<span class="txt-white-desktop">Omrežje vrhunskih komunikacij</span> <span class="txt-white-desktop">Omrežje vrhunskih komunikacij</span>

Omrežje vrhunskih komunikacij

MOBILNO OMREŽJE

 

Polna hitrost prenosa podatkov

LTE pomeni dolgoročno evolucijo (Long Term Evolution). Prinaša najhitrejšo izkušnjo mobilnega interneta in omogoča, da v omrežju 4G/LTE prenašate podatke kar do 10-krat hitreje kot v omrežju 3G. Izjemno razliko v hitrosti boste opazili pri igranju iger, prenosu glasbe, videa ali datotek in deskanju po spletu.

Dostop do omrežja LTE je brezplačen, na vseh naročniških pogovornih paketih A1 pa je omogočena tudi polna hitrost prenosa podatkov do 150/50 Mbit/s.

 

Kaj potrebujete za uporabo 4G/LTE?

Za uporabo najhitrejšega omrežja 4G/LTE potrebujete:

  • pametni telefon, ki omogoča povezavo v omrežje, in
  • kartico USIM.

 

Telefoni 4G/LTE se v omrežje 4G/LTE povežejo samodejno. Delujejo seveda tudi v  omrežju 3G tam, kjer dostop do omrežja 4G/LTE še ni mogoč. 

Kartica USIM je novejši tip kartice SIM. Omogoča uporabo novih tehnologij in storitev, ki zahtevajo več podatkov na sami kartici. Na razpolago so na vseh prodajnih mestih A1 v vseh velikostih (mini, micro, nano). Menjavo kartice SIM za USIM vam uredimo brezplačno.

 

Kakšna je razlika med 3G in 4G/LTE?

Mobilno omrežje 4G/LTE nudi bliskovite hitrosti mobilnega interneta (do 150/50mbit/s).

4G/LTE je povsem podatkovno omrežje. To pomeni, da ob sprejemu ali vzpostavitvi klica vaša povezava samodejno preklopi iz omrežja 4G/LTE v omrežje 3G. Ko zaključite klic, se bo vaša povezava v omrežje 4G/LTE samodejno ponovno vzpostavila, če se nahajate v območju pokritosti.

 

Od česa je odvisna hitrost?

Vse hitrosti prenosa podatkov so odvisne od številnih dejavnikov, kot so število uporabnikov, lokalni pogoji, zasedenost omrežja, naprave in njihova programska oprema, vir prenosa podatkov, siceršnji internetni promet in dostop do strani.

Glede na vaše potrebe lahko izbirate med spodnjimi sklopi naročniških paketov, ki vključujejo dostop do LTE omrežja:

  • Naročniški paketi A1 Go! za mobilno telefonijo
  • Naročniški paketi A1 Vajb za mobilno telefonijo za mlade
  • Naročniški paketi A1 Net za dostop do interneta prek tablice ali druge prenosljive naprave, ki omogoča povezavo z omrežjem 3G in/ali LTE
  • Naročniška paketa A1 Brezžični net in A1 Brezžični net+TV za neskončne količine interneta doma z uporabo LTE-usmerjevalnika

FIKSNO OMREŽJE

 

Televizija

Pri A1 vam ponujamo najboljšo televizijo, ki jo lahko prilagajate svojim željam in potrebam. V naboru več kot 250 vrhunskih programov boste zagotovo našli nekaj zase. Zagotavljamo vam tudi popolno uporabniško izkušnjo. V le nekaj preprostih korakih lahko z daljincem dodajate ali odvzemate ekskluzivne TV programe kar z domačega kavča.

Ponujamo vam tudi vrsto ugodnosti in dodatnih storitev, ki bodo vašo televizijsko izkušnjo še dodatno izboljšale. S funkcijami, kot so Časovni preskok, Ogled za nazaj in Snemalnik, ne boste nikoli več zamudili vaše najljubše oddaje. Z dodatnimi ekskluzivnimi programi in možnostjo videa na zahtevo boste lahko potešili tudi svoje najzahtevnejše želje. Z našo mobilno TV aplikacijo pa lahko TV vsebine spremljate na vseh napravah, kjerkoli in kadarkoli.

