Zgodovina

Konzorcij slovenskih podjetij in švedskega telekomunikacijskega operaterja Telia je julija 1997 ustanovil družbo, ki se je leta 2017 preimenovala v A1 Slovenija. Dobro leto dni po ustanovitvi je družba podpisala 15-letno koncesijsko pogodbo za opravljanje storitev mobilne telefonije GSM 900, konec leta 1998 pa je tehnična ekipa A1 Slovenija že opravila prvi testni klic v omrežju 040.

25. marca 1999 je A1 Slovenija komercialno vstopil na trg in do konca leta v svoje vrste privabil že prvih 10.000 uporabnikov. Tako je Slovenija dobila drugega mobilnega operaterja, uporabniki možnost izbire ponudnika mobilnih storitev, trg pa je bil bližje večji liberalizaciji telekomunikacij. Vstop novega igralca na mobilni trg je prinesel veliko spremembo v telekomunikacijskem okolju. Prvič po osmih letih je bil nacionalni mobilni operater soočen s konkurenco. Penetracija na mobilnem trgu je dosegala 35,8 % .

Pred začetkom komercialnega poslovanja je A1 Slovenija uporabnikom sporočil, da bo ponudil vrhunske storitve po sprejemljivih cenah. Gre za obljubo, ki ji A1 Slovenija ostaja zvest že več kot 20 let.

A1 Slovenija se je aktivno lotil gradnje lastnega omrežja. Prva telefonska centrala GSM v Ljubljani je imela zmogljivost 30.000 priključkov z možnostjo razširitve na 150.000 uporabnikov. Drugo centralo je A1 Slovenija postavil v Mariboru. Od skromnih začetkov z dvema telefonskima centralama je A1 Slovenija napredoval v operaterja z najsodobnejšim in največjim 5G-omrežjem, s katerim pokriva več kot 80 % prebivalcev Slovenije in jim ponuja omogoča oblikovanje izkušnje, kot jo sami želijo živeti.

Konec leta 2000 je imel A1 Slovenija 130.000, konec leta 2002 pa že 350.000 uporabnikov. K rasti uporabnikov sta prispevala tudi ekskluzivno partnerstvo z globalno družbo Vodafone, ki je A1 Slovenija največ prednosti prineslo na področju mednarodnega gostovanja in uporabe novih storitev, ter podpora lastnika mobilkom austria v obliki investicij in prenosa znanja. A1 Slovenija je skozi leta večala število uporabnikov in je tako ob koncu leta 2023 zabeležila že 707.370 uporabnikov.

Paleta  storitev A1 Slovenija je z razvojem tehnologije postajala vedno bolj pestra, nekatere izmed njih je A1 Slovenija premierno predstavil slovenskemu trgu: kot prvi je uvedel paketni prenos podatkov GPRS in storitev WAP,  uporabniki A1 Slovenija so lahko prvi pošiljali sporočila MMS, kot prvi v Sloveniji in eden prvih v Evropi je A1 Slovenija omogočil prenos podatkov s tehnologijo EDGE. Prvi je svojim uporabnikom omogočil prilagodljive TV sheme in kot prvi v Evropi predstavil novo tehnologijo A1 Lite, ki je prek mobilnega omrežja poleg hitrega interneta omogočila tudi dostop do televizije v ločljivosti HD in z možnostjo ogleda nazaj. Poleg tega je A1 Slovenija eden prvih mobilnih operaterjev v Evropi in prvi v Sloveniji, ki je svojim uporabnikom poleg komunikacijskih ponudil tudi poslovne rešitve.

A1 Slovenija se lahko ob koncu leta 2023 pohvali z največjim 5G omrežjem v državi, saj z njim pokrivajo že več kot 80% prebivalstva. V tem letu podjetje načrtuje nadaljnjo širitev omrežja, do konca leta 2025 pa bo dosegljivo 98 % prebivalcem. Tehnologijo, ki omogoča občutno hitrejši prenos podatkov, boljšo odzivnost ter večjo zanesljivost in stabilnejšo povezavo, je ob koncu leta 2023 uporabljalo 50 % uporabnikov več kot leta 2022, pri čemer so ti prenesli kar dvakrat več podatkov kot tisti na omrežju 4G/LTE.

Danes A1 Slovenija razvija smiselne komunikacijske rešitve, ki ustrezajo trenutnim in nastajajočim potrebam uporabnikov, tako da lahko ti izkusijo delo, zabavo, ustvarjanje in deljenje na bolj povezan način. Več kot 600 zaposlenih je zavezanih k ustvarjanju rešitev, ki uporabnikom bogatijo življenje v digitalni dobi. Je družini prijazno podjetje in eden najbolj uglednih delodajalcev v Sloveniji. Rast poslovanja, zadovoljni uporabniki, številne nagrade in okoljska certifikata EMAS ter ISO 14001 dokazujejo, da se je A1 Slovenija razvil v zrelo in odgovorno podjetje.

Podrobna zgodovina po obdobjih

 • 2023

  Februar: A1 Slovenija je skupaj z zavodom Varni internet pripravil največji spletni kviz o varni rabi interneta na svetu in z več kot 20.000 udeleženci podrl Guinnessov svetovni rekord.

  Maj: A1 Slovenija s svojimi aktivnostmi ob svetovnem dnevu čebel osvetlil manj znane čebele samotarke. Svojemu logotipu pred poslovno stavbo v Ljubljani so dodali novo rabo – postal je hotel za čebele samotarke. S tem podjetje nadaljuje z aktivnostmi za urbano čebelarjenje in ustvarjanje primernih razmer za življenje čebel v mestu.

  Junij: Zvočne pravljice Lahkonočnice so dobile svojo mobilno aplikacijo. Aplikacija je na voljo v trgovinah App Store, Google Play in App Gallery.

  Junij: A1 Slovenija je ugasnil mobilno omrežje 3G.

  September: Izšla je deseta serija Lahkonočnic, tokrat namenjena spodbujanju pripovedovanja.

  September: V sklopu paketa za mlade A1 Vajb so 10 izžrebancem nagradne igre omogočili ekskluzivno doživetje iz A1 Vajb VIP lože, vpogled v zakulisje koncerta in mnogo drugih presenečenj.

  Oktober: A1 Slovenija je že drugo leto zapored prejel certifikat za najboljše mobilno omrežje, ki ga podeljuje podjetje NET CHECK. Priznanje je potrdilo dolgoročno usmerjenost A1 v razvoj tehnološko naprednih omrežij in sledenje visokim zahtevam trga.

  December: Vsem zasebnim uporabnikom  so kot edini ponudnik pri nas brezplačno dodali turistično zavarovanje za tujino.  Zavarovanje krije škodo do 50.000 evrov za osnovna tveganja, storitev pa se uporabnikom samodejno vključi ob izhodu iz Slovenije.

  December: A1 Slovenija je tradicionalno novoletno donacijo v višini 141.000 evrov namenil Osnovni šoli Nazarje – podružnični šoli Šmartno ob Dreti za obnovo prostorov, ki so jih popolnoma uničile avgustovske obsežne poplave.
 • 2022

  Januar: A1 Slovenija je vsem svojim uporabnikom Xplore TV-ja podaril in omogočil enostaven vstop v VOYO, najbolj priljubljen in izjemno bogat slovenski video na zahtevo.

  Februar: V mesecu varne rabe interneta so ozaveščali o pasteh digitalnih tehnologij. Da bi mlade spodbudili k razmišljanju o nevarnostih na spletu je A1 Slovenija zasnoval interaktivni kviz Spletne brihte, s katerim lahko uporabniki preverijo, ali prepoznajo spletne pasti in se znajo nanje pravilno odzvati.

  Maj: Ob svetovnem dnevu čebel so v Ljubljano povabili priznanega hrvaškega umetnika in Guinnessovega rekorderja Filipa Mrvelja, ki je poskrbel za prvo anamorfno poslikavo v naši prestolnici. 3D poslikava z naslovom Cvetoče polje, polno čebel je  štiri dni nastajala v Steklenem atriju Mestne hiše, na Prešernovem trgu pa je zaživela prav na Svetovni dan čebel. S poslikavo je A1 Slovenija mimoidoče opozoril na pomen čebel in jih nagovoril, da pripomorejo k ohranitvi njihovega življenjskega prostora.

  Junij: Izdali so novo serijo pravljic Lahkonočnic, ki opozarja na jezikovno prepreko pri vključevanju neslovensko govorečih otrok v družbo. Otroke oči medkulturnega sožitja in spoštovanja raznolikosti,  skozi vsakodnevne primere pa najmlajšim predstavi tudi osnovne besede in fraze tujih jezikov, s katerimi se danes najpogosteje srečujejo. Lahkonočnice so na voljo brezplačno na spletni strani Lahkonocnice.si.

  Julij: A1 Slovenija je z novo aplikacijo A1 Xplore Smart TV nadgradil svoje pakete s televizijo, s čimer je uporabnikom ponudil preprostejšo in obogateno izkušnjo gledanja televizije.

  Avgust: A1 Slovenija je  svojo pasivno infrastrukturo prenesel na novoustanovljeno podjetje A1 Towers.

  September: A1 Slovenija je predstavil svojo storitev A1 Ultra. Ta deluje na omrežju 5G, slovenskim gospodinjstvom pa omogoča novo brezžično tehnologijo za hitro povezovanje v svetovni splet in izjemno izkušnjo televizije.

  Oktober: A1 Slovenija je odprl jezikovni nagradni natečaj, s katerim so želeli prispevati k boljši vključenosti otrok iz tujine v vrtce in šole. Natečaj je vabil skupine otrok, da se skupaj naučijo osnovnih fraz maternega jezika svojih sošolcev, vzgojitelje in učitelje pa, da proces učenja zajamejo v zvočni posnetek.

  Oktober:  V A1 Slovenija so v omrežje vključili najvišje ležečo 5G bazno postajo v državi, ki na 2514 metrih nadmorske višine zagotavlja uporabo tehnologije 5G na širšem območju Kredarice in vrhu Triglava.

  November: A1 Slovenija je s šaljivo kampanjo Nakupolovec skupaj z znanim slovenskim igralcem Jurijem Zrnecem opozarjal na nespametne nakupe. Kampanja je skozi humor spodbujala potrošnike k bolj odgovorni in premišljeni potrošnji ter razmisleku o lastnih nakupnih potrebah in navadah.

  December: A1 Slovenija je prejel vseh pet zvezdic certifikata Green Star, ki vrednoti uspešnost podjetij na poti zelene preobrazbe. S priznanjem Green Star se je podjetje uvrstilo med tista podjetja, ki dobro razumejo podnebna in okoljska tveganja in znajo izkoristiti priložnosti, ki jih prinaša zelena preobrazba.

  December: A1 Slovenija je novoletno donacijo v višini 15.000 evrov ponovno namenil zavodu Varni internet za nadaljevanje in nadgradnjo izobraževalnih doživetij Spletne brihte, ki osnovnošolce opremljajo z veščinami za varno rabo digitalnih tehnologij.
 • 2021

  Januar: A1 je predstavil novo mobilno kampanjo, obogateni mobilni paketi A1 Go! z mobilnimi podatki do kar 200 GB brez spremembe cene za vse uporabnike paketa A1 Go!

