Ob vstopu v nov mesec smo spet malce pokramljali z našo rezidenčno poznavalko astroloških dognanj, da pokukamo, kaj nam zvezde namigujejo za bližnjo prihodnost. Za mesec maj je tako obnovljen tudi naš mozaični horoskop, dodatno pa se obetajo zanimivosti od 7. maja naprej, ko bo polna luna v škorpijonu zahtevala, da si postavimo nekaj ključnih vprašanj.

Vprašanje 1: Me je zadnji mesec pretirano žgalo ljubosumje, maščevalnost ali nezaupljivost?

Polna luna je čas odpuščanja. Ne le drugim, tudi sebi in svetu nasploh. Je čas, ko izrazimo hvaležnost. Če vas je zameglilo katero od zgornjih negativnih čustev, ste lahko spregledali mnogo dobrih stvari v svojem življenju. Kako priročno, da je mimo priromala polna luna in omogočila, da se malce prečistite. Saj veste – vedno iščemo ravnotežje.

Vprašanje 2: Ali živim v strahu in me več ne vodi veselje?

Tudi mi smo pogledali malce postrani, ko smo trčili ob tole vprašanje. Saj vendarle živimo v času pandemije! Le kako naj nas ne bo vsaj malce strah. Vendar razumemo, da je strah predvsem biološko dan obrambni mehanizem. Obdobje, ki prihaja, naj bi omogočilo lažje sproščanje negativnih miselnih tokov, ki nas ovirajo, da bi lahko prosperirali. Identificirajte torej svoj strah in ga poskušajte racionalizirati. Morda uvidite, da je le bavbav, ki ga je nesmiselno konstruiral vaš um.

Vprašanje 3: Se preveč osredotočam na negativno?

"Saj to je nacionalna specifika," smo vzkliknili. Astrologinja se ni strinjala. Velikokrat si domišljamo negativne scenarije kot varnostni ventil, da potem nismo preveč razočarani, če se dejansko zgodijo. So nekakšna generalka za dejanske neprijetnosti. V resnici pa globoko v sebi skrito upamo na najboljše. V zadnjem času se je lahko pripetilo, da je bilo osredotočanja na negativno tako veliko, da se je upanje že skorajda popolnoma izbrisalo. Rešitev? Opuščanje slabih vzorcev, ki nas silijo v prepričevanje samega sebe, da se nam bodo dogajale samo slabe stvari.

Vprašanje 4: Kaj mi v zadnjem času pomeni seks?

Opa! Postaja vroče. In nekoliko neprijetno. Zlasti če je bil seks zadnje tedne predvsem krajšanje časa v karanteni. A v tem kontekstu smo se hitro nehali hihitati. Vprašanje se namreč poraja bolj v smislu, da moramo razmisliti, ali je seks postal zgolj orodje za uresničevanje neke popolnoma površinske želje po zadovoljitvi. Se še čustveno povežemo med seksom ali zgolj … emm, nabijamo v prazno? V iskanju ravnotežja v tem intenzivnem obdobju zna biti odgovor na to vprašanje zanimivo izhodišče za razumevanje celotnega odnosa.

Za konec

Seveda nas je zanimalo, komu bo tale polna luna v škorpijonu najbolj pisana na kožo. Glede na aktualne konstelacije bo prihajajoče obdobje najbolj ugodno za bike, rake, device, škorpijone, kozoroge in ribe. Druga znamenja pa se lahko nadejajo, da jim bo maj prinesel malce bolj zahtevne izzive.