Namesto dragih daril podari nekaj zares dragocenega.

Za valentinovo si zaljubljenci običajno izrazijo ljubezen s pozornostmi, kot so šopki rož, voščilnice in bonboniere. Pogosto pa valentinova darila presegajo tovrstne okvirje. Veliko parov se zato znajde pod psihološkim in finančnim pritiskom, saj želijo z darilom zadeti v polno, tovrstni dragi nakupi pa so lahko stresni ne le za posameznika, temveč tudi za njegovo denarnico.

A pravi pomen valentinovega niso draga darila. Večina ljudi si bolj kot karkoli drugega želi pozornost ljubljene osebe in skupne trenutke brez motenj, ko se lahko s partnerjem popolnoma posvetita drug drugemu. Najbolj dragoceno darilo je namreč še vedno čas.

Izklopita telefon, vklopita pozornost.

Za en večer zato drug drugemu namenita stoodstotno pozornost. Zaprita Instagram, poslovita se od TikToka, pomahajta v slovo Facebooku, prihranita Google za naslednji dan in – izklopita telefon.

Bodita pomembna le vidva.

5 namigov za kakovostno preživet čas na valentinovo

Vzemita si čas le zase.

Če je le možno (in če to seveda želita), naj otroke ta večer pazijo stari starši ali druga primerna oseba, vidva pa si vzemita nekaj trenutkov samo zase.

Pogovarjajta se.

Pogosto pozabimo, da čustva bolje kot z darili izrazimo s pogovorom. Obujajta spomine, nasmejta se skupnim pripetljajem, ponovno spoznajta drug drugega in se povežita skozi pogovor.

Povejta si, kaj ljubita drug pri drugem.

Način, kako si popravi lase za uho. Njegov zajtrk v postelji. Simpatično razmršena frizura, ko se pravkar zbudi. Edinstven nasmeh. Spomnita se, kaj vaju najbolj pritegne pri partnerju, in si to tudi povejta.

Povežita se skozi kuho.

Vsak partner naj pripravi svoj del večerje, a ustvarjajta skupaj. Na koncu skupaj uživajta v sadovih svojega dela.

Zmenita se za zmenek.

Uživajta v aktivnosti, skozi katero se bosta še bolj povezala. Privoščita si zmenek, ki vama bo omogočil, da sta popolnoma v trenutku in drug z drugim.

Si vseeno želita izkazati ljubezen tudi z darilom? Sledita spodnjim nasvetom.

1. Premislita

Preden določeno stvar kupita, razmislita, ali gre za nekaj, kar si ljubljena oseba želi in jo bo razveselilo, ali pa se bo na njej le nabiral prah?

4. Zapravita le sredstva, ki jih imata.

Nakupu namenita le sredstva, ki jih imata. Če morata za nakup vzeti kredit ali izkoristiti limit na kartici, ponovno premislita, ali je izdelek vreden zadolževanja.

2. Pripravita si seznam.

Pred odhodom po nakupih si pripravita seznam potencialnih daril. Brez tovrstnega seznama namreč hitreje podležemo impulzivnim nakupom.

5. Upoštevajta uporabno vrednost

Če se le da, izberita izdelek, ki ga bo ljubljena oseba uporabljala oziroma nosila dlje časa.

3. Določita znesek.

Določita točen znesek, ki ga lahko zapravita za nakup, in ga ne presegajta. Pomembna je pozornost, ne vrednost.

6. Podarita si izkušnjo

Namesto materialnega darila si podarita skupne izkušnje, npr. kiparski tečaj, kuharsko delavnico, obisk gledališča, koncert ali kaj drugega.

Potrebujeta še kakšen nasvet za odgovorno in ljubezni polno valentinovo? Spremljajta naše aktivnosti na družbenih omrežjih.

Korak 1

A1 Facebook

Preveri
Korak 1

A1 Instagram

Preveri
Korak 1

A1 Twitter

Preveri