Virtualni strežniki </br>in hramba podatkov Virtualni strežniki </br>in hramba podatkov

Virtualni strežniki
in hramba podatkov

Podjetja se v današnjem času soočajo s številnimi izzivi. Obisk spletnih mest in uporaba aplikacij se povečujeta, dostopni časi se podaljšujejo. S povečanim številom uporabnikov so večje tudi možnosti okvar, kar pa močno vpliva na učinkovitost poslovanja podjetij. Najem strežnikov je za številna podjetja edini način za nemoteno poslovanje.

Zato vam v sodelovanju z avstrijskim podjetjem A1 Digital predstavljamo posebno ponudbo najema virtualnih strežnikov Exoscale.

Rešitev Exoscale uporabljate brez stroškov najema do konca junija 2020.

Za vse A1 poslovne uporabnike, ki potrebujete hitro in varno rešitev, in vam trenutni strežniki ne zadostujete lahko strežniške instance ('computing') in objektno hrambo podatkov ('object storage') rešitve Exoscale brez stroškov najema uporabljate do 30. 6. 2020.

Ključne prednosti rešitve Exoscale:

 • Evropski oblak: visoko-razpoložljivi podatkovni centri v Evropi.
 • Hitra vzpostavitev: vzpostavitev strežnika že v 30 sekundah.
 • Odprto-kodna zasnova: popolna in takojšnja prilagodljivost vašim potrebam.
   

Preverite pogosta vprašanja in splošne pogoje ponudbe.


Kako lahko pričnem z uporabo rešitve Exoscale brez stroškov najema?

1. Obrnite se na svojega A1 skrbnika ali oddajte ne-zavezujoče povpraševanje. V sklopu »povpraševanje« navedite »Exoscale promocija«. Navedite kontaktne podatke in e- naslov.

2. Kontaktiral vas bo A1 skrbnik, s katerim se boste pogovorili o podrobnostih uporabe storitve. Na podlagi dogovora s skrbnikom vam bomo na e-naslov posredovali:

 • uporabniško pogodbo za sklenitev pogodbenega razmerja
 • po podpisani pogodbi (zadostuje podpisana skenirana pogodba, v pisni obliki lahko pošljete naknadno) boste prejeli povezavo, prek katere boste opravili registracijo na spletni strani Exoscale (stran je v angleškem jeziku, prav tako vsa e-mail komunikacija) in sprejeli splošne pogoje uporabe storitve.

3. Po opravljeni registraciji, boste prejeli dostop do storitve. Z uporabo lahko pričnete takoj.


Pomembno:

 • Ugodnost brezplačne uporabe strežniških instanc in objektne hrambe velja do 30. 6. 2020.
 • Ob vzpostavitvi strežniških instanc je potrebno izbrati podatkovni center v Münchnu (DE-MUC-1).
 • Uporabniški vmesnik je v angleškem jeziku.
 • Ostale storitve rešitve Exoscale (DNS, GPU, Runstatus, ipd. so plačljive v skladu z veljavnim cenikom).

Splošni pogoji ponudbe

Ponudba velja za nove poslovne stranke A1 in sicer od 23. marca 2020 do 30. junija 2020 oziroma do porabe kapacitet ter velja za storitev najema strežniških instanc (computing power) in objektno hrambo podatkov (object storage), porabljenih v coni "Exoscale" v Münchnu. Ponudba je omejena na prej omenjena razreda izdelkov (in v tem okviru na porabo kapacitet) in ne vključuje nobenih drugih razpoložljivih storitev, npr DNS, GPU, Runstatus, licence... Druge storitve se obračunavajo mesečno na podlagi uporabe v skladu z Uporabniško pogodbo, to je veljavnimi pogoji in uradnim cenikom. Ta ponudba velja do 30.6.2020 in je omejena na zadostne zmogljivosti in tehnično izvedljivost. Za storitev se uporabljajo pogoji, kot določeno v Uporabniški pogodbi, ki jo je potrebno skleniti za uporabo storitve Exoscale. Če ni drugače dogovorjeno, Uporabniška pogodba ostaja v veljavi tudi po izteku obdobja dotične posebne ugodnosti (to je po 30.06.2020), ko se tudi storitve, ki so predmet ugodnosti začnejo zaračunavati. Exoscale si med drugim pridržuje pravico, da kadar koli izključi poslovne stranke oz. partnerje zaradi zlorabe in brez obrazložitve.

Več Skrij

Pogosta vprašanja

Ali je storitev brezplačna?
Storitvi strežniških instanc (computing) in objektne hrambe (object storage) sta brezplačni do 30. 6. 2020 oziroma do porabe kapacitet. Ostale storitve v sklopu rešitve Exoscale so na voljo v skladu z veljavnim cenikom.

Ali lahko uporabljam samo brezplačni storitvi ali pa sem zavezan k uporabi ostalih storitev?
Uporabljate lahko samo brezplačni storitvi in k uporabi ostalih storitev niste zavezani.

Ali po 30.6.2020 storitev avtomatsko postane plačljiva?
Da, storitev postane plačljiva, pri čemer jo lahko odpoveste skladno 30-dnevnim odpovednim rokom, brez dodatnih ali skritih stroškov.

Kaj se zgodi, če želim uporabljati ostale storitve rešitve Excoscale?
Vse storitve lahko uporabljate v skladu s potrebami. Za uporabo ostalih storitev boste mesečno prejeli račun, skladno z uporabo.

Kako visok bo moj mesečni račun?
Višina računa je odvisna od storitev, ki jih boste uporabljali. Višino zneska lahko sproti spremljate v svojem uporabniškem vmesniku in prilagajate storitev svojim potrebam ali pričakovanjem.

Ali je rešitev varna, kje so strežniki?
Exoscale izpolnjuje najvišje varnostne standarde, strežniški centri so postavljeni v evropskih državah.

Več Skrij