  Februar: Ob dnevu varne rabe interneta so tudi pri A1 Slovenija posvečali posebno pozornost, saj digitalna tehnologija vpliva tudi na naš vsak dan. Ker si želijo, da bi uporaba interneta imela pozitiven in varen vpliv na otroke, so na dan varne rabe interneta ponovno oživeli  e-kviz Spletna brihta in tako so ponovno spodbudili najmlajše uporabnike interneta k varni ter odgovorni digitalni izkušnji.

  April: S preudarnim pristopom na Javni dražbi za dodelitev radijskih frekvenc za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev končnim uporabnikom Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) so si zagotovili, da skupni delež mobilnih frekvenc, s katerimi lahko razpolagajo, znatno presega tržni delež. Že danes se skozi A1 omrežje pretoči kar 46 % vseh mobilnih podatkov v Sloveniji, delež frekvenc pa bo omogočal še veliko prostora za rast na slovenskem trgu telekomunikacijskih storitev ob sočasni uvedbi tehnologije 5G.

  Maj: A1 je prejel nagrado svetovnega združenja poslovnih komunikatorjev IABC: Gold Quill of Excellence za Lahkonočnice.

  Maj: Prebuja se pomlad, zato so zaplesali v mesec maj in predstavili novo kampanjo A1 Vajb za mlade. S kampanjo so začeli na družbenih omrežjih Instagramu in Tik Toku, ker so sledilce povabili tudi k izzivu plesa. A1 Vajb paket je nekaj novega za mlade, ki vključuje 200 GB in A1 Xplore Music by Deezer za 2 letni brezplačno. Pomembna novost paketa A1 Vajb je tudi možnost nakupa obnovljenih telefonov. Poskrbljeno je, da vsi telefoni brezhibno delujejo in vključujejo 12-mesečna garancija. Z nakupom obnovljenih telefonov želijo uporabnikom omogočiti nakup telefonov višjega cenovnega razreda in jim s tem omogočajo, da lahko takšen telefon kupijo po nižji ceni. Hkrati s tem znižujejo potrebne vire za izdelavo novega telefona in sledijo svoji zavezi do okolja.

  Junij: Izdali so novo serijo pravljic, ki opozarja na medvrstniško nasilje. Pravljice o medvrstniškem nasilju pomagajo prepoznati fizično nasilje, žaljivke, širjenje govoric, ustrahovanje in osamitev oziroma izločanje iz družbe. Lahkonočnice so na voljo brezplačno na spletni strani Lahkonocnice.si

  Julij: A1 je predstavil nov pametni telefon A1 Alpha 21, ki sledi najnovejšim trendom trenutnih telefonov na trgu.

  Avgust: Uporabnikom so z dodatno možnostjo plačila olajšali nakupe v aplikaciji Google Play, ki jih lahko odslej plačajo skupaj z računom za storitve A1.

  September: Vsem svojim uporabnikom so omogočili brezplačni dostop do mobilnega omrežja pete generacije (5G) s hitrostjo do 1000/100 Mbps. Omrežje 5G je na voljo v Ljubljani, Mariboru, Kranju in Celju, v 2022 pa nameravamo z njim doseči 60 % prebivalstva.

  September: V sodelovanju z zavodom Varni internet so v A1 pričeli s projektom Spletne brihte, v katerem slovenskim osnovnošolcem ponujajo brezplačna izobraževalna doživetja o skritih pasteh spleta. Projekt bo učence od 4. razreda naprej opremil s potrebnimi veščinami za varno rabo interneta ter jim dal ustrezna znanja in samozavest, da bodo pripravljeni za življenje na spletu. Do leta 2023 želijo v projekt Spletne brihte, vključiti 12.000 slovenskih otrok in mladostnikov.
  Z najnovejšim projektom A1 dopolnjuje svoje aktivnosti v podporo mladim in podaljšuje brezplačni dostop do interneta za otroke iz socialno ogroženih družin, ki so jim lani podarili 1000 modemov in SIM kartic.

  September: S pravljicami Lahkonočnice so bili ponovno na obisku v oddaji Lahko noč, otroci! na radio Prvi (RTV), kjer so pet četrtkov zapored oddajo predvajali tudi v živo na A1 Facebook strani.

  Oktober: Kot prvi operater na trgu so predstavili poslovne pakete brez vezave in z garancijo zadovoljstva. Paketa A1 Podjetni, novim in obstoječim poslovnim uporabnikom prinašata hitro in zanesljivo internetno povezavo, nizke stroške fiksne telefonije in prednostno tehnično obravnavo.

  Oktober: A1 Slovenija je za neskončno brezskrbnost  uporabnikov s 1. oktobrom na izbranih paketih A1 Go, A1 Svobodni in Orto omogočili neomejeno količino prenosa podatkov in ukinili zaračunavanje prenosa podatkov izven zakupljenih količin.

  Oktober: Med prvimi v Evropi in v Sloveniji so omogočili komercialni dostop do LTE-M tehnologije, s katero dopolnjujejo tehnologijo NB-IoT za množično komunikacijo naprav. Tehnologiji LTE-M in NB-IoT predstavljata korak naprej pri razvoju interneta stvari, saj prinašata dodatno vrednost na področju spremljanja lokacije in vitalnih znakov posameznikov z uporabo nosljivih naprav, sledenje zalog na policah, upravljanja premoženja, logistike, upravljanje voznega parka in drugih, ki zahtevajo večjo količino prenosov podatkov. Tehnologiji se med seboj dopolnjujeta in nudita odlične možnosti vsem panogam, ki potrebujejo pokrivanje širokega območja in hkrati zelo nizko porabo energije.
   
   
  November: Pred črnim petkom (Black Friday) so pripravili tokrat drugačno kampanjo, potrošnike so opozarjali na problematiko pretirane potrošnje. V obdobju, ko na vsakem koraku vidimo privlačne ponudbe črnega petka, je A1 Slovenija, ozaveščal o problematiki pretirane potrošnje in njenem vplivu na okolje. Tudi elektronske naprave so postale del hitrega potrošništva in mnogi uporabniki jih zamenjajo, preden je to potrebno. Težave okolijske onesnaženosti zaradi odsluženih telefonov se v A1 Slovenija lotevajo s projektom zbiranja in recikliranja starih telefonov, uporabnike z željo po novem telefonu pa spodbujajo k nakupu obnovljenih iPhone telefonov. Tako so uporabnikom ponudili 20  % popust na vsa zaščitna stekla in etuije ter obnovljene telefone.

  December: V okviru projekta Spletne brihte so v mesecu decembru predali novoletno donacijo v višini 15.000 evrov zavodu Varni internet za nadaljevanje in nadgradnjo izobraževalnega doživetja osnovnošolcev.
 • 2020

  Januar: A1 je predstavil nov kanal JOONGLAA na YouTub, ki ga sestavljajo mladi slovenski zvezniki, Nika Zorjan, BQL, Polkaholiki, Poskočni Dejan, Alya, Ula Ložar in mnogi drugi. Joonglaa je kanal, kjer zvezniki objavljajo zabavne video posnetke.

  Februar: A1 Slovenija je v svojo ponudbo video vsebin dodal NBA League Pass za ogled tekem košarkaške lige NBA. NBA League Pass je storitev, ki omogoča spremljanje košarkarskih tekem lige NBA v živo, ogled najzanimivejših videoposnetkov iz dogajanja »All Star« vikenda, končnice NBA in finala NBA ter zagotavlja dodatne informacije o NBA igralcih in njihovih rezultatih v celotni sezoni NBA. Vključuje dostop do arhivskih posnetkov, ponovitev tekem v zadnjih sezonah, intervjuje z igralci in dokumentarne filme.

  Marec: A1 Slovenija je predstavil celovito in varno delo izven pisarne. V A1 Slovenija je delo izven pisarne že nekaj let sestavni del delovnega procesa. V lanskem letu je tako na delovnih mestih, ki omogočajo delo izven pisarne, to možnost uporabljalo kar 98% sodelavcev. Z izkušnjami, ki so jih pridobili v tem času, so oblikovali celovito rešitev za varno delo izven pisarne.

  Marec: A1 je predstavil prvo spletno poslovalnico A1 Live Shop v Sloveniji. A1 Slovenija odslej omogoča edinstveno izkušnjo spletnega nakupovanja, saj je z vzpostavitvijo A1 Live Shop ponudil edino pravo prodajno mesto v Sloveniji, dostopno prek spleta.

  April: Pod okriljem podjetja A1 Slovenija je ob svetovnem dnevu glasu izšla posebna serija 12 zvočnih logopedskih pravljic Lahkonočnic z vajami za 12 najtežje izgovorljivih glasov, za otroke med 3. in 8. letom starosti. Pravljice so nastale v sodelovanju z logopedinjo Moniko Rataj in pisateljico, pravljičarko ter vzgojiteljico Nino Mav Hrovat v interpretaciji legendarnih dramskih igralcev. Logopedske pravljice so brezplačno dostopne na spletnem mestu Lahkonočnice.

  April: A1 je v mednarodni konkurenci na tekmovanju Gold Quill, ki je ena izmed najprestižnejših natečajev za komunikacijsko odličnost na svetu, prejel kar dve nagradi, in sicer za projekt Lahkonočnice in SkirAlka.

  April: A1 Slovenija je tehnično podprl projekt ČvekiFON društev Simbioza in Humanitarček. ČvekiFON je brezplačni klepet za starostnike, ki danes zaradi koronavirusa doživljajo družbeno izolacijo in tako lahko klepetajo s sovrstniki.

  Maj: A1 je predstavil osveženo ponudbe paketov z internetom in televizijo ter dodal novo televizijsko rešitev A1 Xplore TV. Kot edini na trgu pa so oblikovali paket popolnoma brez vezave, ki hkrati ohranja enotno in ugodno ceno.

  Junij: A1 je začel z donacijo za Zvezo prijateljev mladine, tako, da je od vsakega prodanega telefona doniral 1 € za nakup računalniške opreme za otroke iz socialno šibkejših družin.

  Avgust: A1 Slovenija in 1. program Radia Slovenija sta ponovno združila moči. Četrto leto zapored je radijska oddaja Lahko noč, otroci! gostila sodobne slovenske pravljice Lahkonočnice, tokrat na temo odnosov.

  Avgust: A1 je preko A1 Xplore TV vmesnika za aplikacijo omogočil dostop uporabnikom do aplikacije Amazon Prime Video. Aplikacija Amazon Prime Video je storitev za pretočno predvajanje video vsebin.

  September: A1 Slovenija je na podelitvi WEBSI Spletni prvak prejel številne nagrade, in sicer 1. mest v kategoriji Inovativni ustvarjalci prihodnosti za A1 Live Shop, 1. mesto v kategoriji Najbolj učinkoviti digitalni projekti za personalizirano video kampanjo in prav tako 1. mesto v kategoriji Posebni digitalni projekti za ObdarovA1nico. Video personalizacija in prenova spletnega mesta Lahkonočnice pa sta v kategoriji Video in Družbeno odgovorni projekti prejela 2. mesto.

