Strela nikoli ne spi!

V dokaz lahko postrežemo z dejstvom, da je bilo v letu 2023 zaradi strele uničenih že več kot 3000 A1 modemov in digitalnih TV vmesnikov.
Udar strele lahko poškoduje tudi druge naprave, ki so priključene na električno omrežje, ter v skrajnih primerih celo zaneti požar. 
 

Kako se zavarovati?

Najboljša obramba pred udarom je izklop opreme iz omrežja
Ker pa vemo, da obstajajo trenutki, ko je to nemogoče, ponujamo enostavno rešitev - prenapetostno zaščito.  Le-ta preusmerja nepričakovane viške in skoke voltov, ki nastanejo ob udaru strele, in tako varuje opremo pred najhujšim

Prenapetostna zaščita vam omogoča, da:
 • zavarujete opremo, 
 • se izognete izpadu internetnih in TV storitev zaradi uničenega modema, 
 • preprečite požar, 
 • ste brezskrbni.

Pripravili smo vam izbor kakovostnih prenapetostnih zaščit. Prepričani smo, da boste med različnimi modeli z lahkoto našli tistega, ki vam najbolj ustreza. 

Prenapetostna zaščita Technox 3 Line

Za zaščito xDSL opreme vam zlasti priporočamo prenapetostno zaščito Technox 3 Line po ceni 11,99  €, ki opremo ščiti pred udarom strele tako preko telefonske linije, koaksialnega kabla kot tudi preko električnega omrežja.

 

 • Kako naj ravnam z opremo ob nevihtah?

  Če ne uporabljate prenapetostne zaščite, ob nevihti ali daljši odsotnosti od doma vso elektronsko opremo izključite z električnega in internetnega omrežja.
   
  • Iz električnega napajanja izključite modem, digitalne sprejemnike in vse druge elektronske naprave (tudi tablice, telefone, računalnike, TV-sprejemnike ...).
  • Če ste uporabnik storitev s tehnologijo ADSL/VDSL, iz hišne telefonske vtičnice izključite telefonski kabel.
  • Na digitalnih sprejemnikih izključite mrežni kabel. 
  • Pri optičnih modemih izključite električno napajanje. Drugih kablov ni treba izključiti.
  • Izključite tudi vso drugo opremo in Elektro TV set, če ga uporabljate. 

  Ko elektronske opreme zaradi izključenosti ne morete uporabljati, vam je na voljo brezplačna storitev A1 Xplore TV Go . To Google Play in App Store ponujata kot mobilno aplikacijo.
   
 • Ali prenapetostna zaščita varuje le opremo A1?

  Prenapetostno zaščito lahko uporabljate za zaščito katere koli elektronske opreme, priključene na električno omrežje ali telefonsko linijo oziroma koaksialno omrežje. Njeno delovanje ni omejeno na opremo A1.
 • Kako priključim prenapetostno zaščito?

  Postopek priključitve prenapetostne zaščite je preprost.
   
  1. Prenapetostno zaščito vključite v električno omrežje (v vtičnico z napetostjo 220 V).
  2. V prenapetostno zaščito vključite napravo, ki jo želite zaščititi pred udarom strele.
  3. Na spodnji strani ima prenapetostna zaščita dva priključka tipa RJ11, ki sta namenjena zaščiti telefonske linije. V priključek z oznako IN vključite dovod linije. V priključek z oznako OUT s priloženim kablom vključite napravo, ki jo želite zaščititi.
  4. Če ste uporabnik koaksialnega omrežja, uporabite priklopa z oznakama IN in OUT. Najdete ju na levi in desni stranski ploskvi prenapetostne zaščite.

  Na voljo so tudi podrobnejša Navodila za priklop prenapetostne zaščite z A1 opremo. V njih najdete napotke za vse vrste tehnologije, za katere potrebujete zaščito pred udarom strele.

Trenutno še ni izbranih izdelkov

Naprave: 0

Skupaj: null