<span class="txt-white-desktop">A1 Protekt</span> <span class="txt-white-desktop">A1 Protekt</span>

A1 Protekt

 

a

A1 PROTEKT

Vaša varnost na internetu je naša skrb.

 

a
Varno bančništvo.
a
Zaščita pred virusi in zlonamernimi kodami.
a
Zaščita pri lažnem predstavljanju na spletu.
a
Zaščita pred vdori.

Že za 1,49 EUR/mesec. Poskusite 1 mesec brezplačno!

Kako deluje?
A1 Protekt pred spletnimi grožnjami preverja ves spletni promet in ščiti vaš mobilni telefon pred virusi, vohunsko programsko opremo in spletnimi prevarami.

Zaznane grožnje blokira preden napadejo vaš pametni telefon.
Kako uporabljati?
Brez nadležne namestitve ali konfiguriranja.

Storitev preprosto aktivirate z enim klicem - in zaščiteni boste na vsakem koraku!

Kako vklopim storitev A1 Protekt?

 
Prek SMS
Pošljite SMS s ključno besedo »A1 PROTEKT« na 4040.

Za preklic aktivacije pošljite SMS s ključno besedo »A1 PROTEKT STOP«.
Moj A1
Prijavite se v Moj A1. V meniju opcij storitev enostavno aktivirate.
Klicni center
Pokličite 040 40 40 40 in se s prijaznimi agenti dogovorite za aktivacijo storitve.

Z vklopom brezplačnega mesečnega preizkusa se strinjate s Posebnimi pogoji uporabe storitve A1 Protekt. Cena storitve po izteku brezplačnega preizkusa je 1,49 eur/mesec.

Pogosta vprašanja

1. Kaj je A1 Protekt? 
Brez spleta težko delamo – uporabljamo ga z uporabo aplikacij (e-pošta, preverjanje prometa, igre ipd.). Storitev A1 Protekt preveri ves ta promet, ki ga ustvarjamo, in v ozadju preveri ali je vsebina škodljiva. Pri preverjanju uporablja najsodobnejšo tehnologijo za preprečevanje lažnega predstavljanja (angl. anti-phishing), zlonamerne programske kode (angl. anti-malware), protibote (angl. anti-bot) in vdore (angl. anti – hacking). Če storitev zazna morebitno grožnjo, samodejno blokira stran oz. podatke in na tak način zaščiti vašo napravo.

A1 Protekt vam ponuja celovito in brezskrbno rešitev. Namenjen je mobilnim uporabnikom, gospodinjstvom ter majhnim in srednje velikim podjetjem.

2. Kako lahko aktiviram storitev A1 Protekt?
Aktivacija je zelo enostavna. Storitev A1 Protekt aktivirate:

 • sami v aplikaciji Moj A1,
 • s klicem na 040 40 40 40, kjer vam bodo svetovalci pomagali pri aktivaciji storitve,
 • z obiskom prodajnega mesta A1

ali pošljite SMS na 4040 s ključno besedo »A1 Protekt«

3. Pred katerimi grožnjami me varuje A1 Protekt?
A1 Protekt je celovita storitev, ki z uporabo najsodobnejše tehnologije za preprečevanje nevarnosti na spletu prepoznava lažno predstavljanje (angl. anti-phishing), zlonamerno programsko kodo (angl. anti-malware), protibote (angl. anti-bot) in ščiti pred vdori (angl. anti – hacking).

4. Na kakšen način deluje storitev A1 Protekt?
A1 Protekt vam ponuja brezskrbno uporabo interneta. Če storitev zazna morebitno grožnjo, samodejno blokira stran oz. podatke in vas tako zaščiti.

A1 Protekt poskrbi za dodatno zaščito na omrežju pri tem in poskrbi, da so povezave in spletne strani, ki jih uporabljate, varne.

A1 Protekt preverja, ali je željena stran nevarna za vas. Storitev deluje v ozadju, uporabniki pa pri tem, razen vklopa, ne rabite narediti nič.  

5. Kako lahko preverim delovanje storitve?
Postopek za preverbo delovanja storitve:

 • Aktivirajte A1 Protekt storitev - pošljite SMS na 4040 s ključno besedo "A1 Protekt".
 • Nato kliknite "DA" na prejeto SMS sporočilo.
 • Ko prejmete SMS obvestilo, da je storitev aktivirana, ste zaščiteni.
 • Za takojšnje delovanje storitve, predlagamo vklop in izklop letalskega načina.
 • Ugasnite brezžično Wi-Fi povezavo (za delovanje storitve, morate uporabljati A1 omrežje).
 • Da bi preverili ustrezno delovanje storitve A1 Protekt, lahko kliknete spodnje povezave. Po kliku na spodnje linke, bi vas storitev morala preusmeriti na blokirano stran:

Strani pripravljene za preverbo delovanja storitve:

www.swop.nladj3.pt ter acpe.ac.in 

6. Ali je pomembno, kakšno mobilno napravo uporabljam?
A1 Protekt deluje znotraj A1 omrežja ne glede na to, kakšno vrsto naprave uporabljate (mobilni telefon, tablica ipd.) in kakšen je njen operacijski sistem (iOS, Android ipd.).

