Posebna promocija za upokojence že od 7,99 eur/m.
Preveri >

Predplačniški paket A1 Simpl

Predplačniški paket A1 omogoča preprosto uporabo mobilnih storitev brez mesečne naročnine. Zagotovite si ga enostavno: z nakupom paketa A1 Simpl. Ta po znižani ceni 3 € vključuje kartico SIM in 5 € dobroimetja. Omogoča vam, da storitve začnete uporabljati takoj – brez podpisovanja pogodbe, vezave ali skritih stroškov. 
Znižana cena predplačniške A1 Simpl SIM kartice velja do 30.06. 2024. Cena vključuje DDV.

Ko pridobite kartico SIM, se lahko odločite za osnovno tarifo A1 Simpl ali za enega od paketov z zakupom enot. Za brezskrbno uporabo mobilnih storitev vam svetujemo nakup paketa maksiSIMPL, pri katerem lahko poljubno porabite kar 10.000 enot. Ena enota predstavlja 1 minuto pogovora, 1 SMS oziroma MMS ali 1 MB prenosa podatkov. 

A1 Go! M

A1 Simpl

0,15 €

Na enoto**

A1 Simpl

Ključna beseda za vklop

Do 40/5 Mbit/s

Hitrost prenosa podatkov

/

Prenosa podatkov v EU/EEA brez dodatnih stroškov

A1 Go! M

miniSIMPL

1.500 enot**

miniSIMPL

Ključna beseda za vklop

Do 40/5 Mbit/s

Hitrost prenosa podatkov

Do 1,5 GB

Prenosa podatkov v EU/EEA brez dodatnih stroškov

A1 Go! M

maksiSIMPL

10.000 enot** in neomejeni klici v A1 omrežje* 

maksiSIMPL

Ključna beseda za vklop

Do 40/5 mbit/s

Hitrost prenosa podatkov

Do 6,3 GB

Prenosa podatkov v EU/EEA brez dodatnih stroškov

*Neomejeni klici v omrežje A1 veljajo do porabe zadnje enote v zakupu maksiSIMPL.
** Ena enota predstavlja 1 minuto klica, 1 SMS oziroma MMS ali 1 MB prenosa podatkov.

Znižana cena izbranih telefonov

Preverite ponudbo izbranih znižanih telefonov, ki so na voljo ob hkratnem nakupu znižane A1 Simpl SIM kartice na A1 Prodajnih mestih.

Kako vklopim paket A1 Simpl?

Ko se odločite za enega od paketov A1 Simpl, potrebujete le kartico SIM. Primerna je za kateri koli telefon ali tablico, skupaj z njo pa vam podarimo še 5 € dobroimetja.
Med različnimi paketi A1 Simpl lahko brezplačno in enostavno prehajate kadar koli. Poskrbeti morate le, da imate na predplačniškem računu zadostno dobroimetje za vklop paketa.

Vklopite ga:
 
 •  s sporočilom, poslanim na številko 448, ki vsebuje vsebino sporočila iz zgornje tabele,
 •  v aplikaciji Moj A1, v kateri lahko upravljate svoj račun,
 •  s klicem na številko skupine za podporo uporabnikom 040 40 40 42.
Nasvet: Paket se samodejno obnovi, ko porabite zakupljene enote oziroma ko poteče. Zato svetujemo, da v primeru prehoda na drug paket novega vključite, preden vam poteče trenutni aktivni paket.

Kako napolnim paket A1 Simpl?

Omogočamo vam več načinov polnjenja predplačniškega računa:
 
 • z A1 vrednotnico,
 •  samodejno polnjenje,
 • po spletu,
 • s storitvijo POLNI,
 • s storitvijo NUJNO,
 • s storitvijo pay365 
Več o polnjenju preberite tukaj

Prilagojen za otroke in starejše

A1 Simpl smo prilagodili za otroke in starejše. A1 Simpl račun lahko povežete z naročniško številko A1 na najbližjem prodajnem mestu A1. Tako omogočite:

Vedno brezplačne klice na povezano številko, tudi ko na predplačniškem računu ni dobroimetja.

Obveščanje o nizkem stanju na Simpl računu – na naročniško številko A1 bomo poslali sporočilo, ko bo dobroimetje na Simpl računu nižje od 0,5 €.

