Potujete izven Evropske unije in vas skrbi, kako je s prenosom podatkov? A1 Slovenija ponuja enostavno rešitev! V mobilnih paketih MIO, A1 Vajb in A1 Go! je vključen samodejni zakup količin prenosa podatkov, ki vam omogoča izjemno ugodno gostovanje pri določenih operaterjih v državah izven Evropske unije. Celoten seznam držav in operaterjev si oglejte tukaj.

Indija

Razlog: Barvita in kulturno izjemno bogata Indija se s ponudbo dobro prilagaja žepom vsem globin

V bistvu je vsak segment bivanja v Indiji svojevrstno doživetje. Tu so neverjetne tradicije, ki se igrivo spajajo z vsakdanjim življenjem. Tu so ostanki pestre zgodovine, z neštetimi palačami, utrdbami in spomeniki. Tu so živopisni festivali, neverjetne plaže (saj veste, tista Goa, ki ji pravijo kar prestolnica indijskih plaž) ter slastna kuhinja, tako raznolika, kot kultura, v kateri nastaja. In seveda neverjetni Taj Mahal, sinonim Indije, marmornati čudež, opisan kot solza na obrazu večnosti. Aja – ne gre pozabiti še prekrasni Jaipur, t.i. rožnato mesto, ki je bilo v celoti prepleskano v pastelno rožnato barvo v čast prihoda princa Alberta leta 1876.

Indija

Uzbekistan

Razlog: Turistično še neokrnjen biser z neverjetno arhitekturo

Uzbekistan počasi že cveti kot popularna alternativa med poletnimi počitnicami. Avanturisti ga prepoznavajo kot romantično postojanko na svileni poti, kjer se prekrasni antični odtisi nekega drugega časa, ujetega v elegantne mošeje in bogate muzeje, spajajo z nepričakovanimi vplivi sovjetskega pridiha. Več kot tisoč let stara islamska arhitektura je v Uzbekistanu marsikje vrhunsko ohranjena in tako turistom ponuja skorajda filmsko kuliso za vpogled v še nepoznano preteklost.

Uzbekistan

Preberite še: Kaj narediti, če zamudite letalo?

Črna gora

Razlog: Enostavno dostopna in absolutno prekrasna

Z letalom ali morda celo kot pravi 'road trip', Črna gora na domačem terenu ponuja izjemen preplet balkanske zgodovine in jadranske sproščenosti. Živahne plaže z marinami in vodnimi športi privabljajo tudi najbolj petične turiste, prijetna klima pa Črno goro ohranja med zaželenimi destinacijami tudi v zimskem času. Bi radi videli beneške palače, a ne bi radi stopicljali med tisočerimi turisti sredi dejanskih Benetk? Skočite v Kotor. Plezanje namesto plavanja? Na dosegu roke so gore in kanjoni. Samo ležanje na plaži? Tu je Budva, tu je Ulcinj, tu je Sveti Stefan. Je to Steven Spielberg s svojo megajahto zasidran v daljavi?

Črna gora

Bosna

Razlog: Cenovno ugodna in polna presenečenj

Sarajevo vedno začara. Živahno, a še vedno dovolj umirjeno glavno mesto, ponuja preplet novodobnih potrošniških priložnosti na eni in malih, skritih kotičkov za prijetno druženje ali počitek na drugi strani. Od turških bazarjev do malih kavarnic, od jazz klubov do izjemnih restavracij, od ljubkih butikov do velikanskih nakupovalnih centrov. In potem še vzpenjača na olimpijsko planino Trebević, za neverjeten razgled na celotno sarajevsko kotlino.

Sarajevo

Litva

Razlog: Nekaj povsem drugega

Najbolj severna od baltskih držav in bržda prav zato zadnja, ki je sprejela krščanstvo, zato se tam na vseh koncih še bohotijo poganske tradicije, ki nudijo skorajda fantazijsko doživetje te prekrasne dežele. Ljubitelji narave se radi podajo v prostrane gozdove, se osvežujjoe v jezerih ali le obiščejo kakšne skrite vasice, kjer domačini mojstrsko rezljajo figurice iz lesa in z nasmehom na obrazu strežejo sladko medico. Divje fotogenična Litva nudi vse kulise, ki jih potrebujete za zavidljive Instagram štorije – od baročnih cerkva do prelepih obal.

Litva

Laponska

Razlog: Kaj je to vročinski val?

Morda bi Laponsko, najbolj severni del Finske, šteli kot optimalno zimsko potovalno destinacijo, ker le kdo si ne želi odpotovati globoko v severno noč in v času adventa obiskati Božičkovo gnezdo, a je Laponska v resnici odlična potovalna alternativa za vsak letni čas. Poleti, ko dežela vsaj nekaj dni ni postlana s snežno odejo, lahko pozabite na tekaške smuči in sanke, boste pa vsekakor imeli nadvse aktivne počitnice, saj prekrasna narava ponuja nešteto opcij za pohodne pustolovščine ali pa le uživanje v naravi ob jelenčkih in povsod dostopnem jagodičevju.

Laponska

Fotografije: Profimedia