Kje dobim Amazon Prime Video že danes?

Amazon Prime Video, gigantska baza zabavnih vsebin, je odslej integrirana v novo TV-platformo A1 Xplore TV, s tem pa je uporabnikom platforme prvih 7 dni po registraciji na voljo brezplačno, po uvodnem obdobju pa za 5,99 € / mesec. Da lahko v miru pregledate, kaj vse Amazon Prime Video ponuja, in si ustvarite seznam obveznih vsebin, ki vam bodo popestrile prihajajoče večere. Kliknite tule za več informacij.

The Marvelous Mrs. Maisel

Igrajo: Rachel Brosnahan, Alex Borstein, Michael Zegen, Marin Hinkle
Število sezon: 3
Ocena iMDb: 8,7

Čudovita gospa Miriam Maisel živi nekje v petdesetih letih prejšnjega stoletja in ima vse, kar si je kadarkoli želela. Ob njej je ves čas popolni mož, vzgaja dva čudovita otroka, vsi skupaj pa živijo v elegantnem stanovanju v finem predelu New Yorka. Čista idila. Potem pa gospa Maisel nekega dne ugotovi, da ima v bistvu prej še neodkriti talent – je rojena mojstrica komedije. In komedija nenadoma postane njena divja strast. Z vsemi štirimi se požene v svet stand up nastopov, ki pa nikakor niso složni z njenim sofisticiranim življenjem. Ko udobje visokega meščanstva zamenjajo nočni klubi, kavarne in temačne beznice, pa ta zgodba iz idilične pravljice postane prisrčna komična drama.

Nauk serije: Ni denarja, ki lahko nadomesti dober smeh.

Jack Ryan

Igrajo: John Krasinski, Wendell Pierce, Abbie Cornish, Dina Shihabi
Število sezon: 2
Ocena iMDb: 8,1

Ker ste tudi vi vrhunski ljubitelj politično-vohunskih romanov Toma Clancyja, vam je ime Jack Ryan nedvomno poznano. Morda celo iz serije fantastičnih špijonskih filmov iz devetdesetih, ko smo Jacka Ryana spoznavali z različnimi obrazi. Leta 1990 recimo v filmu Lov na rdeči oktober, kjer ga je igral Alec Baldwin, pa leta 1992 v akcijskem trilerju Patriotske igre, kjer ga je igral Harrison Ford, in leta 2002 v Vsoti vseh strahov, kjer ga je nazadnje predstavljal Ben Affleck. V seriji na storitvi Amazon Prime Video, ki se je zdaj zavrtela v drugo sezono, pa se v pestre politične zanke ves čas zapleta novi Jack Ryan, ki ga tokrat uprizarja odlični John Krasinski (ja, taisti Krasinski, ki nas je narežal v ameriški Pisarni).

Nauk serije: Ne glede na kontinent ali državo, s politiko so vedno samo težave.

The Boys

Igrajo: Karl Urban, Antony Starr, Jack Quaid, Erin Moriarty
Število sezon: 2 (2. sezona prihaja 4. septembra)
Ocena iMDb: 8,7

V času neštetih superherojev, ki nas kar naprej opozarjajo, kako bedni smo, ker tudi sami nimamo kakšne uporabne supermoči (ne, bočno parkiranje v enem šusu ni supermoč, je pa vsekakor impresivno), je prav osvežilno spoznati tisto drugo stran. Tako imenovane antiheroje. In junaki v seriji The Boys so najbolj šolski primeri herojev, ki se odločijo, da ne bodo igrali po pravilih, in jih za svoje lastne potrebe izkorišča bogatunsko podjetje. Superheroji kot piar kaskaderji, kot artikli, kot surovina. Serija, osnovana po istoimenskih stripih, se sicer ne gleda le kot katarzična destrukcija poznanega, ampak predvsem kot ostra kritika korporativizma, novodobnega izkoriščanja in pohlepa. Pač superheroji, kot bi verjetno bili, če bi v resnici obstajali.

Nauk serije: Tudi superheroji ne marajo svojih šefov.

The Grand Tour

Nastopajo: Jeremy Clarkson, Richard Hammond, James May
Število sezon: 4
Ocena iMDb: 8,7

Velika turneja nas popelje v družbo treh novinarjev in televizijcev: Jeremyja Clarksona, Richarda Hammonda in Jamesa Maya. Frajerji potujejo po svetu in na različnih lokacijah izvajajo nenavadne podvige. Postanejo recimo člani specialne vojaške enote v skrivni bazi, ali testirajo pošastno velik tovornjak, ali pa se podajo na džentlemanski sprehod po Italiji. Od Johannesburga in Dubaja do Škotske in Kalifornije – tile fantje se že štiri sezone potikajo po svetu in tole zabavno serijo snujejo kar v posebnem snemalnem šotoru precej gigantskih razsežnosti (vsaj v primerjavi s šotorom, v katerem smo mi spali na zadnji ekskurziji po švicarskih prelazih).

Nauk serije: Odbite izkušnje so še boljše, če se zgodijo daleč od doma.

Upload

Igrajo: Robbie Amell, Andy Allo, Zainab Johnson, Kevin Bigley
Število sezon: 1
Ocena iMDb: 8

Če ne verjamete v nebesa, boste morda s serijo Upload začeli verjeti v digitalna nebesa. Ljudje že lep čas sanjamo o ideji, da bi lahko shranili svojo zavest zunaj od narave danih teles. To idejo so na svoj način izkoristili avtorji serije Upload, ki nas potisnejo v leto 2033, v ne tako oddaljeno prihodnost, kjer pa smo ljudje že odkrili, kako lahko po smrti svojo zavest 'naložimo' v virtualno posmrtno življenje. Osrednji lik je Nathan, programer, ki že pri rosnih 27 letih konča med osmrtnicami.

A nič zato, njegova zavest je varno naložena – v zelo draga digitalna nebesa Lake View. In tu se zares začne ta satirična drama, ko Nathana na eni strani pod finančnim pritiskom drži njegova še vedno živa punca Ingrid, on pa se v vsej tej zmedi poveže z Noro, prav tako še vedno živo predstavnico za stike z javnostmi teh prečudovitih nebes. Preplet med dimenzijama tvori nemalo smeha in še več pomislekov o tem, kako so včasih naše najboljše ideje morda le slabo premišljene sanje.

Nauk serije: Nekoč bodo našo zavest lahko naložili v Fortnite.

Naslovna fotografija: Profimedia