Narava se zdravi

Spomladi, ko je bil večinski del sveta ujet v karanteno, je naš ljubi planet dobil priložnost, da malce zadiha. Da si nekoliko opomore od uničevalnih nagonov homo sapiensa. In se je zgodilo. Voda v Italiji že desetletja ni bila tako kakovostna. V kitajskih velemestih so nekateri prvič uvideli, da je nebo dejansko modro, in ne zdrizasto zeleno z odtenki bolestno sive. Divje živali so pokukale iz zavetja svojih ekosistemov in se začele sprehajati po mestnih ulicah. Internet je dejstvo, da smo očitno res ljudje tisti pravi virus, takoj spremenil v meme.

Spodleteli načrti za 2020

Saj smo poskusili. Zagnali smo se v 2020 z velikimi ambicijami, navdušujočimi načrti in prepričanjem, da bo to vrhunsko leto. Vendarle je bilo 2019 precej kislo. A glej ga zlomka, pol leta pozneje smo prepričani, da dejansko živimo meme. Veliki načrti so padli v vodo. Lahko pa se potolažite z odkrivanjem, katere hollywoodske uspešnice so bile uporabljene za naslednje šale o naših propadlih načrtih v 2020.

In kako bi vi najbolje opisali leto 2020?

Moramo res sprejeti dejstvo, da je bil Tiger King najbolj normalen del leta 2020?

2020 starter gear! Get your 2020 starter gear here! from r/memes
Coronasweeper 2020 from r/memes

Ah, George …

George RR Martin, avtor knjižne uspešnice Pesem ledu in ognja (A Song of Ice and Fire), po kateri je bila posneta še bolj uspešna HBO-jeva serija Igra prestolov (Game of Thrones), je znan predvsem kot pisatelj, ki mu ni težko oddrobiti glave tudi najbolj priljubljenemu liku v zgodbi. Zato je bil njegov zapis na Twitterju, da je on režiser leta 2020, vsekakor na mestu. Približno tako na mestu kot njegov nedavni podatek, da mu kljub karanteni letos vseeno ne bo uspelo dokončati šeste knjige, na katero čakamo že devet let. George …

Dragi sin, naj te kličejo X Ӕ A-12

Elon Musk je nekaj popolnoma vsakdanjega spremenil v nekaj neverjetno težkega. Imel je eno nalogo – da poimenuje svojega novorojenega sina, ki je na ta svet privekal letošnjo spomlad. Na voljo je imel kopico preverjeno sprejemljivih imen, a se je raje odločil za neizgovorljivo enačbo. Seveda internet ni počival in takoj našel šaljivo podobo, ki prikazuje, kako je videti, ko gre X Ӕ A-12, pardon, zdaj preimenovan v X Ӕ A-xii (ker zakon ne dovoljuje uporabe številk v imenih), na sprehod po mestu.

Dnevi v karanteni

Se spomnite, kako so se vsi dnevi v karanteni zlili v eno nejasno časovno čorbo? Niste bili edini.

Jason Derulo je spet padel po stopnicah

Tale meme ima zgodovino. Leta 2015 so po spletu zaokrožile govorice, da je slavni pevec Jason Derulo izgubil boj z gravitacijo in se spektakularno prekucnil po stopnicah na dogodku Met Gala. Derulo je takrat te govorice zanikal, češ da na fotografiji ni on – a bilo je prepozno. V 2020 je ta stari meme ponovno zaokrožil in tako postal stalnica ne le ob jubilejnem Met Gala dogodku, ampak kar ob vseh dogodkih, ki si jih lahko zamislite. Recimo ob podelitvi zlatih globusov ali pa ob odprtju novega Hoferja. Izkoristite za hitre všečke! "Govori se, da je Jason Derulo padel po stopnicah na preliminarnih volitvah v New Hampshiru," piše recimo spodnji tvit.

Billie Eilish na oskarjih

Lahko bi se nam zasmilila, a smo se bolj zasmilili sami sebi. Ko je na pretekli podelitvi oskarjev Billie Eilish z začudenim obrazom poskušala dešifrirati vse popkulturne reference z nastopa Kristen Wiig in Maye Rudolph, ki so namigovale, na karkoli se je zgodilo pred letom 2000, smo ozavestili, kako stari smo že. Ko je na oder skočil še Eminem in začel peti Lose Yourself, je generacija X skočila v zrak, Billie Eilish pa se je le konfuzno nakremžila.

Naslovna fotografija: Profimedia