Turistična zavarovanja:

Osnovno

Individualno

zavarovanje prtljage (do 350 €)
osebna odgovornost v prometu (do 50.000 €)*
stroški reševanja na morju/v gorah (do 1.000 €)
zgubljeni, ukradeni dokumenti (do 150 €)**
/
vključeno v mobilni paket  
Že aktivirano

Pametno

Individualno ali Družinsko

zavarovanje prtljage (do 800 €)
osebna odgovornost v prometu (do 50.000 €)*
stroški reševanja na morju/v gorah (do 10.000 €)
zgubljeni, ukradeni dokumenti (do 250 €)**
zdravstvene storitve v tujini: ambulantno/bolniščnično zdravljenje, prevoz & repatriacija, stroški prevoza domov za bolnika in spremljevalca, nastanitev spremljevalca, 24/7 pomoč v sili pri zdravstvenih težavah
od 1,79 €/dan  
Aktiviraj v Moj A1
Območje kritja: cel svet
*samoudeležba 10 %, minimialno 500 €
** samoudeležba 10 %

Prednosti Pametnega turističnega zavarovanja

Plačuješ po dnevih 

Registriraš se lahko kadarkoli, plačuješ samo za dneve, ko si v tujini.

Plačljivih je le 45 dni

Primerno tudi kot letno zavarovanje, saj je število plačljivih dni omejeno na največ 45 dni.

Kritje velja za cel svet

Samodejna aktivacija ob prehodu meje. Kritja veljajo za cel svet.

Zavaruješ sebe ali družino

Izbiraš lahko med individualnim ali družinskim zavarovanjem.

Novi uporabniki prejmejo prve tri dni brezplačno.Promocija velja za nove registracije med 18.6.2024 in 30.9.2024, brezplačni dnevi pa se lahko izkoristijo tudi po izteku promocije. 

Individualno

Krije eno osebo.

1,79 € / dan

Družinsko

Krije 2 odrasli osebi in do 4 otrok (do 21. leta).

3,59 € / dan

Kako vklopim Pametno turistično zavarovanje na daljavo?

 1. Brezplačna registracija:
  Na prodajnem mestu A1 ali v aplikaciji Moj A1 izberi Pametno turistično zavarovanje in v nekaj preprostih korakih registriraj na spletni strani ponudnika zavarovanja L'AMIE.
 2. Samodejna aktivacija ob prehodu meje:
  Ko zapustiš Slovenijo, se zavarovanje avtomatično aktivira. Če ga za to potovanje ne želiš, ga enostavno prekineš preko SMS sporočila.
 3. Zaključeno zavarovanje ob prihodu domov:
  Ob prihodu nazaj v Slovenijo se zavarovalno obdobje konča in Pametno turistično zavarovanje se zaključi.

Še nimaš mobilnega paketa pri A1? Izbiraš lahko med: 

Izbiraš lahko med paketi MIO ali VAJB, ki imajo že vključeno Osnovno turistično zavarovanje.
Za popolno brezskrbnost pa lahko vklopiš Pametno turistično zavarovanje na kateremkoli mobilnem paketu A1. 

Neomejeni mobilni paketi MIO

Neomejeni mobilni paketi MIO prinašajo popolno brezskrbnost, saj poleg neomejenih klicev in sporočil prinašajo tudi neomejen prenos podatkov ter zabavne vsebine.

Paketa A1 Vajb za mlade!

Paketa za mlade od 6. do dopolnjenega 31. leta starosti: A1 Vajb, neomejenim internetom, klici, sporočili in neomejeno zabavne vsebine.

To so primeri, ko boš vesel/a, da imaš možnost koriščenja zavarovanja …

Nisi prepričan/a, kaj točno pomenijo zavarovalna kritja? Brez skrbi, zate smo pripravili nekaj primerov.

Zavarovanje osebne odgovornosti 

 
Osnovno turistično zavarovanje krije vašo odgovornost za škodo, ki jo oškodovanec uveljavlja, v višini do 50.000 EUR.
Zavarovanje velja po vsem svetu. 

Če potrebuješ potrdilo, izpolni obrazec

Izguba, kraja ali poškodba prtljage

 Ostal/a si brez prtljage ali pa so ti jo poškodovali. 
Z Osnovnim turističnim zavarovanjem si upravičen/a do povrnitve stroškov do zneska 350 €.

24/7 pomoč v sili

V primeru zdravstvenih težav v tujini ti nudimo 24/7 pomoč v sili. Krijemo tudi stroške za prevoz domov za bolnika in spremljevalca, nastanitev spremljevalca ter poskrbimo, da dobiš potrebno pomoč in podporo kadarkoli jo potrebuješ.

Zdravstvene storitve v tujini

Če med potovanjem zboliš ali se poškoduješ, naše Pametno turistično zavarovanje krije stroške ambulantnega in bolnišničnega zdravljenja ter prevoz in repatriacijo. Poskrbimo za tvoje zdravje, kjerkoli si.