  September: A1 Slovenija je na SOFu (Slovenski oglaševalski festival) prejel zlato nagrado in dve srebrni za projekt Lahkonočnice – Dobro jutro, čustva, ter dve srebrni za risanko Lužasta zabava.

  November: A1 je uporabnikom povečal količine prenosa podatkov na obstoječih mobilnih paketih A1 Go! in starejših paketi A1 Svobodi. Paketu A1 Go! XS pa so povečali tudi količino klicev in SMS/MMS sporočil.

  December: A1 Slovenija predstavlja A1 Xplore Music by Deezer – glasbo brez prekinitev in omejitev. A1 Xplore Music by Deezer je zbirka 73 milijonov skladb, seznamov predvajanj in podkastov, od tega 70 milijonov v visoki resulucijo (Hi –Fi, FALC audio), brez nepotrebnih oglasov. Ko je glasba nameščena na telefon za predvajanje, ni več potrebna internetna povezava. Aplikacija omogoča tudi prepoznavanje glasbe s funkcijo SongCatcher, ki razkrije naslov pesmi in izvajalca.

  December: A1 se je ob koncu leta namesto nakupa poslovnih daril odločil za donacijo Zvezi prijateljev mladine Slovenije – ZPMS. Otrokom iz socialno šibkih družin je podaril 200 dodatnih modemov z brezplačnim dostopom do interneta. Tako je skupaj v leto 2020 podaril 1000 modemov in SIM kartic ter poskrbeli, da vsaj toliko šolarjev ne bo prikrajšanih za izobraževanje na daljavo.
 • 2019

  Januar: A1 je kot prvi operater v Evropi predstavil tehnologijo imenovano A1 Lite, ki je hitri internet in HD-televizijo prinesla tudi v kraje s slabim dostopom do interneta.

  Marec: V sodelovanju s strokovnjaki iz portala safe.si je A1 pripravil novo spletno stran z nasveti o varni rabi interneta. Za najmlajše in njihove starše je pripravil tudi izobraževalni kviz Spletna brihta

  April: A1 je kot prvi v Sloveniji in med prvimi na svetu omogočil, da si gledalci ob nespremenjeni ceni paketa sami sestavijo TV shemo po svojem okusu in vanjo vključijo samo svoje najljubše žanre. 

  April: Ob svetovnem dnevu knjige je A1 uvedel pobudo Med vrsticami, katere namen je ozaveščanje o pomembnosti bralne kulture.

  Maj: A1 v svoje poslovanje že vrsto let vključuje odgovornost do okolja. Ob svetovnem dnevu čebel so oblikovali čebeljo pentljo in z njo začeli pobudo, s katero javnost pozivajo k širjenju zavedanja o pomembnosti čebel.

  Avgust: S prevzemom telekomunikacijskega podjetja P&ROM z Vrhnike A1 nadaljuje s krepitvijo razvoja lastnega fiksnega omrežja in močnejše prisotnosti v izbranih lokalnih okoljih.

  September: A1 je v Sloveniji celotno mobilno omrežje nadgradil s tehnologijo Narrowband IOT (NB-IOT), ki prinaša številne priložnosti za izboljšanje poslovnih procesov, učinkovitejše upravljanje virov in razvoj novih produktov s področja pametnih mest, pametnih zgradb, pametnega merjenja in drugih.

  Oktober: A1 je priredil prvo vseslovensko srečanje e-skirojev Skira1ka in tako na enem mestu združil navdušence e-skirojev, strokovnjake s področja varne vožnje in ostale udeležence v prometu.

  December: Uporabnikom, ki ne potrebujejo klasičnega televizijskega priključka, je A1 ponudil možnost uporabe neomejenega dostopa do interneta in možnost naročila zgolj izbranih video vsebin spletnih ponudnikov.

  December: A1 je testno zagnal svojo prvo bazno postajo s tehnologijo 5G. Z bazno postajo želi preizkusiti trenutne zmožnosti omrežja 5G in oceniti morebitne vplive na okolje.

  December: A1 je letošnjo novoletno donacijo v višini 10.000 evrov podarilo Valvasorjevi knjižnici Krško za nakup strokovnega in leposlovnega knjižničnega gradiva za otroke in mladino z namenom pomoči pri vzpostavitvi posavske potujoče knjižnice.

  December: Edinstven projekt Lahkonočnice, ki vsebuje več kot sto pravljic in dve risanki, je čez novoletne praznike presegel pol milijona poslušanj pravljic in pol milijona ogledov risank.
 • 2018

  Februar: A1 Slovenija je v sodelovanju s podjetjem ZTE ponudil možnost nakupa hibridnega modema, ki uporabnikom omogoča dodatno zvišanje hitrosti fiksnega interneta.

  Marec: A1 Slovenija je pridobil mednarodni certifikat informacijske varnosti ISO/IEC 27001:2013.

  Maj: Ob svetovnem dnevu čebel je A1 Slovenija med meščane Ljubljana razdelil 3.500 medovitih rastlin in 10.000 medovitih semen obiskovalcem v A1 prodanih mestih po Sloveniji.

  Julij: A1 Slovenija je kot prvi med slovenskimi telekomunikacijskimi operaterji ponudil storitev Mobility Insights, s katero lahko podjetja natančno analizirajo tokove gibanja svojih strank.

  Julij: A1 Slovenija je ponudil edinstveno rešitev A1 Smart Home, ki uporabnikom omogoča preprosto nadziranje, spremljanje in varovanje ter upravljanje doma preko mobilne aplikacije kjer koli in kadar koli.

  September: Svojim uporabnikom je A1 Slovenija ponudil možnost uporabe varnostne storitve v oblaku A1 Protekt, ki onemogoča stik z mobilno napravo tako, da blokira nevarne strani oziroma aplikacije, še preden pridejo do naprave.

  September: A1 Slovenija je prvi ponudil opcije A1 Play, ki uporabnikom omogočajo neomejen prenos podatkov za izbrane aplikacije in vsebine.

  December: Projekt »Lahkonočnice« je poleg več kot 100 posnetih zvočnih pravljic dobil prvo pravljično risanko.

  December: A1 Slovenija je razvil rešitev A1 Guard, s katero starši svoje otroke lažje zaščitijo pred nevarnostmi, ki jih prinaša uporaba interneta.
 • 2017

  September: A1 Slovenija je v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve kot prvi v Sloveniji uvedel brezplačno storitev obveščanja o možnostih konzularne pomoči v tujini.

  September: A1 Slovenija je kot eden izmed partnerjev projekta Umetnost z višjim ciljem v Pediatrični kliniki v Ljubljani omogočil nastanek unikatne stenske poslikave Letni časi, ki na inovativen način povezuje analogni in digitalni svet.

  Junij: A1 Slovenija je kot prvi v Sloveniji ponudil možnost nakupa naprave po modelu staro za novo.

  Junij: projekt Lahkonočnice je na uglednem festivalu kreativnosti v Cannesu prejel srebrnega in bronastega leva v skupini Radio.

  Junij: A1 Slovenija je uradno postal domačim živalim prijazno podjetje. Hišni ljubljenčki so dobrodošli tako v trgovinah kot v vseh drugih poslovnih prostorih.

  Maj: Kot prvi v Sloveniji in med prvimi v Evropi je A1 Slovenija v sodelovanju z Nokio uspešno dosegel hitrosti prenosa podatkov nad 850 Mbit/s v komercialnem omrežju LTE.

  Maj: A1 Slovenija je presegel svojo obvezo in do predvidenega roka pokril več kot 225 belih lis iz zaveze, ki jo je leta 2014 dal državi v okviru Javne dražbe za dodelitev radijskih frekvenc za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev.
 • 2016

  December: A1 Slovenija je s projektom Lahkonočnice prek sodobnih tehnologij in pravljic povezal generacije slovenskih starostnikov in otrok

  November: podjetje je napovedalo, da bo tekom leta 2017 prešlo na novo blagovno znamko A1.

  April: zaključil se je pravni postopek združevanja s podjetjem Amis.

  April: A1 Slovenija je dostop do omrežja 4G/LTE omogočil že več kot 97 % prebivalcev Slovenije.

  Februar: A1 Slovenija je priklopil prve uporabnike v javni upravi. Za družbo je to zgodovinski mejnik, saj je bila prvič uspešna na razpisu za storitve mobilne telefonije za javno upravo.
 • 2015

  November: A1 Slovenija je dostop do omrežja 4G/LTE omogočil že več kot 95 % prebivalcev Slovenije.

  Oktober: A1 Slovenija je dosegel nov mejnik v svojem poslovanju – pridružil se nam je 700.000. uporabnik. 

  September: Telekom Austria Group (TAG), ki je v Sloveniji lastnica družbe A1 Slovenija, je zaključila nakup AMISCO NV, katerega del je družba Amis, ponudnica fiksnega širokopasovnega dostopa do interneta, televizije in telefonije. 

  Junij: A1 Slovenija je kot prvi v Sloveniji v svojem lastnem omrežju uspešno opravil Voice over LTE (VoLTE) klic in s tem uporabnikom predal pomembno sporočilo: storitve bodo v prihodnosti še bistveno boljše. 
 • 2014

  November: Za interno revijo Inside smo tudi letos prejeli FEIEA Grand Prix 2014 - 2. mesto za najboljšo naslovnico. Obenem smo se uvrstili med finaliste okoljske nagrade Financ v kategoriji okolju prijazno podjetje.

  November: A1 Slovenija je že več kot 65 % prebivalstva pripeljal najhitrejši internet 4G, obenem pa pokril že 80 področjih znotraj belih lis. Na šestih lokacijah po Sloveniji pa je A1 Slovenija zagotovil tehnologijo prihodnosti -'LTE Advanced', ki omogoča bistveno večje kapacitete omrežja in hitrosti do 300 Mbit/s.  Uporabniki A1 Slovenija lahko LTE-A uporabljajo na področju Ljubljane (2 lokaciji), Maribora, Kranja, Celja in Slovenj Gradca.

  Avgust: Več kot 15.000 mladih je v ljubljanskem parku Tivoli že 13. žuralo z razlogom. Izkupiček, ki so ga prispevali z vstopnino, je prejel projekt Zaposlitveni klubi za mlade zavoda Nefiks. Obenem je A1 Slovenija na Žuru z razlogom v sodelovanju s 13 podjetji - partnerji objavil razpise za 18 delovnih mest.

  Avgust: A1 Slovenija je zaključil s prenovo poslovne stavbe in prodajnega mesta BTC, ki je bilo zasnovano s posebnim poudarkom na dobrem počutju obiskovalcev.

  April: po lanski uspešni presoji okoljskega certifikata ISO 14001 in potrditvi, da A1 Slovenija ustreza standardom za vpis v EMAS register, je ARSO z aprilom 2014 A1 Slovenija tudi uvrstil v sistem EMAS.

  Marec: v kategoriji velikih podjetij smo prejeli priznanje za najboljšega zaposlovalca Zlata nit 2013.

  25. marec: A1 Slovenija je praznoval 15 let delovanja.

  Februar: med letošnje prejemnike naziva produkt leta 2014 se je v kategoriji telekomunikacije uvrstila  storitev A1 Slovenija: paketi Neskončni.
 • 2013

  Marec: Dejan Turk je prejel Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2012.

  Marec: SOF in Effie: 2 zlati nagradi effie, 8 srebrnih priznanj, 7 zlatih priznanj, 1 grand prix. ORTO je že tretjič zapored postal blagovna znamka leta, predsednik uprave Dejan Turk pa je svoji bogati zbirki nagrad dodal še prestižno Oglaševalska osebnost.

  Zlato nagrado Effie 2012 je prejela komunikacijska akcija SIMPL in dolgoročno upravljanje blagovne znamke ORTO. Živi po svoje.

  September: v projektu WEBSI - Spletni prvaki 2013 je z dvema projektoma, ORTO knjiga na družabnih omrežjih ter ORTO kolesa v kategoriji Inovativni digitalni projekti, osvojil prvo mesto.

  Oktober: V sklopu projekta slovenskega časnika Finance EKO vozni park je A1 Slovenija prejel priznanje. Pred tem je kot prvi v Sloveniji ponudil omejene količine najbolj zaželenega in prodajanega telefona v tistem trenutku, iPhone 5s.

  November: A1 Slovenija je s strani Slovenske filantropije prejel naziv Naj prostovoljstvu prijazno podjetje za leto 2012, Javna agencija SPIRIT pa je podjetju podelila Invest Slovenia FDI Award. 

  December: podjetju je pripadlo priznanje Ugleden delodajalec za 2013 po izboru iskalcev zaposlitve.
 • 2012

  Marec: na 21. Slovenskem oglaševalskem festivalu je blagovna znamka ORTO že drugič zapored postala znamka leta.

  Maj: Eva Aljančič je postala marketinška direktorica leta, Gregor Kastelic pa je bil izbran za CIO (Chief Information Officer) leta. 

  Julij: A1 Slovenija je komercialno ponudil storitve svojim uporabniku v omrežju LTE, ki omogoča hitrosti do 100 Mbit/s. Uporabniki lahko uporabljajo storitve v Ljubljani, Brniku in Bledu.

  Avgust: A1 Slovenija je renoviral najvišje ležečo bazno postajo na Kredarici. Odslej je tudi na vrhu Slovenije na voljo mobilni internet.

  Avgust: Žur z razlogom je privabil več kot 20.000 mladih, mladi pa so prvič prejemnika sredstev izglasovali sami. Izbrali so projekt "Služba me ne išče".

  Oktober: v okviru 15. HRM konference o ravnanju z ljudmi pri delu je A1 Slovenija prejel prestižno priznanje za najboljši HRM projekt leta 2012 in sicer za  koncept inovativnosti A1 Slovenija.

  November: Na Prešernovem trgu 2 je A1 Slovenija odprl svoj najsodobnejši prodajni center. Novo prodajno mesto v centru Ljubljane je oblikovano na podlagi poglobljene študije potreb in želja uporabnikov ter sledi arhitekturnim trendom najsodobnejših prodajnih mest. Nadomestil je prodajno mesto na Čopovi ulici.

  November: Evropsko združenje internih komunikatorjev FEIEA je razglasilo zmagovalce natečaja FEIEA Grand Prix 2012 za najboljše prakse interne komunikacije v Evropi. A1 Slovenija je dobitnik prve nagrade v kategoriji najboljša grafična rešitev za projekt QR koda, s katerim so zaposlenim komunicirali letno poročilo 2011, in druge nagrade v kategoriji najboljša fotografija, za fotografijo Povezani, objavljeno v internem glasilu Inside.
 • 2007-2011

  2011
  November: A1 Slovenija prejme certifikat Ugleden delodajalec za leto 2011.

  Avgust: A1 Slovenija prejme bonitetno oceno odličnosti in se uvrsti med 5 % pravnih subjektov v Sloveniji z najvišjo oceno bonitetne odličnosti – AAA.

  Julij: A1 Slovenija testira tehnologijo LTE v svojem omrežju.

  Junij: A1 Slovenija je sistematiziral in združil svoja interna izobraževanja pod skupno ime 'Si.akademija'.

  Junij: A1 Slovenija predstavi storitev Popolna pisarna.

  Marec: Na 20. Slovenskem oglaševalskem festivalu blagovna znamka ORTO postane znamka leta. A1 Slovenija poleg tega prejme še dve veliki nagradi v skupini Plakati za plakat ORTO lepljiva umetnost in v skupini Celostne oglaševalske akcije za akcijo Ne verjemi! ORTO, dve srebni nagradi za delo Ne Verjemi! ORTO v kategoriji Film in za letno poročilo Vsako dejanje šteje. Nagrajena je bila tudi avtorska glasba Muzka vedno in povsod.

  Marec: A1 Slovenija drugo leto zapored dobi priznanje Zlata nit za najboljšega zaposlovalca v kategoriji velikih podjetij.

  Februar: A1 Slovenija prejme Zlato nagrado Effie 2010 za komunikacijsko učinkovitost, ki jo podeljuje Slovenska oglaševalska zbornica, za tržno komunikacijsko akcijo Na pravi strani.

  2010

  November: A1 Slovenija prejme polni certifikat Družini prijazno podjetje.

  April: Mednarodno združenje poslovnih komunikatorjev IABC  dobrodelnemu dogodku Žur z razlogom podeli nagrado Zlato pero za zasluge (Gold Quill award of Merit).

  Marec: Na ravni skupine mobilkom austria Re.misli prejme nagrado odličnosti za najboljšo družbeno odgovorno pobudo (Award of Excellence - Best CSR initiative).

  Marec: Na Slovenskem oglaševalskem festivalu A1 Slovenija prejme veliko nagrado v skupini Film za TV spot ORTO Muziq, ORTO Štala za najboljši TV oglas, zlato priznanje v kategoriji film za TV oglas ORTO Štala, zlato priznanje ob 10. obletnici A1 Slovenija v skupini celostnih oglaševalskih akcij Pravo življenje je na pravi strani, priznanje OFF SOF za režijo za TV oglas ORTO Štala, srebrno priznanje za spletno mesto http://www.orto.si/, srebrno priznanje za spletno oglaševanje Pravo življenje je na pravi strani.

  Marec: A1 Slovenija postane Najboljši zaposlovalec v projektu Zlata nit v kategoriji velikih podjetij.

  Januar: A1 Slovenija prejme certifikat Ugleden delodajalec za leto 2009.

  2009

  November: A1 Slovenija ustanovi Sklad Si.voda s poslanstvom ohranjanja čistih in zdravih voda v Sloveniji. Sklad je v času delovanja, do leta 2016, podprl 10 projektov, skozi katere si je prizadeval za trajnostno reševanje problematike kakovosti voda v Sloveniji ter osveščanje in izobraževanje javnosti o pomenu voda in našem vplivu nanje.

  Oktober: Dejan Turk, predsednik uprave A1 Slovenija, postane Manager leta

  April: Mednarodno združenje poslovnih komunikatorjev IABC A1 Slovenija projektu Re.misli podeli nagrado Zlato pero odličnosti (Gold Quill Award of Excellence) in še posebno priznanje Bussines Issue Award.

  Marec: A1 Slovenija podpiše dogovor, s katerim se je ljubljanska Ekonomska fakulteta zavezala k udejanjanju filozofije Re.misli.

  Marec: A1 Slovenija se uvrsti v finale projekta Zlata nit v kategoriji velikih podjetij ter prejme posebno priznanje za najbolj inovativen in družbeno odgovoren odnos do zaposlenih in širšega okolja.

  Marec:  A1 Slovenija lansira storitev Minusiraj.

  Marec: Predsednik uprave Dejan Turk prejme mednarodno nagrado Excel Award za leto 2009 za odličnost v komuniciranju vodstva.

  Marec: A1 Slovenija na Slovenskem oglaševalskem festivalu prejme priznanje Oglaševalec leta.

  Marec: A1 Slovenija prejme nagrado Najinovativnejša kadrovska praksa za projekt Re.misli.

  Marec: Predsednik uprave A1 Slovenija Dejan Turk prejme nagrado Naj direktor leta po izboru gospodarskih novinarjev.

  Marec: A1 Slovenija pridobi okoljski certifikat, saj izpolnjuje zahteve standarda ISO 14001.

  Januar: A1 Slovenija prejme zlato nagrado EFFIE 2008 za kampanjo Vsi smo malo ORTO.

  2008

  November: A1 Slovenija predstavi svoj družbeno odgovorni projekt Re.misli tudi zunanjim javnostim.

  November: A1 Slovenija odpre prvo okolju prijazno poslovalnico v Mariboru.

  Oktober: A1 Slovenija prejme nagrado Prizma Slovenskega društva za odnose z javnostmi za projekt Prenova blagovne znamke Si.mobil.

  Junij: Podjetje se javnosti predstavi pod takrat novo blagovno znamko Si.mobil in sloganom Povej nekaj lepega.

  April: A1 Slovenija v projektu Zlata nit - najboljši zaposlovalec v kategoriji velikih podjetij zasede drugo mesto in postane eden izmed najboljših zaposlovalcev v Sloveniji.

  Februar: Na Slovenskem oglaševalskem festivalu A1 Slovenija prejme zlato priznanje v kategoriji celostne oglaševalske akcije Vsi smo malo Orto, srebrno priznanje v kategoriji TV oglasov za TV oglas Zaupanje, srebrno priznanje v kategoriji inovativne oblike komunikacij za akcijo Orto Smart, srebrno priznanje v kategoriji plakati za plakat Nategnjeni jezik za soočenje na predavanju Orto Smart : Itak, priznanje za interaktivno oglaševanje za Si.mobilov otok zabave na Second life.

  Januar: A1 Slovenija se pridruži 500.000 uporabnik.

  2007

  November: A1 Slovenija prejme priznanje Superbrands.

  November: A1 Slovenija prejme certifikat Ugleden delodajalec za leto 2007.

  Oktober: Slovensko društvo za odnose z javnostmi podeli nagrado Papirus internemu glasilu A1 Slovenija Inside za najboljše slovensko interno glasilo v letu 2007.

  Junij: A1 Slovenija predstavi storitev Si.most.

  Junij: A1 Slovenija prvič v Sloveniji ponudi edinstveno priložnost vsem starejšim od 15 let, da se prijavijo na avdicijo za oglaševalsko kampanjo Orto Smart.

  Maj: A1 Slovenija med prvimi podjetji v Sloveniji prejme certifikat Družini prijazno podjetje.

  Marec: A1 Slovenija prvič predstavi testno delovanje storitev UMTS v lastnem omrežju.

  Januar: A1 Slovenija prejme nagrado Effie za najbolj učinkovito oglaševalsko akcijo v preteklem letu za kampanjo Ne tVEGAj.
 • 2002-2006

  2006

  September: A1 Slovenija na javnem razpisu pridobi frekvenco za opravljanje storitev UMTS.

  Avgust: Trgovska družba Mercator in A1 Slovenija lansirata nov predplačniški paket M mobil.

