Predsednik uprave

Po opravljeni diplomi iz trženja in financ na Ekonomski univerzi na Dunaju leta 1995 se je Dejan Turk zaposlil v podjetju McDonald's Slovenija, kjer je začel kot vodja restavracije in napredoval do mesta glavnega izvršnega direktorja verige restavracij za Slovenijo in Hrvaško. Skupini A1 se je pridružil avgusta 2004, ko je postal vodja trženja in prodaje pri A1 Slovenija. Avgusta 2006 je postal član uprave za trg in med marcem 2007 ter februarjem 2014 zasedal mesto predsednika uprave A1 Slovenija.

Marca 2014 je Dejan Turk prevzel mesto glavnega izvršnega direktorja in direktorja trženja v A1 Srbija. S 1. majem 2015 je Turk postal glavni izvršni direktor in direktor trženja nove organizacijske enote skupine A1 Telekom Austria Group Srbija & Slovenija. Poleg tega je bil Turk leta 2014 imenovan za člana uprave NLB banke Beograd. Od februarja 2015 je tudi član upravnega odbora Srbskega združenja managerjev. Dejan Turk je za 6-letno uspešno vodenje A1 Slovenija prejel številne ugledne nagrade (leta 2009 je prejel nagrado Excel Merit Award za odličnost v komuniciranju in bil imenovan za managerja leta, leta 2013 pa je prejel nagrado za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke). Bil je tudi predsednik slovenskega Združenja manager in predsednik fundacije UNICEF Slovenija. Marca 2015 je prejel priznanje Kapetan Miša Anastasijević za dosežke na področju podjetništva, vodenja in korporativne družbene odgovornosti.

S 1. junijem 2024 je Dejan Turk prevzel mesto predsednika uprave v podjetjih A1 Hrvaška in A1 Slovenija.

Spoznajte naše vodstvo

Odkrijte vizionarske voditelje našega podjetja in spoznajte ljudi, ki oblikujejo našo prihodnost. Kliknite tukaj za vpogled v raznolikost naših vodstvenih talentov.