Preprosto enkratno polnjenje Simpl računa z naročniške številke A1 s storitvijo POLNI.

Vklopite lahko samodejno mesečno polnitev Simpl računa, ki se opravi in zaračuna na vaši povezani A1 naročniški številki.

Storitev NUJNO

Storitev NUJNO omogoča Simpl uporabnikom, da kljub praznemu predplačniškemu računu na številko 448 pošljete brezplačno sporočilo SMS z vsebino:

Poklici me, lahko pa mi napolnis predplacniski račun s sporočilom SMS s ključno besedo POLNI Znesek MojaStevilka, ki ga pošlješ na 448.

Moj A1

Svoj predplačniški račun lahko upravljate v aplikaciji Moj A1, kjer lahko:

 • preverite stanje na računu,
 • pregledate porabo,
 • vklapljate in izklapljate opcije,
 • polnite svoj predplačniški račun,
 • spreminjate profil,
 • urejate blokado klicev,
 • uredite preusmerjanje klicev in
 • upravljate druge klicne nastavitve.

Moj A1 je na voljo za pametne mobilne naprave z operacijskim sistemom Android ali iOS.

 • Osnovne tarife A1 Simpl

  Če se ne odločite za zakup enot, je cena na enoto* 0,15 €. Storitev vklopite s sporočilom A1 Simpl, poslanim na številko 448.
   
  • Paket miniSIMPL vključuje 1500 enot, ki jih lahko porabite v Sloveniji ali med gostovanjem v EU/EEA. Vsakič, ko opravite klic, pošljete SMS oziroma MMS ali prenašate podatke, se enote* odštevajo, dokler ne porabite vseh oziroma dokler ne preteče 30 dni. SMS-obvestilo boste prejeli, preden bo preteklo 30 dni ali ko boste porabili vse enote. Paket vklopite s sporočilom miniSIMPL, poslanim na številko 448.
  • Paket maksiSIMPL vključuje neomejene klice v omrežje A1 in 10.000 enot, ki jih lahko porabite v Sloveniji ali med gostovanjem v EU/EEA. Od vključenih enot lahko do 6,3 GB porabite med gostovanjem v EU/EEA brez dodatnih stroškov. Vsakič, ko opravite klic, pošljete SMS oziroma MMS ali prenašate podatke, se enote* odštevajo, dokler ne porabite vseh oziroma dokler ne preteče 30 dni. Neomejeni klici v omrežje A1 veljajo do porabe zadnje enote na predplačniškem računu. SMS-obvestilo boste prejeli, preden bo preteklo 30 dni ali ko boste porabili vse enote. Paket vklopite s sporočilom maksiSIMPL, poslanim na številko 448.
  • Zakupljene enote: Zakupljene enote so veljavne 30 dni. Potem se samodejno obnovijo, če je na vašem predplačniškem računu zadostno dobroimetje. Če želite samodejne aktivacije izklopiti, pošljite sporočilo z vsebino A1 Simpl na številko 448 in vklopila se bo osnovna tarifa.


  * Ena enota predstavlja 1 minuto klica, 1 SMS oziroma MMS ali 1 MB prenosa podatkov.

 • Vodnik za starše

  Mobilni telefon pomeni zabavo, a zahteva tudi preudarnost, odgovornost in skrbnost. Kdaj je pravi čas, da svojemu otroku kupite prvega? Na to vprašanje si boste najbolj prav odgovorili sami. Morda boste otroku mobilni telefon želeli kupiti vi, morda bo pobudo dal sam. Da bi bil nakup prvega telefona za oba nekaj posebnega, svetujemo, da najprej premislite, zakaj otrok potrebuje telefon. Z otrokom se pogovorite, kako se primerno uporablja.
   

  Preudarnost


  Vprašajte se, kje in kako lahko otrok uporablja telefon. Kako se oglaša na klice in s kom naj komunicira?