7. Ali je naprava, ki je prek dostopne točke povezana na moj telefon, prav tako zaščitena?
Če ste na svoji mobilni telefon aktivirali A1 Protekt, so vse naprave, povezane nanj, prav tako zaščitene.

Primer: Na vašem telefonu je aktiviran A1 Protekt. Prijateljev mobilni telefon, ki uporablja internet prek dostopne točke vašega mobilnega telefona, je zaščiten enako kot je zaščiten vaš mobilni telefon.

8. Lahko obiščem spletno mesto, čeprav me je A1 Protekt obvestil o možni nevarnosti?
Da, vedno se lahko odločite za obisk spletnega mesta. Zavedati se morate le tveganj, ki so s tem povezana. Tveganja razdelimo v naslednje kategorije:

 • Zlonamerna programska oprema (angl. malware) lahko okuži vašo mobilno napravo. Ob obisku okužene strani zlonamerna programska oprema  prenese prek brskalnika. To se navadno zgodi brez vaše vednosti. Napadalci jo uporabljajo predvsem za krajo identitete in vaših podatkov.
 • Vohunska programska oprema (angl. spyware) nadzira spletne dejavnosti okužene naprave in pridobiva podatke z vašega računalnika, ne da bi za to sploh vedeli ali dovolili.
 • Spletni črv (angl. worm) je tip zlonamerne programske opreme, ki se lahko sam razmnožuje, okuži napravo in upočasni internet, saj ga črv uporablja za iskanje in napadanje drugih ranljivih naprav, brez vednosti uporabnika.
 • Lažno predstavljanje (angl. phishing) je nezakoniti način zavajanja uporabnikov, ki je namenjen pridobivanju občutljivih osebnih podatkov (številk kreditnih kartic, gesel, podatkov o računih ipd.). Napadalec se navadno predstavi kot uveljavljena ustanova ali podjetje in pod pretvezo nujnosti prepriča uporabnika, da mu posreduje te podatke. Prevare lažnega predstavljanja uporabniki običajno prejmejo z neželeno elektronsko pošto ali kot pojavna okna.
 • Bot, okrajšano za »robot« (angl. Botnet) je podtaknjen program, ki se z vašega računalnika poveže s strežnikom napadalca. Napadalci pogosto nadzorujejo omrežja iz okuženih računalniških naprav, imenovanih "zombijev" ali "botnet" omrežij, ki se uporabljajo za napadanje drugih računalniških naprav.

9. Ali storitev A1 Protekt deluje pri brskanju po omrežju Wi-Fi?
A1 Protekt vas varuje samo, ko imate vklopljen prenos podatkov preko mobilnega omrežja A1.

10. Je brskanje prek mobilnega omrežja A1 varnejše od brskanja po omrežju Wi-Fi?
Za varno uporabo interneta najboljše poskrbite sami tako, da uporabljate varne spletne strani in povezave. A1 Protekt vam pri tem pomaga na način, da vas opozarja na nevarnosti. Javna brezžična (WiFi) povezava je lahko problematična, ker ne morete vedno vedeti, ali je povezava varna in ali se povezujete s pravilnim usmerjevalnikom Wi-Fi. Vedno pazite na to in ne izberite privzete možnosti za povezavo na javni Wi-Fi.

11. Ali A1 Protekt deluje tudi, ko sem v tujini?
Vedno, ko uporabljate podatkovni prenos prek mobilnega omrežja vas ščiti A1 Protekt. Zaščiteni ste torej tudi med uporabo mobilnega omrežja v tujini.

12. Kako A1 Slovenija ve, katera stran je varna in katera ne?
Prefinjeni mehanizmi filtriranja preverjajo ali je spletna stran na seznamu nevarnih spletnih strani oz. strani z nevarno vsebino. Če je spletno mesto označeno kot tvegano, ga A1 Protekt takoj blokira in vas na nevarnost opozori.

13. Ali si lahko A1 Protekt vključim tudi na ostalih paketih ali le na novih A1 Go! paketih?
Da. A1 Protekt si lahko vključite na vseh pogovornih paketih in na paketih mobilnega interneta.