  Junij: Interno glasilo Inside prejme nagrado Papirus, ki jo podeljuje Slovensko društvo za odnose z javnostmi.

  Maj: mobilkom austria postane 100% lastnik družbe A1 Slovenija.

  April: A1 Slovenija sklene dogovor o nakupu 135 baznih postaj družbe Vega s pripadajočimi lokacijami.

  2005
      
  December: mobilkom austria postane 92,188 %i lastnik A1 Slovenija.

  December: Lansiranje storitve Si.navigator - prvega GPS navigacijskega sistema na dlančnikih v Sloveniji.

  Marec: poslovni rezultati za leto 2004 so prvič pokazali pozitiven poslovni izid iz poslovanja (EBIT).

  Marec: nova ponudba za poslovne uporabnike - paket Business Smart z VPN storitvami, rešitvijo BlackBerry iz Vodafona in karticami za mobilni dostop do interneta s tehnologijo EDGE.

  2004
      
  December: A1 Slovenija omogoči storitev SMS donacija za nepridobitne organizacije, naprej za ustanovo Mali vitez.

  Maj: predstavitev in uvedba novega mobilnega portala Vodafone live!

  2003

  December: A1 Slovenija kot prvi v Sloveniji in eden prvih mobilnih operaterjev v Evropi predstavi mobilni prenos podatkov z EDGE tehnologijo.

  November: A1 Slovenija kot prvi operater v Sloveniji ponudi GPRS tudi za predplačniške uporabnike.

  September: A1 Slovenija in Vodafone okrepita marketinško sodelovanje v Sloveniji. Vse marketinško naravnane aktivnosti se predstavljajo pod skupno blagovno znamko Si.mobil - Vodafone in z novim sloganom Ujemi svet.

  Januar: A1 Slovenija sklene partnerstvo z globalno družbo Vodafone.

  2002
      
  Avgust: A1 Slovenija lansira nov paket Orto Smart za mlade do 27 let. A1 Slovenija organizira prvi Žur z razlogom.

  Avgust: A1 Slovenija kot prvi operater v Sloveniji ponudi storitev MMS za vse svoje uporabnike.

  Marec: prvi poslan testni MMS v  omrežju A1 Slovenija.
 • 1997-2001

  2001

  September: A1 Slovenija prenovi svojo celostno podobo in vpelje slogan Vedno zame.

  Maj: A1 Slovenija kot prvi operater v Sloveniji vzpostavi GPRS sistem.

  Februar: mobilkom austria začne vlagati v A1 Slovenija in postane solastnik družbe.

  2000
      
  December: Ob koncu leta ima A1 Slovenija 130.000 uporabnikov, ki lahko gostujejo v omrežjih več kot sto operaterjev po vsem svetu.

  November: A1 Slovenija pridobi dovoljenje za storitve na sistemu GSM 1800.

  Oktober: A1 Slovenija na sejmu Sodobna elektronika predstavi prvi delujoči sistem GPRS Sloveniji.

  Marec: A1 Slovenija kot prvi v Sloveniji predstavi lasten sistem WAP.

  1999

  April: Akcija Prvi dobijo več. V 12 dneh se  omrežju A1 Slovenija pridruži 10.000 naročnikov.

  25. marec: Komercialni vstop na trg. Vrata odpre prvi  prodajni center A1 Slovenija v Ljubljani.

  Februar: A1 Slovenija sklene prve pogodbe o mednarodnem gostovanju.

  1998

  November: A1 Slovenija postane polnopravni član Mednarodnega združenja operaterjev GSM - MoU.

  November: Pokritost -  z GSM signalom  A1 Slovenija se približa 90 % prebivalstva.

  Oktober: A1 Slovenija uvede predplačniški paket HALO.

  Oktober: S podpisom koncesijske pogodbe A1 Slovenija postane operater mobilne telefonije v sistemu GSM 900. A1 Slovenija opravi prvi testni klic iz mobilne telefonske centrale, ki še ni priklopljena v javno telekomunikcijsko omrežje.

  Junij: Vlada RS potrdi predlog vladne komisije in A1 Slovenija postane drugi operater mobilne telefonije GSM v Sloveniji.

  1997

  23. december: Ustanovitev delniške družbe A1 Slovenija. Njeni lastniki so družbe Istrabenz, Intereuropa, Iskratel in PID Kmečka družba.
 • 2021

  Januar: A1 je predstavil novo mobilno kampanjo, obogateni mobilni paketi A1 Go! z mobilnimi podatki do kar 200 GB brez spremembe cene za vse uporabnike paketa A1 Go!

  Februar: Ob dnevu varne rabe interneta so tudi pri A1 Slovenija posvečali posebno pozornost, saj digitalna tehnologija vpliva tudi na naš vsak dan. Ker si želijo, da bi uporaba interneta imela pozitiven in varen vpliv na otroke, so na dan varne rabe interneta ponovno oživeli  e-kviz Spletna brihta in tako so ponovno spodbudili najmlajše uporabnike interneta k varni ter odgovorni digitalni izkušnji.

  April: S preudarnim pristopom na Javni dražbi za dodelitev radijskih frekvenc za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev končnim uporabnikom Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) so si zagotovili, da skupni delež mobilnih frekvenc, s katerimi lahko razpolagajo, znatno presega tržni delež. Že danes se skozi A1 omrežje pretoči kar 46 % vseh mobilnih podatkov v Sloveniji, delež frekvenc pa bo omogočal še veliko prostora za rast na slovenskem trgu telekomunikacijskih storitev ob sočasni uvedbi tehnologije 5G.

  Maj: A1 je prejel nagrado svetovnega združenja poslovnih komunikatorjev IABC: Gold Quill of Excellence za Lahkonočnice.

  Maj: Prebuja se pomlad, zato so zaplesali v mesec maj in predstavili novo kampanjo A1 Vajb za mlade. S kampanjo so začeli na družbenih omrežjih Instagramu in Tik Toku, ker so sledilce povabili tudi k izzivu plesa. A1 Vajb paket je nekaj novega za mlade, ki vključuje 200 GB in A1 Xplore Music by Deezer za 2 letni brezplačno. Pomembna novost paketa A1 Vajb je tudi možnost nakupa obnovljenih telefonov. Poskrbljeno je, da vsi telefoni brezhibno delujejo in vključujejo 12-mesečna garancija. Z nakupom obnovljenih telefonov želijo uporabnikom omogočiti nakup telefonov višjega cenovnega razreda in jim s tem omogočajo, da lahko takšen telefon kupijo po nižji ceni. Hkrati s tem znižujejo potrebne vire za izdelavo novega telefona in sledijo svoji zavezi do okolja.

  Junij: Izdali so novo serijo pravljic, ki opozarja na medvrstniško nasilje. Pravljice o medvrstniškem nasilju pomagajo prepoznati fizično nasilje, žaljivke, širjenje govoric, ustrahovanje in osamitev oziroma izločanje iz družbe. Lahkonočnice so na voljo brezplačno na spletni strani Lahkonocnice.si

  Julij: A1 je predstavil nov pametni telefon A1 Alpha 21, ki sledi najnovejšim trendom trenutnih telefonov na trgu.

  Avgust: Uporabnikom so z dodatno možnostjo plačila olajšali nakupe v aplikaciji Google Play, ki jih lahko odslej plačajo skupaj z računom za storitve A1.

  September: Vsem svojim uporabnikom so omogočili brezplačni dostop do mobilnega omrežja pete generacije (5G) s hitrostjo do 1000/100 Mbps. Omrežje 5G je na voljo v Ljubljani, Mariboru, Kranju in Celju, v 2022 pa nameravamo z njim doseči 60 % prebivalstva.

  September: V sodelovanju z zavodom Varni internet so v A1 pričeli s projektom Spletne brihte, v katerem slovenskim osnovnošolcem ponujajo brezplačna izobraževalna doživetja o skritih pasteh spleta. Projekt bo učence od 4. razreda naprej opremil s potrebnimi veščinami za varno rabo interneta ter jim dal ustrezna znanja in samozavest, da bodo pripravljeni za življenje na spletu. Do leta 2023 želijo v projekt Spletne brihte, vključiti 12.000 slovenskih otrok in mladostnikov.
  Z najnovejšim projektom A1 dopolnjuje svoje aktivnosti v podporo mladim in podaljšuje brezplačni dostop do interneta za otroke iz socialno ogroženih družin, ki so jim lani podarili 1000 modemov in SIM kartic.

  September: S pravljicami Lahkonočnice so bili ponovno na obisku v oddaji Lahko noč, otroci! na radio Prvi (RTV), kjer so pet četrtkov zapored oddajo predvajali tudi v živo na A1 Facebook strani.

  Oktober: Kot prvi operater na trgu so predstavili poslovne pakete brez vezave in z garancijo zadovoljstva. Paketa A1 Podjetni, novim in obstoječim poslovnim uporabnikom prinašata hitro in zanesljivo internetno povezavo, nizke stroške fiksne telefonije in prednostno tehnično obravnavo.

  Oktober: A1 Slovenija je za neskončno brezskrbnost  uporabnikov s 1. oktobrom na izbranih paketih A1 Go, A1 Svobodni in Orto omogočili neomejeno količino prenosa podatkov in ukinili zaračunavanje prenosa podatkov izven zakupljenih količin.

  Oktober: Med prvimi v Evropi in v Sloveniji so omogočili komercialni dostop do LTE-M tehnologije, s katero dopolnjujejo tehnologijo NB-IoT za množično komunikacijo naprav. Tehnologiji LTE-M in NB-IoT predstavljata korak naprej pri razvoju interneta stvari, saj prinašata dodatno vrednost na področju spremljanja lokacije in vitalnih znakov posameznikov z uporabo nosljivih naprav, sledenje zalog na policah, upravljanja premoženja, logistike, upravljanje voznega parka in drugih, ki zahtevajo večjo količino prenosov podatkov. Tehnologiji se med seboj dopolnjujeta in nudita odlične možnosti vsem panogam, ki potrebujejo pokrivanje širokega območja in hkrati zelo nizko porabo energije.
   
   
  November: Pred črnim petkom (Black Friday) so pripravili tokrat drugačno kampanjo, potrošnike so opozarjali na problematiko pretirane potrošnje. V obdobju, ko na vsakem koraku vidimo privlačne ponudbe črnega petka, je A1 Slovenija, ozaveščal o problematiki pretirane potrošnje in njenem vplivu na okolje. Tudi elektronske naprave so postale del hitrega potrošništva in mnogi uporabniki jih zamenjajo, preden je to potrebno. Težave okolijske onesnaženosti zaradi odsluženih telefonov se v A1 Slovenija lotevajo s projektom zbiranja in recikliranja starih telefonov, uporabnike z željo po novem telefonu pa spodbujajo k nakupu obnovljenih iPhone telefonov. Tako so uporabnikom ponudili 20  % popust na vsa zaščitna stekla in etuije ter obnovljene telefone.