  Odločitev za mobilni telefon običajno zahteva nekoliko preudarnosti, saj ta naprava lahko predstavlja pomemben stik med vami in vašim otrokom. Omogoča vam, da ste z otrokom povezani kjer koli in kadar koli, hkrati pa je tudi otrok povezan s svojimi prijatelji in sošolci. Mobilni telefon zagotavlja občutek varnosti in mirnosti, saj se z otrokom lahko slišite, tudi kadar niste ob njem oziroma je brez spremstva odraslih. Pred prvo uporabo se pogovorite in seznanite s telefonom. Otroku naj bo jasno, da ste zanj dosegljivi kadar koli, ne glede na dan in uro. Skupaj spoznajta novi telefon. Če otrokov telefon to omogoča, vnesite številke družinskih članov pod tipke za hitro izbiranje. Otroku zagotovite tak paket ali storitev, da njegov račun nikoli ne bo ostal brez sredstev.
   

  Odgovornost


  Vprašajte se, kdaj in ob kakšni priložnosti otrok dobi telefon. Koliko denarja na mesec lahko porabi in za kaj? Zakaj mora upoštevati postavljena pravila?

  Otroci svoje mobilne telefone običajno uporabljajo drugače kot odrasli. Pri izbiri primernega paketa in telefona je zato smiselno upoštevati, da bo otrok verjetno pogosteje pošiljal sporočila kot klical, da bo uporabljal raznovrstne funkcije in aplikacije, brskal po spletu, igral igrice, poslušal glasbo ... Ker pa se vi in otrok verjetno želite izogniti morebitnim visokim stroškom, predlagamo, da se pogovorite tudi o odgovorni uporabi.
   
  • Začnite s predplačniškim paketom, s katerim lažje omejite in nadzorujete mesečno porabo, po potrebi pa tudi hitro napolnite prazen račun.
  • Določite mesečni znesek, ki ga otrok lahko samostojno porabi za mobilno telefonijo.
  • Z otrokom pa se pogovorite tudi o dostopu do interneta ter nalaganju različnih igric, videov, glasbe in drugih vsebin.


  Skrbnost


  Vprašajte se, kje in kako lahko otrok uporablja telefon.

  Večina sodobnih telefonov omogoča skoraj neskončne možnosti uporabe. Da bi bila ta čim bolj nemotena in bi trajala čim dlje, priporočamo, da otroka seznanite z varno in skrbno uporabo telefona. Pogovorite se o ravnanju s telefonom: kako ga zaščititi, kam ga pospravljati, na kaj paziti.

  Otroku predstavite skrite stroške, ki jih lahko hitro (ali nevede) povzroči na primer s SMS-nakupom melodij za zvonjenje ali ozadij, nalaganjem vsebin po internetu, s SMS-glasovanjem ipd.

  Pogovorite se o varnem dostopu do interneta. Ker je težko nadzorovati, kaj in koliko vaš otrok prenaša s spleta, lahko vklopite opcijo z vnaprej določeno količino prenosa podatkov ali preprosto onemogočite dostop do interneta. Več informacij o varni rabi spleta najdete na spletni strani Centra za varnejši internet.

  Dogovorite se o pričakovanih količinah klicev, sporočil in morebitnega prenosa podatkov. Predplačniški paketi onemogočajo preseganje določenih zneskov, vaš otrok pa bo še vedno dosegljiv za vaše klice, prav tako pa bo lahko nemoteno uporabljal funkcije na telefonu (igrice, budilka, koledar ...).

  Otroka poučite o uporabi številke za klic v sili (112). Če otrokov telefon to omogoča, mu lahko številko shranite pod tipko za hitro izbiranje.
 • Pogoji uporabe predplačniškega paketa A1 Simpl

  Ponudba predplačniških paketov A1 Simpl velja od 15. 9. 2021. Za predplačniške pakete veljajo Posebni pogoji za izvajanje predplačniških storitev. Skupaj s cenami drugih storitev, storitev v tujini in storitev izven morebitnih zakupljenih količin se lahko s pogoji seznanite tudi na številki skupine za podporo uporabnikom 040 40 40 40, na A1.si in na prodajnih mestih A1. Vse cene vključujejo DDV.
   
