Ustvarjalec(-ka) risank

Primeri, pod katere ljudje vpisujejo svoja življenjska poslanstva, so slikovita, kot je slikovito samo življenje. In ko smo že pri slikovitosti, ne moremo mimo velikana animiranega filma. Disneyjevo kolesje poganja izključno svet domišljije, zato je neprestano iskanje posameznikov z nevarno visokim fantazijskim potencialom ključno za korporacijo, ki obrne okoli 9 milijard dolarjev letno. Naloga kandidata oz. kandidatke je enostavna: ustvariti mora najbolj nore ideje, ki jih lahko Disney materializira v svojih parkih po svetu. Plača se giblje med 25.000 in 120.000 evri na leto. Kar precej prostora za pogajanja, kar pa za nekoga z dobro domišljijo ne bi smel biti problem.

Frozen
Če si zamislite naslednje Ledeno kraljestvo (Frozen), bo vaš letni proračun garantirano poskočil za par decimalk

Profesionalni delivec objemov

Strokovnjaki za crkljanje so se najprej pojavili na Japonskem, kjer emocionalno podhranjeni prebivalci menjajo jene za objeme. Da zahodna družba postaja vse bolj čustveno depriviligirana, zgovorno potrjujeta dva podatka: 30 odstotkov crkljivcev se v objemu profesionalnega delivca objemov zjoče. Drug podatek: ura crkljanja stane 70 evrov. Znanstvena razlaga: oksitocin kroži prek telesnih dotikov in za to vam ni treba nekoga osebno poznati. Novodobna razlaga: vsi smo eno. Ekonomska razlaga: ko imamo na eni strani povpraševanje po telesnem stiku in na drugi strani ponudbo za stiskanje, dobimo trg stiskačev. In ta trg je trenutno v razcvetu.

Skrbnik samotnega otoka

Na svetu je kar nekaj odročnih otočij, ki jih Google Earth zazna šele po skrbnem zumiranju. Zanje ne vemo zato, ker so, no … odročni. Toda za enkrat kljub prenaseljenosti planeta puščavniško orientirane duše še lahko dobijo svoje samotno zatočišče. Razlog se verjetno skriva v prejšnjem opisu – ljudje smo vendarle radi nekako na kupu in zaradi tega povpraševanje po skrbnikih zasebnih otokov ostaja visoko. Skrbnikom koščkov paradiža na Zemlji gre kar v redu: za patruljiranje po otoku in vzdrževanje zaslužijo do 120.000 evrov na leto in glede na to, da na otoku ni mega supermarketov, v katerih bi prezračili stanje na računu, se to zdi kar impresivna številka.

Moj otok
Na vrhu otočka je lahko vaša glavna rezidenca, ob vznožju pa mini vikend na obali. Malce več časa potrebujete, da vse pokosite, ampak hej - Wi Fi imate lahko mirno brez gesla in nedvomno vas ne bodo motili nenapovedani obiski. Če grozi, da se oglasi tašča, pa samo ugasnite svetilnik. (otok Little Ross pri Škotski)

Profesionalni gledalec Netflixa

No ja, ni neki bajen zaslužek (malo manj kot 20.000 evrov letno), ampak zdi se, kot da je vsako plačilo za sedenje na kavču dober posel. Problem nastane, ko se morate prebiti skozi tisoče minut dolgočasne produkcije. Zato bi bilo dobro, da tale popoldanski s. p. dopolnite še s testiranjem postelj. To je tisti job, kjer vam plačajo, da spite na različnih žimnicah. Ne boste obogateli, boste pa imeli zagotovo najvišjo urno postavko med spečimi.

Netflix cel dan
Eden bolj stresni dni v tej službi je gledanje novih celovečernih nastopov Amy Schumer

Arhivist pop ikon

Odvisnike od pop kulture (in kdo ni) je vzradostil pred kratkim objavljen oglas, v katerem je založba Paisley Park razpisala delovno mesto glasbenega arhivarja, ki bi delal na do zdaj še neobjavljenih posnetkih predlani preminule pop ikone, ki smo jo poznali pod imenom Prince. Pogoji za kandidate so bili »nekaj prehodnega znanja o Princu«, oglas pa je tudi jasno napovedal, da naj bodo kandidati pripravljeni delati nadure, kar pri audiofilih zagotovo ne bo problem.

Fotografije: Profimedia