14. Kako lahko vključim A1 Protekt?
Storitev lahko vključite na:

 • A1 Prodajnih mestih
 • preko kontaktne številke 040 40 40 40
 • pošljete SMS na 4040 s ključno besedo »A1 PROTEKT«
 • prek portala Moj.A1.si / zavihek opcija

15. Storitve A1 Protekt ne želim več uporabljati. Kako lahko izključim storitev A1 Protekt?
Izključite jo lahko na:

 • A1 Prodajnih mestih
 • preko kontaktne številke 040 40 40 40
 • pošljete SMS na 4040 s ključno besedo »A1 PROTEKT STOP«
 • prek portala Moj.A1.si / zavihek opcija

16. Kakšna je redna cena storitve A1 Protekt?
Cena za storitev A1 Protekt je 1,49 EUR/ na mesec z DDV.

17. V kakšni kombinaciji paketov in mobilnih telefonov je zagotovljena najnižja skupna cena na mesec?
Najnižja skupna cena mobilnih telefonov v primerjavi s konkurenčnimi paketi drugih mobilnih operaterjev (Telekom in Telemach) je zagotovljena za več različnih telefonov. Celoten nabor naprav, kjer zagotavljamo najnižjo skupno ceno si lahko ogledate na: https://www.a1.si/preglej-cene

18. Opis ponudbe Zagotovljeno najnižja cena mobilnega telefona in paketa
Ponudba velja za nove in obstoječe poslovne naročnike (če imajo sklenjeno Pogodbo o zagotovitvi posebne ugodnosti, po pogojih te pogodbe), ki se na paketu A1 Go! S oz. A1 Go! M vežejo za 24 mesecev in imajo aktiviran eRačun. Skupna cena 28,99 EUR/mesec predstavlja vsoto mesečne naročnine na paket A1 Go! M v višini 19,99 EUR in mesečnega obroka za telefon Huawei Mate 20 lite v znesku 9 EUR. Skupna cena 19,99 EUR/mesec predstavlja vsoto mesečne naročnine na paket A1 Go! S v višini 17,99 EUR in mesečnega obroka za telefon Samsung Galaxy J4+ v znesku 2 EUR. »Najnižja skupna cena« pomeni, da A1 v času ponudbe zagotavlja, da bo skupna cena telefona in paketa iz predmetne ponudbe in drugih izbranih kombinacij telefona in paketa, ki so objavljene na A1.si, na dan nakupa telefona in sklenitve 24 mesečne vezave glede na splošno primerljivo ponudbo drugih ponudnikov na trgu, pri A1 najnižja. Kot drugi ponudniki na trgu se štejejo izključno: Telekom Slovenije d.d., Telemach d.o.o. in T-2 d.o.o. »Najnižja skupna cena« ne velja za telefone, ki so pri drugih ponudnikih ponujeni pod posebnimi pogoji, v akciji, na razprodaji, v individualnih ponudbah oziroma v ponudbah, s katerimi se zahteva vezava še na kakršnekoli druge storitve ponudnikov in podobno. V primeru, da bi posamezni uporabnik A1 predložil dokazilo, da je katerikoli od drugih ponudnikov na dan, ko je bil opravljen nakup izbranega telefona in sklenjena vezava na paket iz kombinacije »Najnižja skupna cena« ponujal enako napravo in primerljiv paket ob 24 mesečni vezavi po skupno nižji ceni, bo A1 temu naročniku znižal skupno ceno naprave in paketa, tako, da bo le-ta nižja od ponudbe drugega ponudnika. Zagotovljena »Najnižja skupna cena« velja izključno za izbrane kombinacije telefonov in paketov, objavljene na A1.si. Cena telefonov je razdeljena na 24 enakih zaporednih mesečnih obrokov, ki se obračunajo na računih. Paketa A1 Go! S in A1 Go! M vključujeta neomejeno količino minut klicev in neomejeno število SMS ter MMS sporočil, paket A1 GO S tudi 30 GB prenosa podatkov na mesec v Sloveniji, od tega do 7,5 GB med gostovanjem v omrežjih EU/EEA ter paket A1 Go! M 60 GB prenosa podatkov na mesec v Sloveniji, od tega do 8 GB med gostovanjem v omrežjih EU/EEA. Ponudba velja do 28. 2. 2019. Zaloge mobilnih naprav so omejene. Cena vključuje DDV. Za pakete A1 Go! veljajo Splošni pogoji za izvajanje elektronskih komunikacijskih storitev za potrošnike oz. pravne osebe in podjetnike, Posebni pogoji za izvajanje mobilnih storitev ter Opis paketov A1 Go!, ki so skupaj s cenami ostalih storitev na voljo na 040 40 40 40, A1.si in na prodajnih mestih A1.

Več Skrij