 

Optika

Optično omrežje A1 omogoča dostop do super hitrega interneta. Z nadpovprečno, pogosto najvišjo možno hitrostjo do kar 100 Mbps, lahko datoteke delite in prenašate bliskovito hitro.

Optično omrežje ima skorajda neomejeno kapaciteto prenosa podatkov, zato v vaš dom prinaša natanko tako hitrost, kot jo naročite. Maksimalno. Pri klasičnih omrežjih, kot sta telefonsko in kabelsko omrežje, pa lahko hitrost pade glede na oddaljenost vaše lokacije od centrale.

 

DSL in kabelski internet

Za vse, ki nimate možnosti optičnega interneta, ponujamo internet DSL ali kabelski internet.

 

Internet DSL

Internet DSL ali internet prek telefonske žice omogoča hitrost prenosa podatkov kar do 60 Mbps. Priklop je povsem enostaven, saj ne potrebujete aktivnega telefonskega priključka, internet pa je zanesljiv in zadovolji vse vaše potrebe.

Fiksno omrežje zagotavlja Telekom Slovenije.

 

Kabelski internet

V partnerskih omrežjih ponujamo tudi internet prek kabelskega omrežja, ki je v veliki večini že nadgrajeno z optično infrastrukturo ter prinaša konstantne hitrosti za zadovoljitev vseh potreb po internetu. Priklop je enostaven, saj predvidevamo, da imate kabelski razvod v stanovanju že napeljan.  Po potrebi brezplačno prenovimo še napeljavo za kabelsko televizijo. Internet je zelo hiter, cenovno ugoden in zanesljiv.

Pri klasičnih omrežjih, kot sta DSL in kabelsko omrežje, lahko hitrost pada glede na oddaljenost vaše lokacije. To rešujemo z vzpostavitvijo central v vsakem slovenskem kraju ter z uvedbo t.i. odprte hitrosti. Tako kapaciteto prenosa na omrežju "odpremo" do konca in vam omogočimo maksimalno možno hitrost, ki jo še lahko dobite - najpogosteje do 15 Mbps. Okvirno hitrost v vašem domu lahko sami ocenite tako, da o hitrosti povprašate najbližjega soseda, ki je tudi naročnik A1. Velika verjetnost je, da bo vaša hitrost zelo podobna njegovi. Seveda pa lahko vedno pokličete tudi na našo telefonsko številko 040 40 40 40.

 

Zmogljiva povezava

Vedno več naprav? Brez skrbi! Z omrežjem A1 Slovenija lahko do interneta dostopate z več napravami naenkrat, pri čemer bo vaša povezava vseeno ostala stabilna in zmogljiva.

 

Domači Wi-Fi

Wi-Fi je brezskrben. Wi-Fi je brezžičen. Wi-Fi je brezplačen. Zmogljivo domače brezžično omrežje vam prinaša vse te prednosti in še več! Ob naročilu na internetne storitve vsi naročniki avtomatsko prejmejo brezžični Wi-Fi modem. Od tu naprej vas do varnega priklopa naprav v omrežje loči le še nekaj minut.

VRHUNSKA OPREMA

Ob naročilu na storitve prejmete vso osnovno opremo brezplačno. Vsebina osnovne opreme je seveda odvisna od izbrane storitve, zagotavljamo pa vam, da boste v paketu prejeli vse, kar potrebujete. Če opremo poškoduje strela, vam jo pri A1 brezplačno zamenjamo. Vsa, tudi najbolj sodobna oprema, nosi obenem pečat zanesljivosti in preizkušenosti. 

PODPORA

Imate težave? Morda želite nadgraditi vaše izbrane storitve? Brez skrbi! Strokovnjaki A1 vam stojijo ob strani. Vedno na voljo s koristnimi nasveti, dodatnimi informacijami in strokovno pomočjo vam lahko pomagajo, ko se znajdete v zagati.

Pomoč lahko poiščete prek telefonske številke 040 40 40 40 ali na elektronskem naslovu info@A1.si.
true 1024 si it IT http://klepet.a1.si/system/templates/chat/ 10 false