<span class="txt-white-desktop">Prenapetostna zaščita<br>pred udarom strele</span> <span class="txt-white-desktop">Prenapetostna zaščita<br>pred udarom strele</span>

Prenapetostna zaščita
pred udarom strele

Zaščitite opremo pred udarom strele

 

Zaradi neviht je povečana nevarnost okvare elektronske opreme, saj lahko udar strele poškoduje vso opremo, priključeno na električno omrežje.

Svetujemo nakup prenapetostne zaščite, s katero lahko še pravi čas zaščitite elektronske naprave in si tako zagotovite brezskrbnost tudi v času nenadnih neviht ali daljše odsotnosti od doma.

 

 

Prenapetostna zaščita ZES-76

 

Posebno varovalo, ki ščiti elektronske naprave pred udarom strele  prek električnega omrežja in telefonske linije/koaksialnega kabla.


 14,99 € 
11,99 €

Preveri >

Nakup lahko opravite v spletni trgovini, na prodajnih mestih A1
ali v Liveshopu.

Dodatni nasveti, kako ravnati z opremo ob nevihtah

Če ne uporabljate prenapetostne zaščite, priporočamo, da ob nevihti ali daljši odsotnosti od doma iz električnega in internetnega omrežja izključite vso elektronsko opremo.

  • Iz električnega napajanja izključite modem in vse digitalne sprejemnike.
  • Izključite telefonski kabel iz hišne telefonske vtičnice, če ste uporabnik storitev s tehnologijo ADSL/VDSL.
  • Pri digitalnih sprejemnikih izključite mrežni kabel. 
  • Pri optičnih modemih izključite samo električno napajanje. Drugih kablov ni treba izklapljati.

Izključite tudi vso drugo opremo A1 in Elektro TV set, če ga uporabljate. 

V času, ko imate vse kable izključene iz omrežja, lahko uporabljate brezplačno storitev A1 Xplore TV Go, ki je na voljo kot mobilna aplikacija.

Več Skrij

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali prenapetostna zaščita varuje le opremo A1?

Prenapetostno zaščito lahko uporabljate za zaščito katerekoli elektronske opreme, priključene na električno omrežje ali telefonsko linijo/koaksialno omrežje. Njeno delovanje ni omejeno na A1 opremo.

Kako priklopim prenapetostno zaščito?

Postopek priklopa prenapetostne zaščite je sledeč:

1. Prenapetostno zaščito vključite v električno omrežje (vtičnico – 220V).
2. V prenapetostno zaščito vključite napravo, ki jo želite zaščititi pred udarom strele.
3. Na spodnji strani ima prenapetostna zaščita dva RJ11 priključka, ki sta namenjena zaščiti telefonske linije. V priključek »in« vključite dovod linije. V priključek »out« vključite napravo, ki jo želite zaščititi s priloženim kablom.
4. Če ste uporabnik koaksialnega omrežja, uporabite priklopa In/Out, ki sta locirana na levem in desnem boku prenapetostne zaščite.

Na voljo so tudi podrobnejša Navodila za priklop prenapetostne zaščite z A1 opremo glede na tehnologijo, ki jo uporabljate.

Več Skrij