Električni skiroji so zaradi svoje priročnosti, varčnosti in učinkovitosti postali priljubljeno prevozno sredstvo. Na trgu je na voljo široka paleta modelov v različnih cenovnih razredih, kar omogoča izbiro skiroja, ki najbolje ustreza vašim potrebam. Pri izboru pa je pomembno upoštevati razlike med tipi skirojev in njihovimi lastnostmi.

Izbrali smo vrhunske modele električnih skirojev iz različnih cenovnih razredov, ki segajo od 200 € pa vse do 3000 €. Z namenom, da vam olajšamo izbiro, smo preučili, na kaj je potrebno biti pozoren pri izbiri skiroja. Preberite naprej in odkrijte, kateri električni skiro je najboljša izbira za vas.
 

Kako izbrati električni skiro? 

Pri izbiri imejte v mislih:
  • domet,
  • hitrost,
  • zmogljivost,
  • velikost in profil koles,
  • zavore in
  • zložljivost.
Poleg tega imajo nekateri skiroji tudi osvetlitev - LED luči, vzmetenje, odsevnike, zložljivo nogico/tačko, omogočajo povezljivost z aplikacijami ... Pozorni bodite tudi na čas garancije, saj je lahko vse od 12 do 36 mesecev.
 

Domet

Domet skirojev je odvisen od večih dejavnikov, kot so moč, podlaga, teža voznika ... Običajno se domet giblje med 20 km in 40 km, tisti najzmogljivejši pa dosegajo celo 75 km. 
 

Hitrost

Najvišja hitrost večine električnih skirojev ne presega 25 km/h, kar je tudi v skladu z zakonskimi omejitvami. Na pločniku je največja dovoljena hitrost 6 km/h, na kolesarski stezi pa 30 km/h.
 

Zmogljivost električnega skiroja

Razpon zmogljivosti električnih skirojev je širok, saj znaša vse od 100 do 1400 W. Glavni dejavnik, ki ga upoštevajte pri izbiri električnega skiroja glede na zmogljivost, je teren. Če vaša običajna pot vključuje klance in zahtevnejši teren bodo za vas primerni skiroji z močjo več kot 400 W, za vožnjo po mestu, urejenih cestiščih in ravnem terenu bo zadostoval skiro z zmogljivostjo do 400 W.
 

Kolesa

Velikost koles bo odvisna od vaših izkušenj in terena, po katerem boste vozili. Če nimate veliko izkušenj in je vaš teren nezahteven, bodo zadostovala do 6 " kolesa. Na voljo so tudi skiroji z večjimi kolesi (do 12 "), ti pa so bolj priporočljivi za izkušenejše voznike, saj je manevriranje težje. 
 

Zavore

Poznamo tri tipe zavor - mehanske, ki delujejo s pritiskom zavorne površine ob kolo, elektromagnene, ki delujejo samo s pomočjo baterije, in kombinirane. Nekateri skiroji imajo tudi dvojne zavore.
 

Zložljivost

Nekateri skiroji so zložljivi, kar je še posebej priročno, če imate namen skiro pospraviti v manjše prostore, ga polniti v službi ali stanovanju. Olajša tudi prenašanje po stopnicah.


Kot v avtu pa naj bo tudi na električnem skiroju varnost na prvem mestu. Uporaba čelade je sicer obvezna do 18 leta, priporočljiva pa ne glede na starost.
Poglej ponudbo čelad >

Priporočamo: