Od sedaj naprej lahko pri A1, namesto klasične SIM kartice, ki jo poznamo v fizični obliki, izberete eSIM.

Kaj je eSIM?

eSIM (Embedded SIM) je čip velikosti 6x5 mm in je trajno nameščen v vaš telefon. Kartica eSIM nadomešča klasično kartico SIM v fizični obliki. Proizvajalci lahko tako prostor v napravi bolje izkoristijo in napravo drugače oblikujejo, saj vstavljanje kartice SIM ni več potrebno. S tem je olajšano oblikovanje vodotesnih naprav, prostora pa je več tudi za ostale komponente, ki izboljšujejo njihovo zmogljivost.

Kako vem, če moja naprava podpira eSIM?

eSIM trenutno podpirajo telefoni: Apple iPhone (iPhone XR in novejši), Samsung Fold, vsi modeli serije Samsung Galaxy S20 in Google Pixel 3. Celoten seznam telefonov pri A1, ki podpirajo eSIM.

Ali vaša naprava tudi podpira eSIM, lahko preverite pri uvozniku/proizvajalcu. eSIM ni nujno dostopen v vseh različicah naprav, saj lahko proizvajalci včasih določene funkcionalnosti omejijo na določene trge.

Kako pridem do svoje eSIM?

eSIM je pri A1 brezplačna ob sklepanju novega naročniškega razmerja. Menjava obstoječe klasične kartice SIM za eSIM pa se zaračuna v višini 11,99 €.
 • Kaj je eSIM profil in kako ga aktiviram in deaktiviram?

  eSIM profil s pomočjo kode QR na vaši kartici eSIM namestite na svojo napravo prek Wi-Fi ali mobilnega omrežja. Na napravi imate lahko več profilov, aktiven pa je lahko samo eden, poleg klasične kartice SIM, če jo vaša naprava omogoča.

  Onemogočanje eSIM profila *
  Izberemo Settings > Mobile Data > Secondary > in izključimo opcijo »Turn On this Line«.

  Odstranitev/deaktivacija profila eSIM *
  Izberemo Settings > Mobile Data > Secondary > Remove Data Plan > in potrdimo.

  eSIM profil po odstranitvi/ deaktivaciji lahko namestimo na drugo napravo, ki omogoča eSIM ali ponovno po postopku za aktivacijo aktiviramo eSIM profil na isti napravi.

  V primeru, da ste spremenili številko PIN in deaktivirali eSIM profil, za ponovno aktivacijo potrebujete kodo QR in originalno PIN številko, ki jo najdete na svoji eSIM kartici, zato kartico eSIM varno shranite.

  * postopek se lahko razlikuje od menija posameznega proizvajalca
 • Kaj je kartica eSIM?

  eSIM (Embedded SIM) je čip velikosti 6x5 mm in je trajno nameščen v samo napravo. Kartica eSIM nadomešča klasično kartico SIM v fizični obliki, od katere je precej manjša. Proizvajalci lahko tako prostor v napravi bolje izkoristijo in ga bolje oblikujejo npr. vodotesno, saj vstavljanje kartice SIM ni več potrebno.

  eSIM trenutno podpirajo telefoni: iPhone Xs Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, Google Pixel 3, Samsung Galaxy Fold in drugi. Ali vaša naprava podpira eSIM, preverite pri proizvajalcu. eSIM ni nujno dostopen v vseh različicah naprav, ki so globalno na voljo.

  eSIM je brezplačna ob sklepanju novega naročniškega razmerja. Menjava obstoječe klasične kartice SIM za eSIM se zaračuna v višini 11,99 €.
 • Ali lahko kartico eSIM prenesem na drugo napravo?

  Da. eSIM profil lahko po odstranitvi oziroma deaktivaciji namestimo na drugo napravo, ki omogoča eSIM. Prav tako lahko po postopku za aktivacijo eSIM profil ponovno aktiviramo na isti napravi.
 • Kako aktiviram ali deaktiviram kartico eSIM?

  Za aktivacijo kartice eSIM potrebujete kodo QR na kartici eSIM in sledite navodilom* vaše naprave:
   
  1. Odprite aplikacijo Camera in skenirajte kodo QR
  2. Ko se prikaže obvestilo za Data Plan ga izberite
  3. Na dnu zaslona pritisnite tipko Nadaljuj in
  4. Dodajte Data Plan in s pomočjo čarovnika dokončajte nastavitve eSIM profila na napravi
  5. Ne pozabite odkleniti eSIM kartice s kodo PIN, ki jo najdete na kartici eSIM. Zaradi vaše varnosti je koda PIN vklopljena.

  * postopek se lahko razlikuje od menija posameznega proizvajalca

  Podrobnosti si lahko pogledate v posnetku zgoraj.