  December: V okviru projekta Spletne brihte so v mesecu decembru predali novoletno donacijo v višini 15.000 evrov zavodu Varni internet za nadaljevanje in nadgradnjo izobraževalnega doživetja osnovnošolcev.
 • 2020

  Januar: A1 je predstavil nov kanal JOONGLAA na YouTub, ki ga sestavljajo mladi slovenski zvezniki, Nika Zorjan, BQL, Polkaholiki, Poskočni Dejan, Alya, Ula Ložar in mnogi drugi. Joonglaa je kanal, kjer zvezniki objavljajo zabavne video posnetke.

  Februar: A1 Slovenija je v svojo ponudbo video vsebin dodal NBA League Pass za ogled tekem košarkaške lige NBA. NBA League Pass je storitev, ki omogoča spremljanje košarkarskih tekem lige NBA v živo, ogled najzanimivejših videoposnetkov iz dogajanja »All Star« vikenda, končnice NBA in finala NBA ter zagotavlja dodatne informacije o NBA igralcih in njihovih rezultatih v celotni sezoni NBA. Vključuje dostop do arhivskih posnetkov, ponovitev tekem v zadnjih sezonah, intervjuje z igralci in dokumentarne filme.

  Marec: A1 Slovenija je predstavil celovito in varno delo izven pisarne. V A1 Slovenija je delo izven pisarne že nekaj let sestavni del delovnega procesa. V lanskem letu je tako na delovnih mestih, ki omogočajo delo izven pisarne, to možnost uporabljalo kar 98% sodelavcev. Z izkušnjami, ki so jih pridobili v tem času, so oblikovali celovito rešitev za varno delo izven pisarne.

  Marec: A1 je predstavil prvo spletno poslovalnico A1 Live Shop v Sloveniji. A1 Slovenija odslej omogoča edinstveno izkušnjo spletnega nakupovanja, saj je z vzpostavitvijo A1 Live Shop ponudil edino pravo prodajno mesto v Sloveniji, dostopno prek spleta.

  April: Pod okriljem podjetja A1 Slovenija je ob svetovnem dnevu glasu izšla posebna serija 12 zvočnih logopedskih pravljic Lahkonočnic z vajami za 12 najtežje izgovorljivih glasov, za otroke med 3. in 8. letom starosti. Pravljice so nastale v sodelovanju z logopedinjo Moniko Rataj in pisateljico, pravljičarko ter vzgojiteljico Nino Mav Hrovat v interpretaciji legendarnih dramskih igralcev. Logopedske pravljice so brezplačno dostopne na spletnem mestu Lahkonočnice.

  April: A1 je v mednarodni konkurenci na tekmovanju Gold Quill, ki je ena izmed najprestižnejših natečajev za komunikacijsko odličnost na svetu, prejel kar dve nagradi, in sicer za projekt Lahkonočnice in SkirAlka.

  April: A1 Slovenija je tehnično podprl projekt ČvekiFON društev Simbioza in Humanitarček. ČvekiFON je brezplačni klepet za starostnike, ki danes zaradi koronavirusa doživljajo družbeno izolacijo in tako lahko klepetajo s sovrstniki.

  Maj: A1 je predstavil osveženo ponudbe paketov z internetom in televizijo ter dodal novo televizijsko rešitev A1 Xplore TV. Kot edini na trgu pa so oblikovali paket popolnoma brez vezave, ki hkrati ohranja enotno in ugodno ceno.

  Junij: A1 je začel z donacijo za Zvezo prijateljev mladine, tako, da je od vsakega prodanega telefona doniral 1 € za nakup računalniške opreme za otroke iz socialno šibkejših družin.

  Avgust: A1 Slovenija in 1. program Radia Slovenija sta ponovno združila moči. Četrto leto zapored je radijska oddaja Lahko noč, otroci! gostila sodobne slovenske pravljice Lahkonočnice, tokrat na temo odnosov.

  Avgust: A1 je preko A1 Xplore TV vmesnika za aplikacijo omogočil dostop uporabnikom do aplikacije Amazon Prime Video. Aplikacija Amazon Prime Video je storitev za pretočno predvajanje video vsebin.

  September: A1 Slovenija je na podelitvi WEBSI Spletni prvak prejel številne nagrade, in sicer 1. mest v kategoriji Inovativni ustvarjalci prihodnosti za A1 Live Shop, 1. mesto v kategoriji Najbolj učinkoviti digitalni projekti za personalizirano video kampanjo in prav tako 1. mesto v kategoriji Posebni digitalni projekti za ObdarovA1nico. Video personalizacija in prenova spletnega mesta Lahkonočnice pa sta v kategoriji Video in Družbeno odgovorni projekti prejela 2. mesto.

  September: A1 Slovenija je na SOFu (Slovenski oglaševalski festival) prejel zlato nagrado in dve srebrni za projekt Lahkonočnice – Dobro jutro, čustva, ter dve srebrni za risanko Lužasta zabava.

  November: A1 je uporabnikom povečal količine prenosa podatkov na obstoječih mobilnih paketih A1 Go! in starejših paketi A1 Svobodi. Paketu A1 Go! XS pa so povečali tudi količino klicev in SMS/MMS sporočil.

  December: A1 Slovenija predstavlja A1 Xplore Music by Deezer – glasbo brez prekinitev in omejitev. A1 Xplore Music by Deezer je zbirka 73 milijonov skladb, seznamov predvajanj in podkastov, od tega 70 milijonov v visoki resulucijo (Hi –Fi, FALC audio), brez nepotrebnih oglasov. Ko je glasba nameščena na telefon za predvajanje, ni več potrebna internetna povezava. Aplikacija omogoča tudi prepoznavanje glasbe s funkcijo SongCatcher, ki razkrije naslov pesmi in izvajalca.

  December: A1 se je ob koncu leta namesto nakupa poslovnih daril odločil za donacijo Zvezi prijateljev mladine Slovenije – ZPMS. Otrokom iz socialno šibkih družin je podaril 200 dodatnih modemov z brezplačnim dostopom do interneta. Tako je skupaj v leto 2020 podaril 1000 modemov in SIM kartic ter poskrbeli, da vsaj toliko šolarjev ne bo prikrajšanih za izobraževanje na daljavo.
 • 2019

  Januar: A1 je kot prvi operater v Evropi predstavil tehnologijo imenovano A1 Lite, ki je hitri internet in HD-televizijo prinesla tudi v kraje s slabim dostopom do interneta.

  Marec: V sodelovanju s strokovnjaki iz portala safe.si je A1 pripravil novo spletno stran z nasveti o varni rabi interneta. Za najmlajše in njihove starše je pripravil tudi izobraževalni kviz Spletna brihta

  April: A1 je kot prvi v Sloveniji in med prvimi na svetu omogočil, da si gledalci ob nespremenjeni ceni paketa sami sestavijo TV shemo po svojem okusu in vanjo vključijo samo svoje najljubše žanre. 

  April: Ob svetovnem dnevu knjige je A1 uvedel pobudo Med vrsticami, katere namen je ozaveščanje o pomembnosti bralne kulture.

  Maj: A1 v svoje poslovanje že vrsto let vključuje odgovornost do okolja. Ob svetovnem dnevu čebel so oblikovali čebeljo pentljo in z njo začeli pobudo, s katero javnost pozivajo k širjenju zavedanja o pomembnosti čebel.

  Avgust: S prevzemom telekomunikacijskega podjetja P&ROM z Vrhnike A1 nadaljuje s krepitvijo razvoja lastnega fiksnega omrežja in močnejše prisotnosti v izbranih lokalnih okoljih.

  September: A1 je v Sloveniji celotno mobilno omrežje nadgradil s tehnologijo Narrowband IOT (NB-IOT), ki prinaša številne priložnosti za izboljšanje poslovnih procesov, učinkovitejše upravljanje virov in razvoj novih produktov s področja pametnih mest, pametnih zgradb, pametnega merjenja in drugih.

  Oktober: A1 je priredil prvo vseslovensko srečanje e-skirojev Skira1ka in tako na enem mestu združil navdušence e-skirojev, strokovnjake s področja varne vožnje in ostale udeležence v prometu.

  December: Uporabnikom, ki ne potrebujejo klasičnega televizijskega priključka, je A1 ponudil možnost uporabe neomejenega dostopa do interneta in možnost naročila zgolj izbranih video vsebin spletnih ponudnikov.

  December: A1 je testno zagnal svojo prvo bazno postajo s tehnologijo 5G. Z bazno postajo želi preizkusiti trenutne zmožnosti omrežja 5G in oceniti morebitne vplive na okolje.

  December: A1 je letošnjo novoletno donacijo v višini 10.000 evrov podarilo Valvasorjevi knjižnici Krško za nakup strokovnega in leposlovnega knjižničnega gradiva za otroke in mladino z namenom pomoči pri vzpostavitvi posavske potujoče knjižnice.

  December: Edinstven projekt Lahkonočnice, ki vsebuje več kot sto pravljic in dve risanki, je čez novoletne praznike presegel pol milijona poslušanj pravljic in pol milijona ogledov risank.
 • 2018

  Februar: A1 Slovenija je v sodelovanju s podjetjem ZTE ponudil možnost nakupa hibridnega modema, ki uporabnikom omogoča dodatno zvišanje hitrosti fiksnega interneta.

  Marec: A1 Slovenija je pridobil mednarodni certifikat informacijske varnosti ISO/IEC 27001:2013.

  Maj: Ob svetovnem dnevu čebel je A1 Slovenija med meščane Ljubljana razdelil 3.500 medovitih rastlin in 10.000 medovitih semen obiskovalcem v A1 prodanih mestih po Sloveniji.

  Julij: A1 Slovenija je kot prvi med slovenskimi telekomunikacijskimi operaterji ponudil storitev Mobility Insights, s katero lahko podjetja natančno analizirajo tokove gibanja svojih strank.

  Julij: A1 Slovenija je ponudil edinstveno rešitev A1 Smart Home, ki uporabnikom omogoča preprosto nadziranje, spremljanje in varovanje ter upravljanje doma preko mobilne aplikacije kjer koli in kadar koli.

  September: Svojim uporabnikom je A1 Slovenija ponudil možnost uporabe varnostne storitve v oblaku A1 Protekt, ki onemogoča stik z mobilno napravo tako, da blokira nevarne strani oziroma aplikacije, še preden pridejo do naprave.

  September: A1 Slovenija je prvi ponudil opcije A1 Play, ki uporabnikom omogočajo neomejen prenos podatkov za izbrane aplikacije in vsebine.

  December: Projekt »Lahkonočnice« je poleg več kot 100 posnetih zvočnih pravljic dobil prvo pravljično risanko.

  December: A1 Slovenija je razvil rešitev A1 Guard, s katero starši svoje otroke lažje zaščitijo pred nevarnostmi, ki jih prinaša uporaba interneta.
 • 2017

  September: A1 Slovenija je v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve kot prvi v Sloveniji uvedel brezplačno storitev obveščanja o možnostih konzularne pomoči v tujini.

  September: A1 Slovenija je kot eden izmed partnerjev projekta Umetnost z višjim ciljem v Pediatrični kliniki v Ljubljani omogočil nastanek unikatne stenske poslikave Letni časi, ki na inovativen način povezuje analogni in digitalni svet.

