Smo trajnostni, etični in družbeno odgovorni

Odgovorno delovanje je temelj našega poslanstva in vizije ter vrednota blagovne znamke A1 Slovenija, zato smo zavezani k ambicioznim ciljem, zapisanim v strategiji ESG. Kratica ESG pomeni okolje (Environment), družba (Social) in upravljanje (Governance) ter pooseblja odgovornost, ki jo podjetja zaradi svojih dejanj nosijo interno in do okolice. ESG je vpet v strateško načrtovanje in sprejemanje odločitev. Na ta način želimo doseči učinkovitejše in bolj trajnostno naravnane načine dela in življenja. 

Odgovornost do sodelavcev in družbe

Delujemo odgovorno do sodelavcev, uporabnikov in širše skupnosti. Želimo pozitivno prispevati k družbenemu razvoju in kakovosti življenja v družbi.

Preberi več

Raznolikost in transparentnost

V A1 Slovenija imamo vsi enake možnosti. Spodbujamo raznolikost in enakost ter zagotavljamo etično in transparentno poslovanje.

Preberi več

Naša vizija varovanja okolja

Imamo posluh do naravnega okolja in si prizadevamo za zmanjšanje naših vplivov na okolje

Preberi več

Prejemniki najvišje ocene certifikata Green Star

Smo ponosni prejemnik certifikata Green Star 2021 z najvišjo oceno, petimi zvezdicami, kar potrjuje da naše ambiciozne cilje na vseh področjih uspešno prevajamo v naše poslovanje, tako na ravni odločanja kot na ravni operative podjetja.

Certifikat Green Star, ki ga podeljuje CER Partnerstvo za trajnostno gospodarstvo, je certifikat odličnosti za napredek na poti zelene preobrazbe podjetja, ki vključuje strukturirano uvajanje trajnostnih vidikov in podnebnega ukrepanja v poslovanje. Osnova za izdajo certifikata sta ESG ocena Green Star na področju trajnostnega poslovanja in ocena podnebnega ukrepanja, ki ocenjuje vpliv dejavnikov upravljanja, okolja in družbe na podjetje ter odtis in vpliv podjetja na okolje, družbo ter podnebje.

Certifikat temelji na mednarodnih okvirih in standardih za trajnostno poročanje ter EU zakonodaji.