Zakuhali smo odlično ponudbo z internetom in TV-storitvami! Za vas smo pripravili pakete A1 Net + TV, v katerih vas čakajo vse največje nogometne lige in zabavne VOYO vsebine. To pomeni, da se z našimi paketi zabava in navijanje nikoli ne končata. Katerikoli paket A1 Net + TV dobite sedaj za 19,99 € na mesec za prvo leto, brez vezave in - samo pri A1 - z vključenim VOYO!

O uspehu serije, o navdušenjih, ki so sledila, o kemiji in dinamiki soigralcev in tudi o tem, kaj sploh pomeni vstopiti v komični liki, so nam razkrili kar nekateri igralci iz serije Ja, Chef!

Jurij Zrnec

Jurij Zrnec
Jurij Zrnec je jezni in sarkazma polni kuharski mojster Ljubomir Bohinc
Oglasno mesto

MOZAIK: Danes ste vsekakor že integralni del slovenske igrane komedije. A kot se morda zdi, da je za komedijo pomemben predvsem smisel za humor, je komična igra še veliko več. Kaj vse morate imeti – ali pa narediti – da v popolnosti vstopite v komični lik?

Mislim, da se v osnovi ločijo ljudje, igralce, ki so po naravi komiki, in tisti, ki tega občutka ali smisla preprosto nimajo. Morda se sliši groba delitev, ampak kar precej drži. Sam komiko, humor, lucidno podajanje življenja postavljam najvišje, ker je po mojem mnenju nadgradnja vsakdana in realnih oseb, odnosov, zapletov itd.

V nasprotju z resnimi vlogami , žanri, kjer je igra poglobljena in se po domače povedano kuha in krese v igralčevi notranjosti, mora imeti igralec pri komediji, pri komičnem liku, poleg notranje energije, notranje vsebine in čustev vklopljena tudi zunanja očesa, saj se ves čas sprehaja med likom in avtokomentarjem, se poigrava z drugimi orodji igre, potujitvami in raznimi odkloni od realne osebe. Izredno pomembno je doziranje vsega in izredno prefinjen občutek za ritem ter odprti čut in senzorji za okolico! Tako na kratko in preprosto. (smeh)

Katarina Čas

Katarina Čas
Katarina Čas je Pika Golob, ostra in pikra vodja restavracije

MOZAIK: Kaj je bilo tisto, kar vas je pri projektu Ja, Chef najbolj pritegnilo, da ste vedeli, da je to serija, pri kateri želite sodelovati?

Zaradi ekipe, tako produkcijske kot igralske. Poleg tega sem že približno dva meseca pred povabilom na avdicijo svojim bližnjim govorila, da bi z veseljem delala kakšno komedijo. Ko me je poklical producent in povabil na avdicijo, sem bila takoj za. Tudi scenarij ponuja veliko dinamike, zapletov in razpletov, tako da sem vedela, da ne bo dolgočasna zadeva. 

Zaradi koronskih časov in težjih pogojev za delo v tujini sem se tudi lažje pogodbeno zavezala za delo doma. Na snemanju se imamo zelo lepo in hvaležna sem, da lahko delam s tako ekipo.

Oglasno mesto

Mario Ćulibrk

Mario Culibrk
Mario Ćulibrk je ribji virtuoz Zdravko Keuc

MOZAIK: Kot mojster novodobne komedije, kaj je po vašem mnenju razlog, da smo Slovenci serijo Ja, Chef tako hitro in tako množično vzljubili?

O, kakšen laskavi naziv. (smeh) Mislim, da se je pri seriji Ja, Chef! vse poklopilo tako, kot se mora. Ogromno malih koščkov se je sestavilo v lep mozaik, ki deluje. Tu imam v mislih scenarij, fotografijo, casting, scenografijo, produkcijo, režijo in še vse druge male koščke, ki tvorijo končno sliko. Seveda pa ne moremo mimo dejstva, da je chef sam Jurij Zrnec. To je tako, kot da si del reprezentance, ki ima najboljšega napadalca. Dober občutek.

Tjaša Železnik

Tjaša Železnik
Napis

MOZAIK: Serija Ja, chef je vsekakor presegla vsa pričakovanja. Kaj pa je vas pri snovanju te serije, kljub letom igralskih izkušenj, morda nepričakovano presenetilo?

Redko me kaj preseneti, tudi uspeh serije me pravzaprav ni, imam namreč veliko izkušenj na področju televizije, predvsem pa poznam ekipo, ki nadaljevanko ustvarja, in vem, česa vsega je sposobna. Bolj kot to, da me je kaj presenetilo, so stvari, ki so me pri soustvarjanju nadaljevanke Ja, Chef! navdušile. Recimo profesionalnost, prijaznost, dobri odnosi, ki vladajo med snemanji, vrhunski sodelavci, in to prav vsi, oba režiserja, tehnična ekipa, soigralci ... 

Večino prizorov snemam predvsem z Jurijem Zrnecem, in čeprav se poznava že zelo dolgo, vrsto let nisva sodelovala in sva se tudi zasebno videla redko. Zame je torej ena lepših stvari ta, da spet sodelujem z njim. Mislim, da sva se zelo dobro ujela, je krasen soigralec in ob njem se res veliko presmejim. 

[ PREBERITE TUDI: 5 nepozabnih likov iz nove komične serije Ja, chef! ]
Oglasno mesto

Fotografije: POP TV