  Junij: A1 Slovenija je kot prvi v Sloveniji ponudil možnost nakupa naprave po modelu staro za novo.

  Junij: projekt Lahkonočnice je na uglednem festivalu kreativnosti v Cannesu prejel srebrnega in bronastega leva v skupini Radio.

  Junij: A1 Slovenija je uradno postal domačim živalim prijazno podjetje. Hišni ljubljenčki so dobrodošli tako v trgovinah kot v vseh drugih poslovnih prostorih.

  Maj: Kot prvi v Sloveniji in med prvimi v Evropi je A1 Slovenija v sodelovanju z Nokio uspešno dosegel hitrosti prenosa podatkov nad 850 Mbit/s v komercialnem omrežju LTE.

  Maj: A1 Slovenija je presegel svojo obvezo in do predvidenega roka pokril več kot 225 belih lis iz zaveze, ki jo je leta 2014 dal državi v okviru Javne dražbe za dodelitev radijskih frekvenc za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev.
 • 2016

  December: A1 Slovenija je s projektom Lahkonočnice prek sodobnih tehnologij in pravljic povezal generacije slovenskih starostnikov in otrok

  November: podjetje je napovedalo, da bo tekom leta 2017 prešlo na novo blagovno znamko A1.

  April: zaključil se je pravni postopek združevanja s podjetjem Amis.

  April: A1 Slovenija je dostop do omrežja 4G/LTE omogočil že več kot 97 % prebivalcev Slovenije.

  Februar: A1 Slovenija je priklopil prve uporabnike v javni upravi. Za družbo je to zgodovinski mejnik, saj je bila prvič uspešna na razpisu za storitve mobilne telefonije za javno upravo.
 • 2015

  November: A1 Slovenija je dostop do omrežja 4G/LTE omogočil že več kot 95 % prebivalcev Slovenije.

  Oktober: A1 Slovenija je dosegel nov mejnik v svojem poslovanju – pridružil se nam je 700.000. uporabnik. 

  September: Telekom Austria Group (TAG), ki je v Sloveniji lastnica družbe A1 Slovenija, je zaključila nakup AMISCO NV, katerega del je družba Amis, ponudnica fiksnega širokopasovnega dostopa do interneta, televizije in telefonije. 

  Junij: A1 Slovenija je kot prvi v Sloveniji v svojem lastnem omrežju uspešno opravil Voice over LTE (VoLTE) klic in s tem uporabnikom predal pomembno sporočilo: storitve bodo v prihodnosti še bistveno boljše. 
 • 2014

  November: Za interno revijo Inside smo tudi letos prejeli FEIEA Grand Prix 2014 - 2. mesto za najboljšo naslovnico. Obenem smo se uvrstili med finaliste okoljske nagrade Financ v kategoriji okolju prijazno podjetje.

  November: A1 Slovenija je že več kot 65 % prebivalstva pripeljal najhitrejši internet 4G, obenem pa pokril že 80 področjih znotraj belih lis. Na šestih lokacijah po Sloveniji pa je A1 Slovenija zagotovil tehnologijo prihodnosti -'LTE Advanced', ki omogoča bistveno večje kapacitete omrežja in hitrosti do 300 Mbit/s.  Uporabniki A1 Slovenija lahko LTE-A uporabljajo na področju Ljubljane (2 lokaciji), Maribora, Kranja, Celja in Slovenj Gradca.

  Avgust: Več kot 15.000 mladih je v ljubljanskem parku Tivoli že 13. žuralo z razlogom. Izkupiček, ki so ga prispevali z vstopnino, je prejel projekt Zaposlitveni klubi za mlade zavoda Nefiks. Obenem je A1 Slovenija na Žuru z razlogom v sodelovanju s 13 podjetji - partnerji objavil razpise za 18 delovnih mest.

  Avgust: A1 Slovenija je zaključil s prenovo poslovne stavbe in prodajnega mesta BTC, ki je bilo zasnovano s posebnim poudarkom na dobrem počutju obiskovalcev.

  April: po lanski uspešni presoji okoljskega certifikata ISO 14001 in potrditvi, da A1 Slovenija ustreza standardom za vpis v EMAS register, je ARSO z aprilom 2014 A1 Slovenija tudi uvrstil v sistem EMAS.

  Marec: v kategoriji velikih podjetij smo prejeli priznanje za najboljšega zaposlovalca Zlata nit 2013.

  25. marec: A1 Slovenija je praznoval 15 let delovanja.

  Februar: med letošnje prejemnike naziva produkt leta 2014 se je v kategoriji telekomunikacije uvrstila  storitev A1 Slovenija: paketi Neskončni.
 • 2013

  Marec: Dejan Turk je prejel Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2012.

  Marec: SOF in Effie: 2 zlati nagradi effie, 8 srebrnih priznanj, 7 zlatih priznanj, 1 grand prix. ORTO je že tretjič zapored postal blagovna znamka leta, predsednik uprave Dejan Turk pa je svoji bogati zbirki nagrad dodal še prestižno Oglaševalska osebnost.

  Zlato nagrado Effie 2012 je prejela komunikacijska akcija SIMPL in dolgoročno upravljanje blagovne znamke ORTO. Živi po svoje.

  September: v projektu WEBSI - Spletni prvaki 2013 je z dvema projektoma, ORTO knjiga na družabnih omrežjih ter ORTO kolesa v kategoriji Inovativni digitalni projekti, osvojil prvo mesto.

  Oktober: V sklopu projekta slovenskega časnika Finance EKO vozni park je A1 Slovenija prejel priznanje. Pred tem je kot prvi v Sloveniji ponudil omejene količine najbolj zaželenega in prodajanega telefona v tistem trenutku, iPhone 5s.

  November: A1 Slovenija je s strani Slovenske filantropije prejel naziv Naj prostovoljstvu prijazno podjetje za leto 2012, Javna agencija SPIRIT pa je podjetju podelila Invest Slovenia FDI Award. 

  December: podjetju je pripadlo priznanje Ugleden delodajalec za 2013 po izboru iskalcev zaposlitve.
 • 2012

  Marec: na 21. Slovenskem oglaševalskem festivalu je blagovna znamka ORTO že drugič zapored postala znamka leta.

  Maj: Eva Aljančič je postala marketinška direktorica leta, Gregor Kastelic pa je bil izbran za CIO (Chief Information Officer) leta. 

  Julij: A1 Slovenija je komercialno ponudil storitve svojim uporabniku v omrežju LTE, ki omogoča hitrosti do 100 Mbit/s. Uporabniki lahko uporabljajo storitve v Ljubljani, Brniku in Bledu.

  Avgust: A1 Slovenija je renoviral najvišje ležečo bazno postajo na Kredarici. Odslej je tudi na vrhu Slovenije na voljo mobilni internet.

  Avgust: Žur z razlogom je privabil več kot 20.000 mladih, mladi pa so prvič prejemnika sredstev izglasovali sami. Izbrali so projekt "Služba me ne išče".

  Oktober: v okviru 15. HRM konference o ravnanju z ljudmi pri delu je A1 Slovenija prejel prestižno priznanje za najboljši HRM projekt leta 2012 in sicer za  koncept inovativnosti A1 Slovenija.

  November: Na Prešernovem trgu 2 je A1 Slovenija odprl svoj najsodobnejši prodajni center. Novo prodajno mesto v centru Ljubljane je oblikovano na podlagi poglobljene študije potreb in želja uporabnikov ter sledi arhitekturnim trendom najsodobnejših prodajnih mest. Nadomestil je prodajno mesto na Čopovi ulici.

  November: Evropsko združenje internih komunikatorjev FEIEA je razglasilo zmagovalce natečaja FEIEA Grand Prix 2012 za najboljše prakse interne komunikacije v Evropi. A1 Slovenija je dobitnik prve nagrade v kategoriji najboljša grafična rešitev za projekt QR koda, s katerim so zaposlenim komunicirali letno poročilo 2011, in druge nagrade v kategoriji najboljša fotografija, za fotografijo Povezani, objavljeno v internem glasilu Inside.
 • 2007 - 2011

  2011
  November: A1 Slovenija prejme certifikat Ugleden delodajalec za leto 2011.

  Avgust: A1 Slovenija prejme bonitetno oceno odličnosti in se uvrsti med 5 % pravnih subjektov v Sloveniji z najvišjo oceno bonitetne odličnosti – AAA.

  Julij: A1 Slovenija testira tehnologijo LTE v svojem omrežju.

  Junij: A1 Slovenija je sistematiziral in združil svoja interna izobraževanja pod skupno ime 'Si.akademija'.

  Junij: A1 Slovenija predstavi storitev Popolna pisarna.

  Marec: Na 20. Slovenskem oglaševalskem festivalu blagovna znamka ORTO postane znamka leta. A1 Slovenija poleg tega prejme še dve veliki nagradi v skupini Plakati za plakat ORTO lepljiva umetnost in v skupini Celostne oglaševalske akcije za akcijo Ne verjemi! ORTO, dve srebni nagradi za delo Ne Verjemi! ORTO v kategoriji Film in za letno poročilo Vsako dejanje šteje. Nagrajena je bila tudi avtorska glasba Muzka vedno in povsod.

  Marec: A1 Slovenija drugo leto zapored dobi priznanje Zlata nit za najboljšega zaposlovalca v kategoriji velikih podjetij.

  Februar: A1 Slovenija prejme Zlato nagrado Effie 2010 za komunikacijsko učinkovitost, ki jo podeljuje Slovenska oglaševalska zbornica, za tržno komunikacijsko akcijo Na pravi strani.

  2010

  November: A1 Slovenija prejme polni certifikat Družini prijazno podjetje.

  April: Mednarodno združenje poslovnih komunikatorjev IABC  dobrodelnemu dogodku Žur z razlogom podeli nagrado Zlato pero za zasluge (Gold Quill award of Merit).

  Marec: Na ravni skupine mobilkom austria Re.misli prejme nagrado odličnosti za najboljšo družbeno odgovorno pobudo (Award of Excellence - Best CSR initiative).

  Marec: Na Slovenskem oglaševalskem festivalu A1 Slovenija prejme veliko nagrado v skupini Film za TV spot ORTO Muziq, ORTO Štala za najboljši TV oglas, zlato priznanje v kategoriji film za TV oglas ORTO Štala, zlato priznanje ob 10. obletnici A1 Slovenija v skupini celostnih oglaševalskih akcij Pravo življenje je na pravi strani, priznanje OFF SOF za režijo za TV oglas ORTO Štala, srebrno priznanje za spletno mesto http://www.orto.si/, srebrno priznanje za spletno oglaševanje Pravo življenje je na pravi strani.

  Marec: A1 Slovenija postane Najboljši zaposlovalec v projektu Zlata nit v kategoriji velikih podjetij.

  Januar: A1 Slovenija prejme certifikat Ugleden delodajalec za leto 2009.

  2009

  November: A1 Slovenija ustanovi Sklad Si.voda s poslanstvom ohranjanja čistih in zdravih voda v Sloveniji. Sklad je v času delovanja, do leta 2016, podprl 10 projektov, skozi katere si je prizadeval za trajnostno reševanje problematike kakovosti voda v Sloveniji ter osveščanje in izobraževanje javnosti o pomenu voda in našem vplivu nanje.

