Z dolgoletno poznavalko vsega astrološkega smo sedli za mizo in odkrili, da je menda zelo dobro poznati koncept 'osebnega leta' – to je leto, ki je vezano na naš numerološki ustroj znotraj tekočega leta. Ker želimo, da pokukate onstran koledarja in preverite, kaj za vas snujejo zvezde v tekočem letu in naprej, je tu izčrpen popis vsega, kar smo izvedeli.

Predpriprava: Izračunajte si svoje osebno leto

Najprej bo potrebne nekaj osnovnošolske matematike, a tudi če vam je algebra hujše zlo kot ananas na pici, vam zagotavljamo, da boste tole enačbo izpeljali brez hudega naprezanja. Gre namreč takole: dan rojstva + mesec rojstva +  tekoče leto = številka osebnega leta. Z malce dodatnega seštevanja, sicer.

Konkretni primer: recimo, da ste rojeni 25. septembra 1990: 25 + 9 + 2020 = 2054. Numerološko se potem cifre dodatno seštevajo, dokler ne pridemo do končne enice. Torej  2054 > 2 + 0 + 5 + 4 = 11 = 1 + 1 = 2. Cifre se torej seštevajo, vse dokler ne pridete do številke med 1 in 9.

Pomembno! Osebno leto začne za vas teči od vašega rojstnega dne naprej. Za osebo v zgornjem primeru se torej osebno leto 2020 začne šele 25. septembra letos in traja do 25. septembra 2021.

Če ste uspešno prestali teoretični del in že izračunali svoje osebno leto za 2020 (ali 2019, če rojstnega dne letos še niste praznovali), se lahko zakopljete v tisto, za kar ste dejansko tu. Da pogledate, kaj vam narekuje število vašega tekočega osebnega leta. Ali kot nam je povedala naša sogovornica: "Osebno leto nam pove, na katerih področjih smo lahko bolj drzni, oziroma razkrije, kje moramo biti bolj pozorni, kje naj se ustavimo in raje počakamo na ugodnejši trenutek." Pa poglejmo.

Osebno leto 1

Ključne smernice: novi začetki, veliki načrti

V preteklem osebnem letu ste se verjetno znebili nekaterih ljudi, zdaj pa je čas za nove začetke. V tem letu morate nujno odstraniti vse osebne in poslovne stike, ki so na vas prisesani brez kakšnih dejanskih vzajemnih koristi. Tiste, ki vam le črpajo energijo, se boste morali odkrižati, ker je to leto vašega emocionalnega preporoda. Če ste v osebnem letu 1, je to odličen čas, da izpeljete velike življenjske spremembe, o katerih tuhtate že zadnjih nekaj mesecev. Energije boste imeli dovolj, priložnosti si boste ustvarjali sami. Vodilo je jasno – v osebnem letu 1 pomeni, da ste številka 1 vi sami.

Osebno leto 2

Ključne smernice: razvoj, sodelovanje, odnosi

Intuicija je v polnem zagonu. Prisluhnite telesu in umu, naj vas vodita do boljših odločitev. In če telo škripa in poka, to morda pomeni, da je bilo dovolj ležanja na kavču in bo treba sklepe malce razmigati. Če ste trenutno v osebnem letu, ki ga poganja število 2, boste največ užitka deležni v naravi, v meditaciji, jogi, tistih dejavnostih, kjer se boste lahko še bolj spoznali. Tako boste tudi bolj privlačni drugim (kar vedno prav pride, kajne?). To leto pa je posledično tudi pravo leto za nove priložnosti - tako romantične kot poslovne.

Osebno leto 3

Ključne smernice: ustvarjalni uspehi, denar, kariera

Preden si do konca zavežete kravato in se poženete na še en sestanek prek Skypa, vedite, da čeprav je v tem osebnem letu vodilo usmerjeno k poslovnim uspehom, ne bodite zmotno naravnani samo na prihodnost. Ključ do uspeha je, da si ustvarite življenje, kot ga želite – to bo potem temelj, na katerem bodo zrasli drugi uspehi. Osredotočite se na stvari, ki jih imate, namesto da se ves čas stegujete po stvareh, ki jih nimate. V tem osebnem letu je pravi čas, da pretrgate vzorce razdajanja, čustvene zaprtosti in odsotnosti tistega, kar je tu in zdaj. Istočasno je osebno leto 3 tudi odlično leto za ukinitev slabih navad.

Osebno leto 4

Ključne smernice: trdno delo, počasen, a konsistenten napredek

Ne ravno tisto osebno leto, s katerim bi se hvalili srečnežem v številki 1, a nič zato. Baje se ga da zelo dobro izkoristiti, če pristopate pravilno – in previdno. Predvsem pri podpisovanju pogodb, ker jih je v tem osebnem letu lahko precej. To je namreč odlično osebno leto za velike podvige – bodisi na področju financ, službe, bodisi na področju življenjskega sloga ali lastnih čustev, lahko pa tudi leto zablod, če boste ravnali nepremišljeno. Število 4 je vodilno število organizacije, vzpostavljanja rutin, vzorcev in delujočih sistemov, da bo vaše življenje naprej teklo tako, kot si želite. Je pa to tudi leto, ko je treba malce bolj skrbeti za zdravje. Med vsemi temi pogodbami in Excelovimi tabelami namreč ne smete pozabiti na rekreacijo in počitek.

