno sledile nove sezone.

In res. Z novim letom je tu že tretja sezona, ki nas popelje nazaj v angleško estetiko elizabetinske dobe, zgodba pa sledi dogodkom iz tretje knjige The Book of Life. Skrivnosti magičnega zapisa, zaradi katerega sta naša čarovnica in vampir dejansko združena, se bodo dokončno razkrile, hkrati pa bosta poskrbela še za vso potrebno maščevanje čarovnicam in vampirjem, ki so jima na njuni skupni poti poskušali prekrižati načrte.

Vrtnarja

Originalni naslov: Landscapers
Kdo: Olivia Colman, David Thewlis, Kate O'Flynn, Daniel Rigby

Iščete napeto in šokantno kriminalno serijo? Čestitamo, našli ste jo. Olivia Colman se bo po tej izjemni uprizoritvi zelo verjetno še drugič sprehodila po zlatega emmyja, vi pa se le udobno namestite, ker vas ta zgodba do konca ne bo izpustila iz primeža.

Vrtnarja je dramatizirana različica resnične zgodbe o Susan in Christopherju Edwardsu, zakonskem paru, ki je bil leta 1998 obtožen umora njenih staršev. V seriji se potopimo v čudaško življenje Susan in Christopherja, v bizarno sosledje dogodkov, ki so pripeljali od odkritja trupel na njunem vrtu in posledični obtožbi.

Potopimo se v zgodbo, ki nas opomni, da včasih najbolj tihi med nami tvorijo najbolj odmevne zgodbe. Susan in Christopher sta namreč tako netipična morilca, da sta smrt njenih staršev uspešno skrivala kar 15 let – obsodba je namreč padla šele leta 2014. Susan je bila knjižničarka, Christopher pa računovodja. To vendarle niso profili, ki ubijajo – kajne?

A brez skrbi – kdo je kriv in kdo ne, tu ni pomembno. To, da zgodbo poznate, saj vam zaključek v bistvu pokažejo na začetku, ni pokvarek, je le temelj, ki vam bo omogočil podrobnejše spremljanje te nenavadne zgodbe v štirih delih, ki jo Olivia Colman in David Thewlis odigrata tako fantastično, da zdaj številni po družbenih medijih zanju zahtevajo še dodatne vloge.

A o čem v bistvu govori zgodba? O predanosti. O celosti, ki nastane v paru. O iskrenosti, ki je nujna. O romanci, ki traja. In predvsem o tem, kako je videti življenje s tako uničujočo skrivnostjo. Ko na eni strani gledamo policijo, ki zavzeto išče dokaze, na drugi strani spremljamo Susan in njeno razburkano družinsko zgodovino, divje horizonte njene domišljije in surov boj za obstoj.

Kaj pa konec – izvemo, kaj se je v resnici zgodilo? Poglejte in ustvarili si ga boste sami. Na podlagi številnih neznank, spremenljivk in okoliščin. Preveč je plasti, da bi jih vsi lahko odkrili z enako perspektivo. Dovolite si biti popeljani v ta mračni svet in sporočite, kakšni ste izstopili na drugi strani.

Naslovna fotografija: Profimedia