Kdaj bo HBO Max tudi v Sloveniji?

Preden se katapultirate na kavč in začnete iskati znamenito vijoličasto ikono s svetlim HBO Max napisom, naj vam sporočimo, da imate še nekaj časa, preden spustite vse rolete in se vržete v naslednji maratonski binge. HBO Max v Slovenijo prihaja 8. marca, tako da ustrezno prilagodite morebitne sestanke, zmenke in dopuste. Že takoj ob startu se namreč obeta kar nekaj vrhunskih naslovov.

Kaj prinaša HBO Max?

Česa ne! Najbolj navdušujoči del ponudbe HBO Max je verjetno to, da filme, ki jih snujejo studii Warner Bros., v ogled ponudi le 45 dni po kino premieri! In Warner Bros. studii proizvajajo nekatere najbolj odmevne filme. Recimo nekaj najbolj aktualnih, ki bodo na ogled takoj, ko HBO Max starta v Sloveniji: Matrica: Obuditev (Matrix: Resurrections), Kralj Richard (King Richard) in celo z 10 nominacijami za oskarje okrašeni in tako zelo vrhunski Dune: peščeni planet (Dune).

Oglasno mesto

Kaj pa je originalna HBO Max produkcija?

HBO ima seveda tudi čisto svojo produkcijo in HBO Max je platforma, kjer je ta vsebina na voljo najprej in v največjem obsegu. Teh originalnih vsebin je sicer toliko, da vam bodo prej oči poskakale iz jamic, preden vam bo uspelo pogledati vse, a če omenimo samo nekaj aktualnih:

Postaja 11 (Station Eleven) se gleda kot strašljiva vzporednica naše realnosti. Predstavi skupino preživelih, ki po uničujoči pandemiji poskušajo ustvariti nov svet in iz posledic izločiti tisto najboljše, kar je človeštvo nekoč imelo. Bi znali našteti, kaj to je?

Mirovnik (Peacemaker) je kot nalašč za ljubitelje malce drugačnih superherojev. Spoznali smo ga v filmu Odred odpisanih (Suicide Squad) in že tam izvedeli, da je Mirovnik tako predan svojemu boju za mir, da je pripravljen za to pobiti čisto vse, ki bi to lahko ogrozili. Seveda gre pri tem brez težav čez vse meje. Takšna je pač, po njegovem skromnem mnenju, cena miru.

Volčja vzgoja (Raisedby Wolves) se je zdaj zavrtela v 2. sezono in nadaljuje skrivnostno znanstvenofantastično kolizijo med Mitrijci in ateisti. Velika vojna je za seboj pustila uničenje našega domačega planeta, zato preostanek preživelih zdaj kuje novo usodo – in s tem nove konflikte – na tujem planetu Kepler 22B. V središče zapletov sta ujeta androida Oče in Mati, ki skrbita za šest človeških otrok in eno zelo primordialno kačasto bitje, ki ga je Mama povrgla na koncu prve sezone. Kako, prosim? Poglejte na HBO Max in se čudite tej divje originalni zgodbi pod produkcijskim vodstvom velikega Ridleyja Scotta.

Kako dobim HBO Max?

Zadeva je nadvse preprosta – če ste obstoječi naročnik A1 za mobilne opcije HBO GO ali programskih  sklopov HBO Premium oz. HBO GO, imate HBO Max praktično že v žepu. Cena ostane ista, le na mobilnih napravah si boste morali naložiti novo aplikacijo, ki bo na voljo 8. marca.

Če v vesolje HBO še niste vstopili, odsrfajte na tole povezavo, da boste do prihoda HBO Max v Slovenijo pripravljeni za takojšnji skok v čudoviti svet najboljših filmov, serij, dokumentarcev, risank in ekskluzivnih zabavnih vsebin.

Zakaj bi hotel imeti HBO Max?

Številne vsebine, ki so doma na HBO, so nedostopne na drugih platformah za streaming. WarnerMedia si namreč lasti pravice za kopico filmov in televizijskih serij zadnjih 100 let, kar pomeni, da poleg novih naslovov HBO Max prinaša tudi knjižnico kultnih naslovov, ki jih drugje ne boste našli. Tu je recimo serija Prijatelji (Friends), animirana serija Rick in Morty, legendarna znanstvena fantastika Doctor Who, kriminalna epopeja Skrita naveza (The Wire), fantazijski biser Igra prestolov (Game of Thrones) in seveda večni Seks v mestu (Sex and the City).

Na drugi strani se na HBO Max blesti še cel kup brezčasnih filmskih uspešnic, recimo Casablanca, 2001: Space Oddysey, kompletni filmski nabor sage Gospodar prstanov (Lord of the Rings), pa V vrtincu (Gone With the Wind), Pogumno srce (Brave heart) in tako naprej … v skorajšnjo neskončnost.

In ker je Warner Media lastnik vseh teh naslovov, vsebine ne bodo naključno izginile s platforme, ker bi jim potekla licenca, kot se to praviloma dogaja pri drugih ponudnikih. S pridobivanjem dodatnega lastništva licenc se zna ta knjižnica celo vztrajno povečevati.

Naslovna fotografija: Profimedia