Posebni pogoji uporabe storitev A1 Xplore TV

Pravna obvestila v nadaljevanju se nanašajo tako na A1 Xplore TV, kot tudi na digitalne vsebine kot so na voljo znotraj aplikacije A1 Xplore TV.  

Funkcionalnost kot zmožnost storitve A1 Xplore TV,  da opravlja svoje funkcije glede na svoj namen 

A1 Xplore TV uporabnikom A1 Net + TV paketov omogoča ogled najboljših TV programov, vrhunskih oddaj ter ekskluzivnih filmov in serij, kadarkoli na pametnih televizorjih (preverite združljivost vašega pametnega televizorja na iskalniku, dosegljivem na: A1 Xplore Smart TV | A1 )  Poleg tega zagotavlja ogled v najboljši možni kakovosti, priporoča glede na vaše okus, omogoča snemanje in še mnogo več.  Storitev A1 Xplore TV  je aplikacija za pametne televizorje,  ki omogoča dostop do velikega števila TV programov,  spletne videoteke  vključno z možnostjo ogleda izbranih televizijskih programov za 7 dni nazaj, snemanjem in shranjevanjem TV vsebin.

Več o funkcionalosti A1 Xplore TV dosegljivo na: TV funkcije in oprema | A1 

Interoperabilnost in združljivost 

Interoperabilnost je zmožnost Storitve A1 Xplore TV,  da deluje s strojno ali programsko opremo, ki se razlikuje od tiste, s katero se digitalna vsebina ali storitev iste vrste običajno dobavlja. A1 Xplore TV deluje samo na strojni in programski opremi, ki je določena v nadaljevanju, s katero se tudi običajno uporablja.

Združljivost je zmožnost Storitve A1 Xplore TV, da deluje s strojno ali programsko opremo, s katero se običajno uporablja blago, digitalna vsebina ali digitalne storitve iste vrste, ne da bi bilo treba Storitve A1 Xplore TV predelati oziroma pretvoriti.

Za uporabo A1 Xplore TV potrebujete pametni televizor z operacijskim sistemom Tizen OS, Web OS ali Vidaa OS (znamke pametnih televizorjev Samsung, LG ali Hisense z letom izdelave 2018 ali novejši). Združljivost preverite na iskalniku, dosegljivem na https://www.a1.si/smarttv   ter z operacijskim sistemom Android za SmartTV (Android TV), ki deluje na številnih pametnih televizorjev, pri čemer je potrebno opozoriti, da ne delujejo vsi pametni televizorji na platformi Android TV in da se lahko konkretna različica Android TV razlikuje med različnimi proizvajalci in modeli televizorjev. Pred nakupom je priporočljivo preveriti specifikacije konkretnega Pametnega televizorja da se zagotovi, da izpolnjuje vaše potrebe in zahteve. Morebiten seznam proizvajalcev televizorjev, ki ponujajo pametne televizorje z operacijskim sistemom Android TV, morda ni izčrpen in se lahko spremeni. Interoperabilnost in združljivost A1 Xplore TV in A1 Xplore GO se lahko spremenita, seznam združljivih naprav in operacijskih sistemov ni dokončen.  

Posodobitve 

Ta obvestilo se nanaša na obveznosti A1 po potrošniški zakonodaji glede zagotavljanja posodobitev za A1 Xplore TV, ki vključujejo, vendar se ne omejujejo na popravke hroščev ("bug fix") in varnostne posodobitve zaradi sprememb v operacijskem sistemu pametnega televizorja ali povezanega pametnega televizorja  itd.  

A1 bo potrošniku zagotovilo informacije o posodobitvah, ki so potrebne za ohranjanje skladnosti digitalne vsebine ali digitalne storitve s pogodbo o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve. Posodobitve, ki so potrebne za ohranjanje skladnosti, lahko vključujejo, vendar se ne omejujejo na popravke hroščev ("bug fix") in varnostne posodobitve zaradi sprememb v operacijskem sistemu povezanega pametnega televizorja.

A1 bo potrošniku zagotovil informacije o posodobitvah in da bodo posodobitve, ki jih je potrošnik upravičen prejeti v skladu s pogodbo o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve, na voljo v celotnem obdobju, v katerem podjetje zagotavlja storitev A1 Xplore TV pod pogojem, da je operacijski sistem pametnega televizorja in/ali povezan pametni televizor še vedno med podprtimi programi oziroma napravami.

Če potrošnik v razumnem času ne namesti posodobitev, ki jih je A1 zagotovilo v skladu s prejšnjim odstavkom, A1 ni odgovorno za neskladnost, ki je posledica tega, da posodobitve niso bile nameščene v kolikor je bil potrošnik obveščen o razpoložljivosti posodobitve in posledicah, če posodobitev ni nameščena. A1 na tem mestu potrošnike obvešča, da ne izpuščajo posameznih priporočenih posodobitev, saj  saj takšno ravnanje lahko privede do neskladnosti delovanja A1 Xplore TV ali celo do varnostnih tveganj, v zvezi s čimer A1, v primeru opuščenih posodobitev,  ne prevzema nikakršne odgovornosti.  

A1 prav tako ne odgovarja za nepravilne posodobitve v primeru potrošnikovega neupoštevanja navodil A1 oz. razvijalca ali tretjih pooblašlenih oseb, nepravilne prve namestitve (inštalacije) ki so posledica neupoštevanja jasnih navodil A1 oz. razvijalca ali tretje osebe