Želiš potrdilo ali dodatne informacije?

Izpolni obrazec in v najkrajšem času ti bomo odgovorili oziroma poslali Potrdilo o zavarovanju osebne odgovornosti do 50.000 €.

Vložitev zahtevka 

Če potrebuješ pomoč pri vložitvi zahtevka ali informacije o kritju, stopi v stik z LAMIE podporo uporabnikom med delovniki od 9.00 do 17.00 na številki 080 39 41 za klice iz Slovenije ali +386 59 69 77 77 za klice iz tujine. 

Turistično zavarovanje omogoča LAMIE

Zavarovanje zagotavlja LAMIE Insurtech Group, eden vodilnih ponudnikov vdelanih zavarovanj v Evropi, ki mu zaupa več kot 1.000.000 strank. V LAMIE Group se zavzemajo za transparentnost in empatijo ter skrbijo, da je vsak zahtevek obdelan hitro in digitalno, zato so uporabniki njihovo podporo strankam ocenili kot eno najboljših. Več o LAMIE Group preberite tukaj.

Pogosta vprašanja o Osnovnem in Pametnem turističnem zavarovanju

 • Osnovno turistično zavarovanje

  1. Zakaj ste mi podarili brezplačno Osnovno turistično zavarovanje?
  Želimo ti ponuditi vedno več, zato neprestano širimo ponudbo in večamo dodano vrednost storitev, ki jih uporabljaš. Ena od teh ugodnosti je tudi brezplačno Osnovno turistično zavarovanje v naročniških mobilnih paketih za vse fizične naročnike na mobilne glasovne pakete pri A1.

  2. Kako deluje Osnovno turistično zavarovanje?
  Osnovno turistično zavarovanje je del tvojega mobilnega paketa, zato velja le, ko potuješ s svojim mobilnim telefonom izven Slovenije. Zavarovanje je samodejno na voljo za vse fizične naročnike mobilnih glasovnih storitev A1, brez dodatnih stroškov. Pomembno je, da na potovanje vzameš svoj mobilni telefon, saj brez njega zavarovanje ne omogoča kritja.

  3. Kaj moram storiti v primeru škodnega dogodka?
  V primeru škodnega dogodka sledi navodilom na spletni strani našega partnerja LAMIE in oddaj zahtevek za povračilo stroškov. LAMIE bo obdelal tvojo zahtevo in ti povrnil stroške v skladu z določili skupinske zavarovalne police. Povrnejo ti lahko stroške do 1.000 € za iskanje in reševanje oziroma do 50.000 € v primeru osebne odgovornosti. Če potrebuješ dodatne informacije, lahko kontaktiraš LAMIE podporo uporabnikom na številki 080 39 41 (Slovenija) ali +386 59 69 77 77 (tujina).

  4. Ali zavarovanje velja v vseh državah?
  Osnovno turistično zavarovanje velja za potovanja po celem svetu, razen v Sloveniji. Ker gre za zavarovanje za tujino, zavarovanje v Sloveniji ne velja.

  5. Kako lahko dobim več informacij in certifikat o zavarovanju?
  Vsa zavarovalna dokumentacija, vključno s certifikatom o zavarovanju, je na voljo na naši spletni strani. Certifikat o zavarovanju, ki dokazuje, da imaš sklenjeno zavarovalno kritje, lahko prevzameš v PDF obliki na povezavi. Za dodatna pojasnila lahko kontaktiraš LAMIE podporo uporabnikom na številki 080 39 41 (Slovenija) ali +386 59 69 77 77 (tujina).
 • Pametno turistično zavarovanje

  1. Kaj je Pametno turistično zavarovanje in kako deluje?
  Pametno turistično zavarovanje je napredno zavarovanje za zaščito med potovanji v tujino, zasnovano na principu plačila po uporabi. Aktivira se samodejno ob vstopu v tujino, ko se s svojo registrirano SIM kartico povežeš na tuje omrežje (roaming), in deaktivira ob vrnitvi v Slovenijo. Uporabnik plača premijo le za dejanske dni potovanja, do največ 45 dni na leto. Če uporabnik želi, se lahko odjavi iz zavarovanja tako, da s ključno besedo »STOP« odgovori na aktivacijsko SMS sporočilo v roku desetih ur.

  2. Kakšne ugodnosti prinaša Pametno turistično zavarovanje?
  Novi uporabniki prejmejo prve tri dni brezplačno. Promocija velja za nove registracije med 18.6.2024 in 30.9.2024, brezplačni dnevi pa se lahko izkoristijo tudi po izteku promocije. Poleg tega je uporaba nad 45 dni na leto brezplačna, kar pomeni, da pri daljših potovanjih stroški ne bodo naraščali.