Osebno leto 5

Ključne smernice: svoboda, potovanja, napredek

Pripravite se – to leto boste leteli. Sicer ne dobesedno, tako da ni treba prilagajati garderobe novo zraslim perutim, ampak v prenesenem, čeprav vseeno zelo navdušujočem pomenu. Osebno leto v številu 5 je namreč pravo leto za zabavo, za nova poznanstva, za potovanja, za odkrivanje novih obzorij. Delali boste napake, seveda, ampak se boste iz njih učili in se utrjevali za prihodnost. To je leto, ko si lahko privoščite malce več, naredite kakšen tvegan korak, preizkusite kaj novega – če se kje zatakne, boste hitro našli novo, boljšo smer. Vodilo v tem letu naj bosta vaše srce in vaša intuicija.

Osebno leto 6

Ključne smernice: ljubezen, družina, dom, ravnotežje

Pospravite svoje mobilne naprave in stisnite premor na tisti HBO-seriji, ker bo tole osebno leto bolj posvečeno obnovi telesa, uma in duha. Središče vašega leta bosta dom in družina (oziroma vaši najbližji), zato si za te življenjske dragocenosti namensko vzemite čas. Veliko se vam obeta na področju partnerstva, če ste vztrajno samski in uživate v solo križarjenju po življenju, pa lahko energije tega osebnega leta preusmerite v popestritev svojega gnezda. Z barvami, zvoki, slikami. Naredite ga še bolj svojega, še bolj domačega, še bolj usklajenega z vašo energijo. Ljubezen in harmonija tvorita podstat tega osebnega leta, kam boste to usmerili, pa je prepuščeno vam.

Osebno leto 7

Ključne smernice: usmerjanje vase, analiza, duhovni razvoj, osebna rast

V osebnem letu, ki ga vodi število 7, ne vlagajte denarja, ne vztrajajte pri povečevanju dobička, ne slepite se z gonjo po uspehu. To leto mora biti leto umirjanja in osredotočanja na lastno duševno zdravje, na introspekcijo, za bolje razumevanje, kdo ste, zakaj ste in kam ste usmerjeni. Po besedah astrologinje: "Ta čas je namenjen prepuščanju, zaupanju in ponižnosti." Priložnost, da nadvladate svoje misli in svoje okoliščine, da si ustvarite širšo sliko svoje situacije in tako skujete primerne načrte za prihodnost. Mogoče torej odlična priložnost, da nehate verjeti vsemu, kar preberete na Facebooku, in raje začnete zaupati sebi in procesom lastnega življenja.

Osebno leto 8

Ključne smernice: dosežki, dobički, materialne dobrine

Osmica je tu – lahko zaženete svoje karierne stroje, saj to število najsvetleje sije, ko je govora o uspehih, delu, materialnih dosežkih in motivaciji. Radi delate, kar delate? Še bolj se prepustite in še uspešnejši boste. Sledite sanjam in naj te v tem letu ne bodo skromne. Zdaj lahko malce tvegate, posežete po velikih odločitvah, da boste želi še bogatejše sadove. Odlično leto, da se urite tudi v vodstvenih in nadzornih položajih, saj bo vaša moč na vrhuncu. Kar kupite si novo aktovko, zdaj boste vi največji frajer v pisarni, ki ga šef obožuje, sodelavci pa prezirajo. Nič hudega, se boste smejali na poti do bankomata.

Osebno leto 9

Ključne smernice: zaključevanje, pregled, tujina

Leto s številom 9 predstavlja zaključek devetletnega cikla in na koncu vedno pride čas za sklepni pregled. Da bo zaključek kakovosten, se držite istega pravila kot pri svojih partnerjih – nikar se je oklepajte preteklosti. Tisto, kar vam ne služi, v tem letu mirno opustite. V tem letu ne začenjajte novih projektov, ne lotevajte se novih podvigov, ampak se posvetite nedokončanim zadevam – tako materialnim kot emocionalnim ali duhovnim. Tisto, s čimer ste odlašali, je zdaj vaša prioriteta. V tem letu pričakujte tudi več samokritike. Vendarle je to obdobje premisleka in pregleda nekega daljšega obdobja, ko se čistijo tako čustva kot tudi um. Ne upirajte se tem procesom, ampak se posvetite sebi, po potrebi pa si privoščite tudi malce daljši oddih, nekje stran od obstoječe realnosti.

Naslovna fotografija: Profimedia