Še niste priklopljeni na HBO Max? Zdaj je najboljši trenutek, da prenehate zamujati vrhunske serije in filme (ker pozor – filmi Warner Bros. so na HBO Max že 45 dni po predvajanju v kinu!), saj je na voljo super priložnost. Preverite ugodnosti v različnih paketih A1 in se potopite v svet največjih naslovov iz sveta zabave!

Oglasno mesto

Father of the Bride

Kaj: Romantična komedija
Kdaj: 16. junij

Če ste odraščali v devetdesetih, je bila komedija Father of the Bride esencialni del vaših filmskih doživetij. Simpatična komedija z legendarnim Stevom Martinom nas je povabila v življenje idilične družine Banks, ki jo pahne v kaos hčerkino oznanilo, da se bo poročila. Ata Banks se kar ne more sprijazniti z dejstvom, da njegova hčerka zapušča gnezdo, sentiment, ki ga tudi več kot tri desetletja pozneje verjetno lahko razume marsikateri oče.

Zato se je zdelo še kako smiselno oživiti to klasično komično pripoved in jo popeljati v novodobni čas tematskih porok, vplivnežev in precej bolj pisanih konceptov romantike. Vlogo očeta je tokrat prevzel odlični Andy Garcia, le da njegov osebni partnerski odnos ni tako idiličen kot v originalu. V tej različici patriarhat razpada, oče Billy se ločuje od mame Ingrid (igra jo Gloria Estefan), hčerka Sofia (Adria Arjona) pa dodatno razburka družinske zadrege z napovedjo poroke – ki pa je starša zdaj ne bi rada okisala z njuno še skrito ločitvijo. Zato se oče posveti hčerkini poroki, kjer pa naleti na več vprašanj, kot ima odgovorov: kdo koga zaprosi, kaj za vraga je 'planer poroke' in zakaj mora poroka imeti tematiko?

The Card Counter

Kaj: Triler
Kdaj: 10. junij

Ker smo se navlekli na impresivno podobo igralca Oscarja Isaaca v prvem delu epske znanstvenofantastične sage Dune (tudi že na HBO Max), kjer nas je navdušil v vlogi požrtvovalnega očeta in vodje plemenite dinastije Atreides, se ga nadvse veselimo še v porciji revanšističnega hazarderja in nekdanjega vojaka Williama Tella. Tell ima pestro preteklost, v kateri ždi nepozabljeni sovražnik. S špartansko doktrino tava med igralnimi saloni, na lovu za lastno katarzo, a prej kot sovražnika najde zaveznika –jeznega mladeniča z istim sovražnikom. A izkušeni Tell ve, da lahko ta skupna pot prej kot do maščevanja vodi do odrešitve. Intenzivni triler z divjimi igralniškimi akcijami – in velikim pokrskim obračunom v Las Vegasu – je obenem tudi estetsko izjemna stvaritev režiserja Paula Schraderja.

Irma Vep

Kaj: Komična serija
Kdaj: 6. junij

Če bi serija Emily v Parizu poskušala biti bolj predrzna in še bolj čudaška, bi v bistvu bila Irma Vep. Ljubka Alicia Vikander, ki smo jo vzljubili kot novo Laro Croft v Tomb Raiderju, se tokrat predstavi kot ameriška filmska zvezdnica Mira, ki jo zlomljeno srce pahne še globlje v njene karieristične iluzije. Odpravi se v Francijo, da svoj zvezdniški potencial razvije v vlogi teatralne Irme Vep. Film, v katerem bo Mira našla svoj veliki hura, pa je vsaj tako odštekan, kot je tudi glamurozen – rimejk francoske filmske klasike iz časov nemega filma 'Les Vampires'. Serija, polna šik kostumov, zabavnih dialogov, bistroumnih komentarjev in tudi pomembnih življenjskih lekcij.

Westworld (4. sezona)

Kaj: Znanstvenofantastična serija
Kdaj: 26. junij

Ni bilo čisto jasno, kako bodo želeli nadaljevati znanstvenofantastično serijo o distopični prihodnosti, a so avtorji odmevne serije Westworld očitno ugotovili, da če kdaj potrebujemo še več upodobitev kilave prihodnosti, je to v tej koliziji svetovnih kriz. Novih osem epizod se bo na HBO Max odvrtelo do velikega finala, ki bo 14. avgusta, gostitelji, kopije, roboti in ubogi preostali dejanski ljudje pa se še vedno vrtijo okoli divjega masakra v fiktivnem Westworldu. Serija nadaljuje svojo impozantno filozofsko interpretacijo konceptov identitet, virtualne resničnosti, umetne inteligence in človeške dekadence, medtem ko gledalci ugibamo, kaj od tega bo dejansko naša glavna poguba.

Chernobyl: The Lost Tapes

Kaj: Dokumentarni film
Kdaj: 22. junij

Leta 2019 je mini serija o jedrski katastrofi v Černobilu na HBO dvignila ogromno prahu. Oživila je že skoraj pozabljeno zgodbo o krhkosti človeštva v senci mogočnih jedrskih sil in po ogledu čustveno nabite serije se je svet ponovno začel pogovarjati o tragediji iz leta 1986. Na tem vsesplošnem interesu javnosti se je ustvaril ta pronicljivi dokumentarni film, ki vključuje na novo odkrite arhivske posnetke in pogovore s pričami, ki na še nikoli slišan način razgalijo tako temačnost ozadja tega dogodka kot tudi herojske podvige, ki so sledili, da bi preprečili ponovno eksplozijo.

Oglasno mesto

House of the Dragon

Kaj: Fantazijska serija
Kdaj: 21. avgust

Končno smo dočakali potrjen datum izida težko pričakovane serije House of the Dragon, ki nas bo vrnila v fantazijski svet Zahodnjega, kar 300 let pred zgodbo, ki smo jo fanatično spremljali v seriji Igra prestolov. Morda ste takrat navijali za Starke (le kdo ni), morda ste občudovali potomce dinastije Targaryen (le kdo jih ni) in morda ste se ob tem spraševali, kaj se je zares dogajalo, preden so z železnega prestola vrgli norega kralja in začeli bitko za sedem kraljestev. Zgodovina ponosne zmajske družine Targaryen je namreč vsaj tako razgibana, kot je tudi krvava. Zdaj nam bo razkrito življenje pompoznega Daemona Targaryena in princese Rhaenyre Targaryen, s tem pa tudi skrivnosti padec še zadnjih živečih zmajev Zahodnjega. Pripravite kokice in meče, igra za železni prestol se vrača.