Senior direktor za zasebne in poslovne uporabnike

Vanja Lombar je zaključila študij na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in svoja znanja nadgrajevala z dodatnimi izobraževanji na IEDC Bled. Svoje bogate izkušnje s področja marketinga in prodaje je nabirala v različnih podjetjih, med drugim kot vodja prodaje poslovnim uporabnikom v družbi Si.mobil, kot vodja prodaje pa je delovala tudi v Zavarovalnici Sava. Leta 2010 je svojo karierno pot nadaljevala v OMV Slovenija, kjer je začela kot vodja kartične prodaje za več držav balkanske regije, v dobrih štirih letih pa napredovala do mesta generalne direktorice družbe, ki ga je zasedala vse do decembra 2021. Januarja 2022 je prevzela mesto glavne direktorice Geoplina, kjer je bila odgovorna za zastopanje družbe na vseh področjih njenega delovanja.

V letih vodenja različnih timov in podjetij je bila aktivna tudi v številnih poslovnih združenjih. Svoje poslovne izkušnje je med drugim nadgrajevala kot članica upravnega odbora EuroGas s sedežem v Bruslju in članica upravnega odbora Trgovinske zbornice Slovenije, kot tudi v vlogi predsednice upravnega odbora Nacionalnega naftno-plinskega komiteja Slovenije. Še vedno je aktivna članica Združenja manager in Združenja nadzornikov Slovenije ter Rokometne zveze Slovenije. Za svoje delo je bila v vseh teh letih tudi večkrat nagrajena. Tako je leta 2016  prejela nagrado Artemida, s katero Sekcija menedžerk v Združenju manager pripoznava pomen in dviguje vidnost vodilnih menedžerk in nagrajuje njihovo vlogo pri ustvarjanju dodane vrednosti v podjetju, v času vodenja OMV Slovenija pa je bila zaslužna za prejeto priznanje Menedžerkam prijazno podjetje, ki ga podeljuje Združenje manager.

S 1. aprilom 2024 je Vanja Lombar v A1 Slovenija prevzela funkcijo Senior direktorice za zasebne in poslovne uporabnike.

Spoznajte naše vodstvo

Odkrijte vizionarske voditelje našega podjetja in spoznajte ljudi, ki oblikujejo našo prihodnost. Kliknite tukaj za vpogled v raznolikost naših vodstvenih talentov.