  Oktober: Dejan Turk, predsednik uprave A1 Slovenija, postane Manager leta

  April: Mednarodno združenje poslovnih komunikatorjev IABC A1 Slovenija projektu Re.misli podeli nagrado Zlato pero odličnosti (Gold Quill Award of Excellence) in še posebno priznanje Bussines Issue Award.

  Marec: A1 Slovenija podpiše dogovor, s katerim se je ljubljanska Ekonomska fakulteta zavezala k udejanjanju filozofije Re.misli.

  Marec: A1 Slovenija se uvrsti v finale projekta Zlata nit v kategoriji velikih podjetij ter prejme posebno priznanje za najbolj inovativen in družbeno odgovoren odnos do zaposlenih in širšega okolja.

  Marec:  A1 Slovenija lansira storitev Minusiraj.

  Marec: Predsednik uprave Dejan Turk prejme mednarodno nagrado Excel Award za leto 2009 za odličnost v komuniciranju vodstva.

  Marec: A1 Slovenija na Slovenskem oglaševalskem festivalu prejme priznanje Oglaševalec leta.

  Marec: A1 Slovenija prejme nagrado Najinovativnejša kadrovska praksa za projekt Re.misli.

  Marec: Predsednik uprave A1 Slovenija Dejan Turk prejme nagrado Naj direktor leta po izboru gospodarskih novinarjev.

  Marec: A1 Slovenija pridobi okoljski certifikat, saj izpolnjuje zahteve standarda ISO 14001.

  Januar: A1 Slovenija prejme zlato nagrado EFFIE 2008 za kampanjo Vsi smo malo ORTO.

  2008

  November: A1 Slovenija predstavi svoj družbeno odgovorni projekt Re.misli tudi zunanjim javnostim.

  November: A1 Slovenija odpre prvo okolju prijazno poslovalnico v Mariboru.

  Oktober: A1 Slovenija prejme nagrado Prizma Slovenskega društva za odnose z javnostmi za projekt Prenova blagovne znamke Si.mobil.

  Junij: Podjetje se javnosti predstavi pod takrat novo blagovno znamko Si.mobil in sloganom Povej nekaj lepega.

  April: A1 Slovenija v projektu Zlata nit - najboljši zaposlovalec v kategoriji velikih podjetij zasede drugo mesto in postane eden izmed najboljših zaposlovalcev v Sloveniji.

  Februar: Na Slovenskem oglaševalskem festivalu A1 Slovenija prejme zlato priznanje v kategoriji celostne oglaševalske akcije Vsi smo malo Orto, srebrno priznanje v kategoriji TV oglasov za TV oglas Zaupanje, srebrno priznanje v kategoriji inovativne oblike komunikacij za akcijo Orto Smart, srebrno priznanje v kategoriji plakati za plakat Nategnjeni jezik za soočenje na predavanju Orto Smart : Itak, priznanje za interaktivno oglaševanje za Si.mobilov otok zabave na Second life.

  Januar: A1 Slovenija se pridruži 500.000 uporabnik.

  2007

  November: A1 Slovenija prejme priznanje Superbrands.

  November: A1 Slovenija prejme certifikat Ugleden delodajalec za leto 2007.

  Oktober: Slovensko društvo za odnose z javnostmi podeli nagrado Papirus internemu glasilu A1 Slovenija Inside za najboljše slovensko interno glasilo v letu 2007.

  Junij: A1 Slovenija predstavi storitev Si.most.

  Junij: A1 Slovenija prvič v Sloveniji ponudi edinstveno priložnost vsem starejšim od 15 let, da se prijavijo na avdicijo za oglaševalsko kampanjo Orto Smart.

  Maj: A1 Slovenija med prvimi podjetji v Sloveniji prejme certifikat Družini prijazno podjetje.

  Marec: A1 Slovenija prvič predstavi testno delovanje storitev UMTS v lastnem omrežju.

  Januar: A1 Slovenija prejme nagrado Effie za najbolj učinkovito oglaševalsko akcijo v preteklem letu za kampanjo Ne tVEGAj.
 • 2002 - 2006

  2006

  September: A1 Slovenija na javnem razpisu pridobi frekvenco za opravljanje storitev UMTS.

  Avgust: Trgovska družba Mercator in A1 Slovenija lansirata nov predplačniški paket M mobil.

  Junij: Interno glasilo Inside prejme nagrado Papirus, ki jo podeljuje Slovensko društvo za odnose z javnostmi.

  Maj: mobilkom austria postane 100% lastnik družbe A1 Slovenija.

  April: A1 Slovenija sklene dogovor o nakupu 135 baznih postaj družbe Vega s pripadajočimi lokacijami.

  2005
      
  December: mobilkom austria postane 92,188 %i lastnik A1 Slovenija.

  December: Lansiranje storitve Si.navigator - prvega GPS navigacijskega sistema na dlančnikih v Sloveniji.

  Marec: poslovni rezultati za leto 2004 so prvič pokazali pozitiven poslovni izid iz poslovanja (EBIT).

  Marec: nova ponudba za poslovne uporabnike - paket Business Smart z VPN storitvami, rešitvijo BlackBerry iz Vodafona in karticami za mobilni dostop do interneta s tehnologijo EDGE.

  2004
      
  December: A1 Slovenija omogoči storitev SMS donacija za nepridobitne organizacije, naprej za ustanovo Mali vitez.

  Maj: predstavitev in uvedba novega mobilnega portala Vodafone live!

  2003

  December: A1 Slovenija kot prvi v Sloveniji in eden prvih mobilnih operaterjev v Evropi predstavi mobilni prenos podatkov z EDGE tehnologijo.

  November: A1 Slovenija kot prvi operater v Sloveniji ponudi GPRS tudi za predplačniške uporabnike.

  September: A1 Slovenija in Vodafone okrepita marketinško sodelovanje v Sloveniji. Vse marketinško naravnane aktivnosti se predstavljajo pod skupno blagovno znamko Si.mobil - Vodafone in z novim sloganom Ujemi svet.

  Januar: A1 Slovenija sklene partnerstvo z globalno družbo Vodafone.

  2002
      
  Avgust: A1 Slovenija lansira nov paket Orto Smart za mlade do 27 let. A1 Slovenija organizira prvi Žur z razlogom.

  Avgust: A1 Slovenija kot prvi operater v Sloveniji ponudi storitev MMS za vse svoje uporabnike.

  Marec: prvi poslan testni MMS v  omrežju A1 Slovenija.
 • 1997 - 2001

 • 2002 - 2006

  2006

  September: A1 Slovenija na javnem razpisu pridobi frekvenco za opravljanje storitev UMTS.

  Avgust: Trgovska družba Mercator in A1 Slovenija lansirata nov predplačniški paket M mobil.

  Junij: Interno glasilo Inside prejme nagrado Papirus, ki jo podeljuje Slovensko društvo za odnose z javnostmi.

  Maj: mobilkom austria postane 100% lastnik družbe A1 Slovenija.

  April: A1 Slovenija sklene dogovor o nakupu 135 baznih postaj družbe Vega s pripadajočimi lokacijami.

  2005
      
  December: mobilkom austria postane 92,188 %i lastnik A1 Slovenija.

  December: Lansiranje storitve Si.navigator - prvega GPS navigacijskega sistema na dlančnikih v Sloveniji.

  Marec: poslovni rezultati za leto 2004 so prvič pokazali pozitiven poslovni izid iz poslovanja (EBIT).

  Marec: nova ponudba za poslovne uporabnike - paket Business Smart z VPN storitvami, rešitvijo BlackBerry iz Vodafona in karticami za mobilni dostop do interneta s tehnologijo EDGE.

  2004
      
  December: A1 Slovenija omogoči storitev SMS donacija za nepridobitne organizacije, naprej za ustanovo Mali vitez.

  Maj: predstavitev in uvedba novega mobilnega portala Vodafone live!

  2003

  December: A1 Slovenija kot prvi v Sloveniji in eden prvih mobilnih operaterjev v Evropi predstavi mobilni prenos podatkov z EDGE tehnologijo.

  November: A1 Slovenija kot prvi operater v Sloveniji ponudi GPRS tudi za predplačniške uporabnike.

  September: A1 Slovenija in Vodafone okrepita marketinško sodelovanje v Sloveniji. Vse marketinško naravnane aktivnosti se predstavljajo pod skupno blagovno znamko Si.mobil - Vodafone in z novim sloganom Ujemi svet.

  Januar: A1 Slovenija sklene partnerstvo z globalno družbo Vodafone.

  2002
      
  Avgust: A1 Slovenija lansira nov paket Orto Smart za mlade do 27 let. A1 Slovenija organizira prvi Žur z razlogom.

  Avgust: A1 Slovenija kot prvi operater v Sloveniji ponudi storitev MMS za vse svoje uporabnike.

  Marec: prvi poslan testni MMS v  omrežju A1 Slovenija.
 • 1997 - 2001

  2001

  September: A1 Slovenija prenovi svojo celostno podobo in vpelje slogan Vedno zame.

  Maj: A1 Slovenija kot prvi operater v Sloveniji vzpostavi GPRS sistem.

  Februar: mobilkom austria začne vlagati v A1 Slovenija in postane solastnik družbe.

  2000
      
  December: Ob koncu leta ima A1 Slovenija 130.000 uporabnikov, ki lahko gostujejo v omrežjih več kot sto operaterjev po vsem svetu.

  November: A1 Slovenija pridobi dovoljenje za storitve na sistemu GSM 1800.

  Oktober: A1 Slovenija na sejmu Sodobna elektronika predstavi prvi delujoči sistem GPRS Sloveniji.

  Marec: A1 Slovenija kot prvi v Sloveniji predstavi lasten sistem WAP.

  1999

  April: Akcija Prvi dobijo več. V 12 dneh se  omrežju A1 Slovenija pridruži 10.000 naročnikov.

  25. marec: Komercialni vstop na trg. Vrata odpre prvi  prodajni center A1 Slovenija v Ljubljani.

  Februar: A1 Slovenija sklene prve pogodbe o mednarodnem gostovanju.

  1998

  November: A1 Slovenija postane polnopravni član Mednarodnega združenja operaterjev GSM - MoU.

  November: Pokritost -  z GSM signalom  A1 Slovenija se približa 90 % prebivalstva.

  Oktober: A1 Slovenija uvede predplačniški paket HALO.

  Oktober: S podpisom koncesijske pogodbe A1 Slovenija postane operater mobilne telefonije v sistemu GSM 900. A1 Slovenija opravi prvi testni klic iz mobilne telefonske centrale, ki še ni priklopljena v javno telekomunikcijsko omrežje.

  Junij: Vlada RS potrdi predlog vladne komisije in A1 Slovenija postane drugi operater mobilne telefonije GSM v Sloveniji.

  1997

  23. december: Ustanovitev delniške družbe A1 Slovenija. Njeni lastniki so družbe Istrabenz, Intereuropa, Iskratel in PID Kmečka družba.