  3. Kako lahko kupim in aktiviram Pametno turistično zavarovanje?
  Kupec lahko zavarovanje kupi na več načinov:
  • Obisk v poslovalnici A1: Kupec lahko obišče katerokoli poslovalnico A1, kjer lahko izrazi zanimanje za Pametno turistično zavarovanje. Prodajni svetovalec bo sprožil postopek registracije preko sistema MAX CRM, kupec pa bo prejel SMS z unikatno povezavo za nadaljevanje postopka na spletni strani Lamie.
  • Preko SMS sporočila ob odhodu v tujino: Ko se uporabnik A1 poveže na tuje omrežje, prejme SMS z informacijo o brezplačnem Osnovnem turističnem zavarovanju in možnostjo nadgradnje na Pametno turistično zavarovanje s ključno besedo. Po odgovoru na SMS s ključno besedo prejme povezavo za aktivacijo zavarovanja.
  • Preko aplikacije Moj A1: Kupec lahko v aplikaciji Moj A1 pod zavihkom »Opcije« najde možnost za začetek registracijskega postopka. Po izbiri te možnosti prejme SMS s povezavo do spletnega obrazca ponudnika zavarovanja Lamie.

  Pametno turistično zavarovanje se lahko aktivira kadarkoli, tudi med potovanjem. V tem primeru bo zavarovanje veljalo od polnoči naslednjega dne.

  4. Kaj vključuje Pametno turistično zavarovanje?
  Pametno turistično zavarovanje vključuje širok spekter kritij, med drugim:
  •  Zdravstvene storitve v tujini, vključno z reševanjem in prevozom (ambulantno in bolnišnično zdravljenje, prevoz in repatriacija, dodatni stroški za pot domov, prevoz spremljevalca).
  • Nesreče v tujini (smrtni primer, trajna invalidnost, stroški iskanja in reševanja na morju in v gorah).
  • Zavarovanje prtljage (posameznik: 500 €, družina: 800 €).
  • Izgubljeni/ukradeni dokumenti (posameznik: 150 €, družina: 250 €).
  • Osebna odgovornost v prometu (osebna poškodba, škoda na lastnini: 50.000 €).
  • Dodatni stroški nastanitve ob odpovedi leta (posameznik: 100 €, družina: 300 €).
  • 24/7 pomoč v sili pri zdravstvenih težavah.

  5. Kako uveljavljam zavarovanje v primeru škodnega dogodka?
  Kupec lahko uveljavlja zavarovanje tako, da obvesti službo za pomoč strankam Lamie preko njihovega spletnega portala za škodne zahtevke na https://a1si.lamie.insure/turisticno ali pokliče na telefonsko številko 080 3941 (brezplačno znotraj Slovenije) ali +386 59 69 77 77 (mednarodni klici). Zahtevek je treba prijaviti brez odlašanja in najkasneje v 30 dneh od nastanka zavarovalnega primera. V primeru škodnega dogodka, ki je posledica kaznivega dejanja, mora biti dogodek prijavljen pristojnim varnostnim organom (npr. policiji) najkasneje v 48 urah.

  6. Kdaj Pametno turistično zavarovanje preneha veljati?
  Zavarovanje preneha veljati:
  • Ko stranka prekine pogodbo z A1.
  • Ko stranka spremeni paket na neustreznega.
  • Na dan, ko zavarovanec dopolni 70 let.
  • Za dodatno zavarovane osebe na dan, ko dopolnijo 21 let (otroci) ali 70 let (odrasli).
  Stranka lahko zavarovanje prekine tudi kadarkoli z obvestilom službi za pomoč strankam pri Lamie.

  7. Zakaj izbrati Pametno turistično zavarovanje?
  Pametno turistično zavarovanje ponuja več prednosti v primerjavi s klasičnimi ponudniki:
  • Samodejna aktivacija in deaktivacija: Aktivira se ob vstopu v tujino in deaktivira ob vrnitvi v Slovenijo.
  • Plačilo po uporabi: Plačaš le za dejanske dni potovanja, kar omogoča prihranek pri stroških.
  • Maksimalna zaščita s fiksno ceno: Uporaba nad 45 dni na leto je brezplačna, kar pomeni, da se pri daljših potovanjih stroški ne povečajo.
  • Ugodnosti za nove uporabnike: Novi uporabniki prejmejo prve tri dni brezplačno.
  • Fleksibilna možnost aktivacije: Zavarovanje lahko aktiviraš kadarkoli, tudi med potovanjem, z veljavnostjo od polnoči naslednjega dne.
  • Varnost in zanesljivost: Zavarovanje zagotavlja Lamie, zavarovalni zastopnik in partner A1 Slovenija, s policami pri ugledni zavarovalnici Atlas Insurance PCC Limited.
  • Celovita kritja in 24/7 pomoč v sili: Vključuje širok spekter kritij in zagotavlja 24/7 pomoč v sili, kar omogoča hitro in učinkovito pomoč v primeru težav na potovanju.