  • Zakupljene količine in cene: Navedene količine in cene veljajo za komunikacijo iz omrežja A1 Slovenija v druga slovenska omrežja. Veljajo tudi za komunikacijo med gostovanjem v omrežjih EU/EEA, ki se konča v teh omrežjih. Za zakup enot je potrebno zadostno dobroimetje na predplačniškem računu. V primeru zakupa enot lahko posamezno enoto v paketu porabite za minuto klica, poslan SMS oziroma MMS ali za 1 MB prenosa podatkov. Neomejeni klici v omrežje A1 pri zakupu paketa maksiSIMPL veljajo do porabe zadnje enote na predplačniškem računu. Za uporabo storitev med gostovanjem v EU/EEA veljajo pogoji pravične rabe; tako je pri paketu maksiSIMPL na voljo do 6,3 GB prenosa podatkov brez dodatnih stroškov. Preostala količina zakupljenega prenosa podatkov se na paketu maksiSIMPL v EU/EEA gostovanju obračunava po ceni 1,891 €/GB. SMS sporočila poslana iz omrežja A1 Slovenija na številke drugih EU/EEA držav se obračuna po ceni 0,0732 € na sporočilo. Preostala SMS in MMS sporočila, poslana iz Slovenije v tujino, se obračunajo po ceni 0,1525 € na sporočilo. Na tej povezavi preverite pogoje pravične rabe, ki se upoštevajo v območju EU/EEA, preverite pa tudi, kaj vključuje vaš paket za brezskrbno gostovanje v EU in drugih državah. 
  • Veljavnost enot: Enote v zakupu veljajo 30 dni in se po porabi oziroma poteku veljavnosti vsakokrat samodejno obnovijo, če je na predplačniškem računu zadostno stanje. Če je stanje na predplačniškem računu prenizko za zakup izbranega paketa in v zakupu ni nobene proste enote, se klici, sporočila in prenos podatkov obračunavajo po dejanski porabi v skladu s tarifo A1 Simpl brez zakupa enot. Samodejno nalaganje enot v zakup je na zahtevo mogoče tudi izključiti. Število zakupov enot ni omejeno. Ob nakupu paketa A1 Simpl je prednaloženo stanje na predplačniškem računu 5 € za 30-dnevno uporabo v Sloveniji. Obračunano je skladno s cenikom in tarifo A1 Simpl.
  • Obračunski interval: Obračunski interval je 60/60 in pomeni, da se polno zaračunava vsaka začeta minuta pogovora. Obračunski interval pri prenosu podatkov v omrežju A1 Slovenija je 10 kB. Pri zakupu enot se vsak začetek podatkovne seje obračuna kot ena enota.
 • Pogosta vprašanja

  Ali na številke v omrežju A1 lahko kličem brezplačno?
  Da. Če ste predplačniški uporabnik, lahko izbrano naročniško številko A1 kličete brezplačno. Tako boste brez skrbi, saj vas bodo lahko poklicali tudi ob praznem računu. Za vzpostavitev povezane številke obiščite najbližje prodajno mesto A1 ali pokličite na številko skupine za podporo uporabnikom 040 40 40 40.

  Ali me A1 obvešča o stanju na predplačniškem računu?
  Naročniki A1 prejmete sporočilo vsakič, ko stanje na povezanem predplačniškem računu pade pod 3 €. Obvestila lahko poljubno vklopite in izklopite s klicem na številko skupine za podporo uporabnikom 040 40 40 40 ali na prodajnem mestu A1. Na ta način hitreje pravočasno napolnite predplačniški račun.

  Ali so komercialne številke pri predplačniških paketih blokirane?
  Da. Predplačniški uporabniki imate prednastavljeno blokado klicev na komercialne številke 090. Tako ste varni pred visokimi stroški, ki lahko nastanejo zaradi komercialnih klicev, otroke pa hkrati zaščitite pred morebitnimi neprimernimi vsebinami. Klice na komercialne številke je na zahtevo mogoče naknadno vključiti.

  Ali so komercialna sporočila pri predplačniških paketih blokirana?
  Da. Predplačniški uporabniki imate prednastavljeno blokado pošiljanja in prejemanja vseh komercialnih sporočil. To blokado je na zahtevo mogoče naknadno izključiti.

  Kje dobim vse informacije o svojem računu?
  Vse informacije o svojem računu lahko dobite na enem mestu, in sicer z registracijo v aplikaciji Moj A1. Na voljo je v trgovinah App Store in Google Play. V aplikaciji lahko upravljate svoje nastavitve, preverite stanje na računu ali napolnite račun.

  Kako preverim stanje in napolnim svoj A1 Simpl račun?
  Preverite tukaj.