#1 Predvidena tveganja

V zameno za konzumiranje komadov, ki so vam po vsej verjetnosti definirali mladost, smo pripravljeni narediti marsikaj. Kupiti vstopnice fan pit, recimo. Ali pa se voziti po 500 km do svojega najljubšega dogodka. In ko se dokončno prerinemo v osrčje glasbene ekstaze, se nam zmeša. Našemu mehurju pa tudi, saj nam tiste bazensko modre wc-kabine zlovešče mežikajo nekje od daleč.

Festival
"Ej. prjatu, kje so WCji?"

Rešitev: Urnik odvajanja naj se zgodi pred koncertom, med bisom ali pa ob začetku zadnje pesmi. Katerikoli drugi časovni intervali bodo pogubni. Žepni dezinfekcijski robčki so nujni.

#2 Dosegljivost

Sproščanje pod milim nebom je fino ravno toliko časa, kolikor imate še baterije na mobilniku. Ko pa vam telefon enkrat ugasne, se boste, kot se za pravega digitalnega nomada spodobi, počutili kot najbolj osamljeni milenijček med najbolj številčno množico na svetu. 

Rešitev: Prenosni polnilec. Sploh, če imate namen snemati videe in vse prijatelje v realnem času obveščati o dogajanju prek vseh enajstih družbenih profilov, medtem, ko vam v ozadju cvrči Tinder. Če pa ste zares pogumni, uporabite začasni izklop mobilnih podatkov.

#3 Osebna higiena

Že res, da obvladate instagramske fotke, ampak če ste že tretji dan v istih hlačah, vam verjetno tudi filtri ne bodo pomagali. Možnost, da boste vsaj enkrat politi s pivom, je katastrofalno visoka, da ne omenjamo znojenja ob obveznem skakanju.

Rešitev: S seboj je smotrno imeti tiste sorte majic in spodnjic, ki jih potem lahko mirno zavržete, saj so doživele že na tisoče pranj in lahko svoje poslanstvo dostojno končajo ravno na glasbeni razpaljotki.

#4 Upravljanje zvoka

Odhajate v glasbeno deželo, ki jih vlada presežek decibelov. Tako podnevi kot ponoči. In verjemite, da za tiste zgodnje jutranje decibele, ki spominjajo na kaotično stanje v živalskem vrtu, niste plačali. Zato imejte pripravljeno rešitev, še preden pomaknete svojo spalko ali šotor do naslednjega kršitelja zmerne zvočne jakosti.

Rešitev: Čepki proti hrupu. Več parov.

#5 Uspešna hidracija

Obisk velikih dogodkov pomeni tudi veliko čakanja. Čakali boste pred vhodom, na vhodu, pred straniščem, na točilnem pultu, pred odrom, in če mislite, da se posebni, še za odrom. Pri tem bo na vas svetilo ogromno poletno sonce. Veliko boste hodili, še več stali, največ plesali. Vodo boste iz telesa odvajali hitreje kot naša babica na čaju iz njivske preslice. Zato se zavedajte nevarnosti dehidracije.

Festival
Napajanje med poskoki je obvezno, tudi, če je pred tem nekdo pod isto pipo pral svoj skalp

Rešitev: Izotonični praški, šumeče vitaminske tablete in predvsem krema z ustreznim UV-zaščitnim faktorjem. Ker nihče ne želi imeti sončarice nekje v predzadnji vrsti šotorov na Szigetu.